Νηστίσιμα/ Πρωινό

Λουκουμάδες με μέλι, χωρίς τηγάνισμα

λουκουμάδες με μέλι, χωρίς ζάχαρη και τηγάνισμα

Λουκουμάδες με μέλι.  Ναι, αλλά όχι σαν αυτούς που είχες μάθει να τρως, τους ολοστρόγγυλους εννοώ οι οποίοι κολυμπούν σε έναν τόνο λάδι. Μιλάω για τους δικούς μου λουκουμάδες, που μεταξύ μας, μπορείς να τους πεις και πανκέικς. Εμείς πάντως στο σπίτι μας όταν λέμε λουκουμάδες, αυτούς εννοούμε και τα κορίτσια τους λατρεύουν. Εννοείται πως έχουν φάει και από τους έτοιμους δεν έχουν εκφράσει όμως κάποια δυσαρέσκεια, ίσα- ίσα που είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τους δικούς μας.

Τη σημερινή συνταγή την φτιάχνω συνήθως τις Κυριακές. Γίνονται πάαααρα πολύ γρήγορα και εύκολα, αλλά, και το τονίζω το αλλά, δεν είναι και από τις συνταγές που υπερηφανεύομαι. Από την άποψη πως έχω κάνει πολλές εκπτώσεις. Τι εννοώ με αυτό. Ότι έκανα τις απαραίτητες υποχωρήσεις ώστε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στους αγοραστούς. Καλύτερα όμως να σου αναλύσω τα υλικά και τον τρόπο υλοποίησης για να καταλάβεις καλύτερα.

Αλεύρι

Δεν χρησιμοποιώ άσπρο για όλες τις χρήσεις που έχουν οι κανονικοί, αλλά έναν ιδανικό συνδυασμό δίκοκκου με κίτρινο για ζυμωτό ψωμί. Τους έχω φτιάξει και μόνο με κίτρινο  αλεύρι. Στη γεύση δεν έχει τόση διαφορά, όσο στο χρώμα και στο φούσκωμα. Από την στιγμή όμως που μπαίνει το μέλι και η κανέλα, θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να μην μπει και ένα “καλύτερο” άλευρο. Εσύ βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι αλεύρι έχεις.

Γλυκαντική ουσία

Δεν βάζω κάτι μέσα στο μείγμα, το μέλι που μπαίνει από πάνω είναι υπέρ-αρκετό! Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, τα κορίτσια μου βάζουν μπόλικο!

Αρωματική ύλη 

Χρησιμοποιώ άρωμα βανίλιας ή φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τη βανιλίνη. 1-2 μπαστουνάκια είναι υπέρ-αρκετά

Υγρό

Πάντα τους κάνω με νερό και τίποτα άλλο. Οκ, αν θες να πειραματιστείς μπορείς να δοκιμάσεις με γάλα φυτικό ή ζωικό. 

 

λουκουμάδες με μέλι, χωρίς ζάχαρη και τηγάνισμα
Το μυστικό της επιτυχίας

Για μένα η επιτυχία τους και η δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι στο ψήσιμό τους.

  • Εγώ χρησιμοποιώ ειδικό τηγάνι για πανκέικς. Θα σου βάλω link στο τέλος αν θες να το αγοράσεις και εσύ.  Φυσικά και μπορείς να τους κάνεις στο απλό, αντικολλητικό τηγάνι. Απλά αυτό είναι χαμηλό και μπορείς να τα γυρίζεις πάρα πολύ εύκολα.

  • Με τις αναλογίες που σου δίνω βγαίνουν 16 λουκουμάδες. 4 για κάθε άτομο μιας τετραμελούς οικογένειας.
  • Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες χρησιμοποιώ ελάχιστο ηλιέλαιο. Για να το καταφέρω αυτό χρησιμοποιώ το ειδικό σπρέι λαδιού (θα σου βάλω και γι’αυτό link Στο τέλος). Εναλλακτικά προσθέτεις ελάχιστο έλαιο στο τηγάνι και το απλώνεις – σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Πάμε τώρα στο δύσκολο μέρος (θα προσπαθήσω να κάνω video σύντομα ώστε να είναι πιο κατανοητό). 
  • Για την πρώτη δόση θα ανάψεις το μάτι της κουζίνας στο Max. Θα τοποθετήσεις κουταλιά-κουταλιά το μείγμα σου κ με μια ξύλινη σπάτουλα και ένα πιρούνι θα τα γυρίσεις. Γύρισμα χρειάζονται λίγο μετά αφ’ ότου, αν κουνήσεις το τηγάνι, οι λουκουμάδες μετακινούνται. Τα γυρίζεις και συνεχίζεις το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη. Καταλαβαίνεις πως ο χρόνος ψησίματος αλλάζει και εξαρτάται από την ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσεις. Αφού έχουν ψηθεί και από τις 2 μεριές αν θες τους τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας ή τους πασάρεις κατευθείαν στα κοράκια που δεν έχουν σταματήσει να ρωτάνε πότε θα είναι έτοιμοι. Πασπαλίζεις με μπόλικο μέλι, κανέλα και ξηρούς καρπούς και σερβίρεις
  • Για τη δεύτερη δόση, θα κατεβάσεις τη θερμοκρασία στο 7 ή στο 6. Θα το δεις αυτό ανάλογα το τηγάνι σου και πόσο δυνατή είναι η κουζίνα σου. Αν δεν το κάνεις θα σου καούν απ’ έξω και μέσα θα είναι ωμοί! Συνεχίζεις λοιπόν την ίδια διαδικασία απλά σε χαμηλότερη ένταση τη φωτιά! 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Λουκουμάδες με μέλι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 16
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 10 λεπτά Total Time: 11 λεπτά

Λουκουμάδες με μέλι, χωρίς τηγάνισμα

Ingredients

  • 120 γρ αλεύρι κίτρινο για ζυμωτό ψωμί ή ό,τι αλεύρι έχεις
  • 60 γρ αλεύρι δίκοκκο ή ό,τι άλλο έχεις
  • 250 γρ νερό
  • 10 γρ άρωμα βανίλιας ή 1-2 βανιλίνες
  • 8 γρ baking powder
  • 15 γρ ηλιέλαιο ή άοσμο λάδι καρύδας
  • μέλι, κανέλα, καρύδια για πασπάλισμα

Instructions

1

Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά ώστε να μην σβολιάσει το αλεύρι. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφικτό (δες και τις φωτογραφίες)

2

Ψεκάζεις με ηλιέλαιο το τηγάνι και τοποθετείς μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας.

3

Με ένα πιρούνι και μια ξύλινη σπάτουλα αλλάζεις μεριά και συνεχίζεις το ψήσιμο

4

Αφαιρείς τους λουκουμάδες από το τηγάνι και συνεχίζεις για την επόμενη δόση

5

Χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίσεις την ίδια διαδικασία

Notes

Δες τις οδηγίες από την ενότητα το μυστικό της επιτυχίας !!!

Η διατροφική ανάλυση για τους λουκουμάδες με μέλι χωρίς topping

λουκουμάδες με μέλι θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τους λουκουμάδες με μέλι, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

λουκουμάδες με μέλι, χωρίς ζάχαρη και τηγάνισμα

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, πάτα εδώ 
Αν θες να αγοράσεις το αντικολλητικό τηγάνι με μαρμάρινη επίστρωση που χρησιμοποιώ, πάτα πάνω στη φωτογραφία. 
τηγάνι για pancakes

 

και ο ψεκαστήρας λαδιού

ψεκαστήρας λαδιού - ξυδιού
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.