Γιαούρτι/ Γλυκά/ Πρωϊνό/ Φρούτα/ Χριστούγεννα

Ψητά μήλα με γιαούρτι

Ψητά μήλα, ένα πανεύκολουγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα!Πλούσια γεύση και αρώματα!

Ενημέρωση 20/10/2017

Αυτή η συνταγή είναι πολύ παλιά, από το 2009 συγκεκριμένα, οπότε όφειλα να βάλω νέα φωτογραφία και επειδή είναι από τις πιο δημοφιλείς συνταγές, έπρεπε να την ξαναφτιάξω (γιατί δεν την είχα κάνει τα τελευταία 5 χρόνια- και απορώ γιατί)΄, ώστε να σιγουρευτώ ότι είναι σωστή. Τελικά όχι μόνο είναι σωστή, αλλά είναι από τις πιο ωραίες ιδέες στο να αξιοποιήσουμε τα μήλα μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είναι καλύτερο να τρώμε τα μήλα ωμά, αν όμως έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό, μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Γίνονται πάρα πολύ εύκολα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και μπορεί να σας καλύψει αν θέλετε κάτι γλυκό.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μήλα Ψητά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Πανεύκολο, υγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα!

Ingredients

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
  • 3 κ.σ σιρόπι Αγαύης ή μέλι
  • 2 χούφτες καρύδια χονδροσπασμένα
  • 6 κ.σ λάδι καρύδας (άοσμο)
  • κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • λίγο γαρύφαλλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2

Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε χυμό και ξύσμα στον πάτο ενός ταψιού

3

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κυδωνάτα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έπειτα τα γυρνάμε ώστε να πατήσει και η άλλη μεριά στον χυμό πορτοκαλιού

4

Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο

5

Προσθέτουμε τα χονδροσπαμένα καρύδια. Κρατάμε το κουτάλι πάνω από τα μήλα και αφήνουμε να πέσει η αγαύη ή το μέλι και να πάει παντού

6

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας ώστε να πάει παντού

7

Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν

Η διατροφική ανάλυση για τα ψητά μήλα 

μήλα-ψητά-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα ψητά μήλα, βήμα- βήμα

Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι και σπιτική γκρανόλα, ως γέμιση σε σπιτική κρέπα αλλά τρώγονται και σκέτα. Αν τα θέλετε ακόμη πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε όταν τα σερβίρετε, σιρόπι αγαύης ή μέλι.

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με μήλα, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε συνταγές με σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    03/12/2018 at 21:50

    Δεν την είχα δει αυτή τη συνταγή! Είναι καταπληκτική ιδέα γαι ένα ελαφρύ μα πεντανόστιμο γλυκό! Είμαι ενθουσιασμένη!
    Είσαι καταπληκτική! Σ’ ευχαριστώ και πάλι

    • Reply
      Miss Healthy Living
      03/12/2018 at 22:59

      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Τα μήλα γίνονται πάααααρα πολύ νόστιμα. Δεν τη φτιάχνω συχνά γιατί προτιμώ να τρώμε τα μήλα ωμά, αλλά αν τα φτιάξεις, είμαι σίγουρη πς θα τρελαθείς! Και επειδή σε έχω μάθει πλέον, νομιζω ότι αύριο, το πολυ μεθαύριο, θα μου στείλεις φωτογραφία!!!!Σε φιλώ!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου