Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

σπιτικές λιαστές ντομάτες

Οι έτοιμες λιαστές ντομάτες που κυκλοφορούν στην αγορά, αυτές που προσφέρουν οι περισσότερες Ελληνικές εταιρείες, είναι Τουρκίας και κολυμπάνε σε ηλιέλαιο, κάκιστης ποιότητας ξύδι, ζάχαρη και μπόλικο αλάτι…κοινώς…δεν τρώγονται!  

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την πρόταση μου, θα διαπιστώσετε ότι οι λιαστές ντομάτες, έχουν άλλη γεύση…έχουν γεύση ντομάτας και όχι κάτι με έντονη γεύση που καίει τον ουρανίσκο. Γίνονται πολύ εύκολα, εγώ βέβαια είχα βοηθό τη Σοφία. Επίσης μπορείτε να “παίξετε” με το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ για παράδειγμα πρόσθεσα σκόρδο και βασιλικό.

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι και ξύδι μπορείτε να το κάνετε. Απλά θα σας πρότεινα για αρχή να προσθέσετε πολύ λίγο, να τις αφήσετε μια βδομάδα και έπειτα να δοκιμάσετε και ανάλογα το γούστο σας, να προσθέσετε επιπλέον αλάτι, ξύδι και ό,τι άλλο θέλετε.

λιαστές ντομάτες 2

Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 1 μεγάλο βάζο του lt
Prep Time: 15 λεπτά Cooking Time: 13-18 ώρες

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό

Ingredients

  • 2 συσκευασίες ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (τον Ιταλικό)

Instructions

1

Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρια και ζουμιά εάν το θέλουμε. Δεν τα πετάμε αλλά τα κάνουμε ωραιότατη σαλτσούλα ή σαλάτα εφόσον το επιλέξουμε. Και με τους 2 τρόπους γίνονται εξίσου γευστικές

2

Τοποθετούμε τα ντοματίνια στον αποξηραντή. Εγώ χρησιμοποίησα και τα 5 σχαράκια. Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς και τα άφησα από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα στις 8.30.

3

Τα πρώτα 2 σχαράκια ήταν έτοιμα καθώς και κάποια πιο μικρά, από τα πιο πάνω σχαράκια. Τα υπόλοιπα τα άφησα μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

4

Τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο τις αποξηραμένες ντομάτες. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ένα δάχτυλο περίπου ξύδι, βασιλικό και/ή ότι άλλο θέλουμε. Κλείνουμε καλά το καπάκι. Διατηρούμε σε ντουλάπι ή στο ψυγείο

Η διαδικασία για να φτιάξεις τις λιαστές ντομάτες, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ

 

Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
  • Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

    αποξηραντής οικονομικός

    • Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!

    αποξηραντής 2

     

    • Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας

    αποξηραντής ψηφιακός beper

     

    Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
    Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
    Καλή σας απόλαυση!
    • Η Ρένα έφτιαξε τις λιαστές ντομάτες

    λιαστές ντομάτες 10

    • Η Δέσποινα έφτιαξε τις λιαστές ντομάτες
    • Η Βάσω έφτιαξε τις λιαστές ντομάτες

    λιαστές ντομάτες

    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

    Newsletter

    Ρίξτε μια ματιά και εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.