Ζυμαρικά/ Κρέας/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Κυριακή στο σπίτι

Λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι

λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι

Λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι θα φτιάξουμε σήμερα. Ένα από τα πιο ωραία και κλασικά μαμαδίστικα φαγητά, άρρηκτα συνδεδεμένο με Κυριακάτικη μεσημεριανή συνάντηση όλης της οικογένειας.

Σίγουρα της μαμάς μας το λεμονάτο μοσχαράκι είναι το καλύτερο, το πιο νόστιμο και ασυναγώνιστο. Σας προτείνω όμως να δοκιμάσετε και αυτή την εκδοχή, έστω για μια φορά. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες, ώστε να έχετε ένα πεντανόστιμο φαγητό, υπέροχα αρωματικό, με τέλεια υφή,  μαλακά και ζουμερά κομμάτια κρέατος – πραγματική έκρηξη γεύσεων σε πλήρη ισορροπία.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 60 λεπτά

Υπέροχο, μαμαδίστικο λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι

Ingredients

  • 500 γρ άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκιές
  • 500 γρ κριθαράκι ψιλό
  • 5 κ.σ ξύδι
  • 20 γρ ελαιόλαδο ή περισσότερο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • θυμάρι
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα )

Instructions

1

Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ και το ραντίζουμε με αρκετό ξύδι. Αφήνουμε για 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχετε χρόνο

2

Τοποθετούμε ελαιόλαδο στον πάτο μιας πλατιάς κατσαρόλας

3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και περνάμε το σκόρδο από την πρέσα

4

Ξεπλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα

5

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λαδωθούν καλά όλα τα κομμάτια

6

Ανάβουμε το μάτι στη μέγιστη θερμοκρασία (9) και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρέας

7

Αφού έχει σοταριστεί αρκετά, περίπου 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό σβήνουμε με κρασί

8

Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα, βραστό νερό και σκεπάζουμε

9

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμηλώνουμε το μάτι στο 7 και μαγειρεύουμε για μια ώρα

10

Περίπου στα 40 λεπτά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια και κοιτάμε αν χρειάζεται βραστό νερό

11

Εν τω μεταξύ βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ζυμαρικό με το οποίο θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας

Η διατροφική ανάλυση για το λεμονάτο μοσχαράκι

λεμονάτο μοσχαράκι θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε το λεμονάτο μοσχαράκι, βήμα- βήμα

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με κρέας, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες προτάσεις για το Κυριακάτικο τραπέζι, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου