BBQ/ Ζυμαρικά/ Κολοκυθάκια/ Κυριακή στο σπίτι/ Νηστίσιμα/ Ορεκτικά/ Σαλάτες/ Φρέσκα κρεμμυδάκια/ Χωρίς Μαγείρεμα

Μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά

σαλάτα με βίδες και κολοκυθάκια

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποφασίσει να τρώμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Φέτος λοιπόν, είχα πεθυμήσει κολοκυθάκια. Πολύ όμως….Έτσι, περίμενα πως και πώς να έρθει η εποχή τους, ο Μάιος δηλαδή. Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες φούρνου (ας μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα συγχυστώ), έφτιαξα αυτή τη δροσερή και μυρωδάτη μακαρονοσαλάτα. Τα  κολοκυθάκια που χρησιμοποίησα είναι από το ταρατσομποστανάκι μας. Ήταν τόσο όμορφα και τρυφερά, που λυπήθηκα να τα «χαραμίσω» σε μια (ενδεχομένως) ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια για κολοκυθοκεφτέδες.  

Όπως θα διαπιστώσετε, δε θα μαγειρέψουμε τα κολοκυθάκια, ούτε τα μυρωδικά. Θα αφήσουμε τη σαλάτα μας (εγώ την έφαγα ως κυρίως πιάτο), αρκετές ώρες στο ψυγείο, αφενός για να μαριναριστούν τα υλικά και αφετέρου για να δέσουν οι γεύσεις. Μπορείτε να προσθέσετε φυτική παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί.

Το ταρατσομποστανάκι μας

φύτευση σε σάκους

φύτευση σε σάκους

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2-4
Cooking Time: 9 min

Απίθανα γευστική και αρωματική μακαρονοσαλάτα με φρέσκα κολοκυθάκια και λαχανικά

Ingredients

  • 400 γρ βίδες ή μακαρονάκι κοφτό (βρασμένα)
  • 200 γρ κολοκυθάκια κατά προτίμηση μικρά
  • 60 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 γρ άνηθο
  • 5 γρ δυόσμο
  • 10 γρ μαϊντανό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο

Instructions

1

Ξεκινάμε με τα κολοκυθάκια. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα περνάμε από τον τρύφτη. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του

2

Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όσο βράζουν οι βίδες, ανακατεύουμε το κολοκύθι και πιέζουμε ώστε να φύγουν τα υγρά. Επίσης πλένουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε

3

Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, ξεπλένουμε καλά, τοποθετούμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις βίδες και ανακατεύουμε

4

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα καθώς και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αλάτι αν χρειάζεται, ή/και κάποιο από τα λαχανικά / μυρωδικά.

5

Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε

Notes

ΠΡΟΣΟΧΗ, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι, όσο μείνει η σαλάτα μας και δένουν οι γεύσεις, το φαγητό μας θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο. Θα πρέπει όμως το φαγητό μας να είναι νόστιμο και πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Για να δείτε και άλλες συνταγές με κολοκυθάκια, πατήστε εδώ

σαλάτα με βίδες και κολοκυθάκια

Για να δείτε και άλλες σαλάτες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

two × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.