Αυτή την πεντανόστιμη “μεγειρίτσα” από μανιτάρια πορτομπέλο, μπορείτε να την φτιάχνετε όλο το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα. Γίνεται πάρα πολύ εύκολα, σε 20 λεπτά, είναι πολύ–πολύ–πολύ νόστιμη και θρεπτική. Σας παρακαλώ πολύ, να ακολουθήσετε ακριβώς τι οδηγίες. Σας τα λέω τόσο αναλυτικά, ώστε να έχετε το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα.
Ακόμα και αν δεν τη φτιάξετε το Πάσχα, φτιάξτε τη σας παρακαλώ τις επόμενες μέρες που θα χρειαστείτε αποτοξίνωση!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Ingredients
- 300- 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο ΟΧΙ άλλη ποικιλία
- 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 250 γρ ξερό κρεμμύδι
- 150 γρ ρύζι καρολίνα
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 30- 50 ml λευκό κρασί
- 500 - 600 γρ μαρούλια
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.σ ταχίνι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- λευκό πιπέρι
- λεμόνι
- βραστό νερό
Instructions
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα μανιτάρια) ώστε να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και το ρύζι και σοτάρουμε
Μετά από 2-3 λεπτά, αφού έχουν σοταριστεί, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε βραστό νερό. Όχι πάρα πολύ, περίπου 300 ml. Τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό μας.
Κόβουμε τα πορτομπέλο σε χοντρά κομμάτια
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, θέλουμε να αρχίσει να βγάζει καπνό και τότε, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή κάτι άλλο, τοποθετούμε τα μανιτάρια μας. Επειδή είναι πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, αν χρησιμοποιήσετε μικρό τηγάνι (πχ 20 εκ.) θα πρέπει να το κάνετε σε 2- 3 δόσεις. Θέλουμε να καψαλιστούν τα μανιτάρια. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα πέσει η θερμοκρασία και θα βράσουν και αυτό δεν το θέλουμε.
Μετά από 2-3 λεπτά που θα είναι έτσι τα βγάζουμε από τη φωτιά
Κόβουμε τα μαρούλια μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό εάν χρειάζεται
Έχουν περάσει περίπου 15 λεπτά οπότε δοκιμάσουμε το φαγητό μας. Θα είναι έτοιμο όταν θα έχει βράσει το ρύζι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού
Η διατροφική ανάλυση για τη μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη μαγειρίτσα με μανιτάρια, βήμα- βήμα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και το ρύζι και σοτάρουμε
- Κόβουμε τα πορτομπέλο σε χοντρά κομμάτια
- Μετά από 2-3 λεπτά που θα είναι έτσι τα βγάζουμε από τη φωτιά
-
Αν θέλεις να δεις μαγειρίτσα με κοτόπουλο, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με μανιτάρια, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Αναστασία είπε “Χωρίς άνηθο γιατί δεν τον αγαπώ και με λίγη πρασινάδα γιατί δεν αρέσει στους υπόλοιπους, αλλά από γεύση κορυφαία!!!!!”

4 Σχόλια
Πανωραία
17/09/2019 at 18:41To έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα, μπράβο Ευαγγελία, πολύ καλή η συνταγή, μας άρεσε πολύ. Θα το επαναλαμβάνω συχνά!
Miss Healthy Living
17/09/2019 at 23:11χαίρομαι πολύ!!!!!
SOPHIA
01/12/2020 at 14:45Πολύ ωραία συνταγή. Την έφτιαξα χθες. Ερώτηση: Η συνταγή υπάρχει και στ’αγγλικά;
Miss Healthy Living
01/12/2020 at 16:42Χαίρομαι που σου άρεσε. όχι, μονο στα Ελληνικά