Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μανιτάρια/ Μαρούλι/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Πάσχα/ Ρύζι/ Σούπες/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

μαγειρίτσα με μανιτάρια

Αυτή την πεντανόστιμη «μεγειρίτσα» από μανιτάρια πορτομπέλο, μπορείτε να την φτιάχνετε όλο το χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα. Γίνεται πάρα πολύ εύκολα, σε 20 λεπτά, είναι πολύπολύπολύ νόστιμη και θρεπτική. Σας παρακαλώ πολύ, να ακολουθήσετε ακριβώς τι οδηγίες. Σας τα λέω τόσο αναλυτικά, ώστε να έχετε το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα

Ακόμα και αν δεν τη φτιάξετε το Πάσχα, φτιάξτε τη σας παρακαλώ τις επόμενες μέρες που θα χρειαστείτε αποτοξίνωση!

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Ingredients

  • 300- 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο ΟΧΙ άλλη ποικιλία
  • 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γρ ξερό κρεμμύδι
  • 150 γρ ρύζι καρολίνα
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 30- 50 ml λευκό κρασί
  • 500 - 600 γρ μαρούλια
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • λευκό πιπέρι
  • λεμόνι
  • βραστό νερό

Instructions

1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας (εκτός από τα μανιτάρια) ώστε να είναι έτοιμα όταν τα χρειαστούμε

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, αλάτι και το ρύζι και σοτάρουμε

3

Μετά από 2-3 λεπτά, αφού έχουν σοταριστεί, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε βραστό νερό. Όχι πάρα πολύ, περίπου 300 ml. Τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό μας.

4

Κόβουμε τα πορτομπέλο σε χοντρά κομμάτια

5

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά, θέλουμε να αρχίσει να βγάζει καπνό και τότε, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή κάτι άλλο, τοποθετούμε τα μανιτάρια μας. Επειδή είναι πολύ σημαντική αυτή η διαδικασία, αν χρησιμοποιήσετε μικρό τηγάνι (πχ 20 εκ.) θα πρέπει να το κάνετε σε 2- 3 δόσεις. Θέλουμε να καψαλιστούν τα μανιτάρια. Αν τα βάλετε όλα μαζί θα πέσει η θερμοκρασία και θα βράσουν και αυτό δεν το θέλουμε.

6

Μετά από 2-3 λεπτά που θα είναι έτσι τα βγάζουμε από τη φωτιά

7

Κόβουμε τα μαρούλια μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό εάν χρειάζεται

8

Έχουν περάσει περίπου 15 λεπτά οπότε δοκιμάσουμε το φαγητό μας. Θα είναι έτοιμο όταν θα έχει βράσει το ρύζι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό αν χρειάζεται

9

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε

10

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο πιπέρι και χυμό λεμονιού

Η διαδικασία βήμα- βήμα

μαγειρίτσα με μανιτάρια 6

Αν θέλετε να δείτε μαγειρίτσα με κοτόπουλο, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

twelve − eight =