Λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο. Ένα άκρως καλοκαιρινό ρόφημα που θα σε δροσίσει, και θα θες να το φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Το τζίντζερ θεωρείται μπαχαρικό της Ασιατικής κουζίνας με χρήση τόσο στη μαγειρική, όσο και τη ζαχαροπλαστική. Φρόντισε να προμηθευτείς φρέσκο τζίντζερ, σχετικά βαρύ και με λεία επιφάνεια. Διαφορετικά είναι πολυκαιρισμένο, έχει αφυδατωθεί και είναι ουσιαστικά άχρηστο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε ολόκληρο σε φέτες, είτε να το τρίψεις. Εγώ προτιμώ τη δεύτερη μέθοδο ώστε να αποφύγω τις ίνες.
Παρακάτω μπορείς να δεις σχετικό video, πώς φτιάχνω τζιτνζεροπαγάκια, ώστε να έχω πάντα φρέσκο τζίντζερ και να μπορώ να το χρησιμοποιώ είτε σε ροφήματα όπως τη σημερινή λεμονάδα, είτε σε σούπες, σος κλπ.
Video για να φτιάξεις τζιντζεροπαγάκια
Πρόταση σερβιρίσματος
Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι πραγματικά άπειροι. Εκτός από τα 2 βασικά υλικά, το νερό και τα τζιντζεροπαγάκια, μπορείς να προσθέσεις ό,τι θες. Λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, κουρκουμά και ό,τι άλλο σκεφτείς.
Λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο Σε μια μεγάλη κανάτα τοποθετείς το παγωμένο νερό, χυμό λεμονιού, φρέσκα φύλλα δυόσμου, τα τζιντζεροπαγάκια, φέτες λεμονιού και το μέλι. Χτυπάς καλά με ένα πιρούνι ώστε να διαλυθεί καλά το μέλι Αφήνεις 2-3 ώρες στο ψυγείο για να βγουν όλα τα αρώματα Οι ποσότητες είναι σχετικές και πραγματικά θέμα γούστου. Λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο
Ingredients
Instructions
Notes
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Από την Έλενα
- Από τη Μανολία
No Comments