Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

σπιτικές λιαστές ντομάτες

Οι έτοιμες λιαστές ντομάτες που κυκλοφορούν στην αγορά, αυτές που προσφέρουν οι περισσότερες Ελληνικές εταιρείες, είναι Τουρκίας και κολυμπάνε σε ηλιέλαιο, κάκιστης ποιότητας ξύδι, ζάχαρη και μπόλικο αλάτι…κοινώς…δεν τρώγονται!  

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την πρόταση μου, θα διαπιστώσετε ότι οι λιαστές ντομάτες, έχουν άλλη γεύση…έχουν γεύση ντομάτας και όχι κάτι με έντονη γεύση που καίει τον ουρανίσκο. Γίνονται πολύ εύκολα, εγώ βέβαια είχα βοηθό τη Σοφία. Επίσης μπορείτε να «παίξετε» με το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ για παράδειγμα πρόσθεσα σκόρδο και βασιλικό.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι και ξύδι μπορείτε να το κάνετε. Απλά θα σας πρότεινα για αρχή να προσθέσετε πολύ λίγο, να τις αφήσετε μια βδομάδα και έπειτα να δοκιμάσετε και ανάλογα το γούστο σας, να προσθέσετε επιπλέον αλάτι, ξύδι και ό,τι άλλο θέλετε.

λιαστές ντομάτες 2

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 1 μεγάλο βάζο του lt
Prep Time: 15 λεπτά Cooking Time: 13-18 ώρες

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

Ingredients

  • 2 συσκευασίες ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (τον Ιταλικό)

Instructions

1

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρια και ζουμιά. Δεν τα πετάμε αλλά τα κάνουμε ωραιότατη σαλτσούλα ή σαλάτα

2

Τοποθετούμε τα ντοματίνια στον αποξηραντή. Εγώ χρησιμοποίησα και τα 5 σχαράκια. Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς και τα άφησα από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα στις 8.30.

3

Τα πρώτα 2 σχαράκια ήταν έτοιμα καθώς και κάποια πιο μικρά, από τα πιο πάνω σχαράκια. Τα υπόλοιπα τα άφησα μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

4

Τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο τις αποξηραμένες ντομάτες. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ένα δάχτυλο περίπου ξύδι, βασιλικό και/ή ότι άλλο θέλουμε. Κλείνουμε καλά το καπάκι. Διατηρούμε σε ντουλάπι ή στο ψυγείο

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Ρένα έφτιαξε τις λιαστές ντομάτες

λιαστές ντομάτες 10

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

three × 3 =