Κυριακάτικο Τραπέζι/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Ρεβύθια/ Ρύζι

Ρεβύθια λεμονάτα με ρύζι

λεμονάτο ρεβυθόρυζο

Εκεί που νόμιζα ότι είχα εξαντλήσει τις ιδέες μου σε συνταγές για ρεβύθια, έρχομαι σήμερα να σας παρουσιάσω τα λεμονάτα ρεβύθια με ρύζι,  τα οποίο κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος τρόπος και η πιο νόστιμη επιλογή ώστε να τα εντάξετε στη διατροφή σας. Παρατηρήσατε ότι είναι αρκετά πηχτά? Δε θυμίζουν την κλασική σούπα, τρώγονται ευχάριστα σε θερμοκρασία δωματίου (το προτιμώ) και αν αποφασίσετε να προσθέσετε το κάρυ, θα έχετε ένα εξωτικό αποτέλεσμα. Το λεμόνι επίσης του πηγαίνει πολύ. 

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω, ότι τα όσπρια είναι καλή πηγή πρωτεΐνης αλλά τους λείπει ένα από τα εννέα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, το οποίο βρίσκεται στα δημητριακά (πχ καστανό ρύζι). Έτσι, όταν μαγειρεύουμε όσπρια με ρύζι, προσφέρουμε στον οργανισμό μας πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, όπως αυτήν του κρέατος.

Λεμονάτο Ρεβυθόρυζο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 24 ώρες Cooking Time: 40 λεπτά

Λεμονάτο ρεβυθόρυζο, πεντανόστιμο και πλήρες γεύμα

Ingredients

  • 400 γρ ρεβύθια
  • 100 γρ καστανό ρύζι
  • 4 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ Λευκό κρασί
  • 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα απλή
  • 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12-24 ώρες σε αλατισμένο νερό

2

Βράζουμε, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 1-2 φορές (εάν χρειάζεται και το επιθυμείτε)

3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα

4

Όταν έχουμε ολοκληρώσει την αλλαγή νερών, αφήνουμε τα ρεβύθια στο σουρωτήρι

5

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με όλα τα μπαχαρικά καθώς και τη δάφνη

6

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για ένα λεπτό ακόμη (μέχρι να μυρίσει το σκόρδο)

7

Σβήνουμε με το κρασί και τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια, το ρύζι, τη μουστάρδα και βραστό νερό - ανακατεύουμε

8

Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά (ή όσο χρειαστεί)

9

Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό

10

Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάρυ

λεμονάτο ρεβυθόρυζο

Για να δείτε και άλλες συνταγές με όσπρια, πατήστε εδώ 
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

19 + 3 =