Γιαούρτι/ Φρούτα

Μήλα Ψητά

Μήλα ψητά, ένα πανεύκολουγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα!Πλούσια γεύση και αρώματα!

Ενημέρωση 20/10/2017

Αυτή η συνταγή είναι πολύ παλιά, από το 2009 συγκεκριμένα, οπότε όφειλα να βάλω νέα φωτογραφία και επειδή είναι από τις πιο δημοφιλείς συνταγές, έπρεπε να την ξαναφτιάξω (γιατί δεν την είχα κάνει τα τελευταία 5 χρόνια- και απορώ γιατί) ώστε να σιγουρευτώ ότι είναι σωστή. Τελικά όχι μόνο είναι σωστή, αλλά είναι από τις πιο ωραίες ιδέες στο να αξιοποιήσουμε τα μήλα μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είναι καλύτερο να τρώμε τα μήλα ωμά, αν όμως έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό, μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Γίνονται πάρα πολύ εύκολα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και μπορεί να σας καλύψει αν θέλετε κάτι γλυκό.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μήλα Ψητά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Πανεύκολο, υγιεινό και γρήγορο γλυκάκι με φρέσκα μήλα!

Ingredients

  • 2 μεγάλα μήλα
  • 2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
  • 3 κ.σ σιρόπι Αγαύης ή μέλι
  • 2 χούφτες καρύδια χονδροσπασμένα
  • 6 κ.σ λάδι καρύδας (άοσμο)
  • κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • λίγο γαρύφαλλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2

Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε χυμό και ξύσμα στον πάτο ενός ταψιού

3

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κυδωνάτα και τα τοποθετούμε στο ταψί. Έπειτα τα γυρνάμε ώστε να πατήσει και η άλλη μεριά στον χυμό πορτοκαλιού

4

Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και ελάχιστο μοσχοκάρυδο

5

Προσθέτουμε τα χονδροσπαμένα καρύδια. Κρατάμε το κουτάλι πάνω από τα μήλα και αφήνουμε να πέσει η αγαύη ή το μέλι και να πάει παντού

6

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας ώστε να πάει παντού

7

Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Ταιριάζουν πολύ με γιαούρτι, ως γέμιση σε σπιτική κρέπα αλλά τρώγονται και σκέτα. Αν τα θέλετε ακόμη πιο γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε όταν τα σερβίρετε, σιρόπι αγαύης ή μέλι.

Για να δείτε και άλλες συνταγές με μήλα πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

5 × 4 =