Κοτόπουλο/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Ξερό κρεμμύδι/ Πράσο

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσο και πολύχρωμες πιπεριές

 

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσο και χρωματιστές πιπεριές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 20 min Cooking Time: 50 min

Ingredients

  • 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 κ.σ μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη
  • 150 ml καλής ποιότητας λευκό κρασί
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
  • ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Instructions

1

Βάζουμε μπόλικο ξύδι στο κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά περίπου

2

Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί

3

Τοποθετούμε ελαιόλαδο κατά βούληση σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο

4

Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια

5

Μετά από 2-3 λεπτά και αφού έχουμε ανακατέψει καλά με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το σκόρδο

6

Μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

7

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και λίγο βραστό νερό

8

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά

9

Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό

10

Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες και τις προσθέτουμε στο φαγητό.

11

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού

12

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

13

Μαγειρεύουμε για άλλα 10-20 λεπτά. Κοιτάμε όμως κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό

14

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη (περίπου 4-5 λεπτά)

15

Ο χρόνος μαγειρέματος, εξαρτάται πό το πόσο λάδι βάλαμε αρχικά στο φαγητό μας

16

Ελέγχουμε ότι το φαγητό μας έχει ψηθεί και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

17

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

twelve + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.