Κυριακάτικο Τραπέζι/ Λευκά Φασόλια/ Μανιτάρια/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Σούπες/ Φυτικά Τυριά/ Χριστούγεννα

Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκά φασόλια και νηστίσιμο τυρί με μανιτάρια

μανιταρόσουπα βελουτέ
 Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να έχετε μια κρεμώδη και πλούσια σε γεύση μανιταρόσουπα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να γίνει αυτό, η απάντηση είναι με όσπρια και συγκεκριμένα με λευκά φασόλια, τα οποία όπως θα έχετε διαπιστώσει, τα χρησιμοποιώ ποικιλοτρόπως.

Επέλεξα να χρησιμοποιήσω φυτικό τυρί επειδή δεν τρώω γαλακτοκομικά, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα που ταιριάζει πολύ ή ό,τι άλλο θέλετε.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκά φασόλια και νηστίσιμο τυρί με μανιτάρια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living
Cooking Time: 15 λεπτά

Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκά φασόλια και νηστίσιμο τυρί με μανιτάρια

Ingredients

  • 400 γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα πορτομπέλο)
  • 450 γρ κρεμμύδια
  • 100 γρ λεκό κρασί καλής ποιότητας
  • 250 γρ λευκά φασόλια βρασμένα
  • 1 lt βραστό νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • νηστίσιμο τυρί του τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια ή παρμεζάνα

Instructions

1

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μέτρια καρέ

2

Βάζουμε μια καταρόλα με χοντρό πάτο να ζεσταθεί καλά. Δεν προσθέτουμε ακόμη ελαιόλαδο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν καπνοί, τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα γυρίζουμε απ' όλες τις πλευρές.

3

Μετά από περίπου 5 λεπτά προσθέτουμε το κρεμμύδι, ελαιόλαδο και αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα

4

Αφού έχουν σοταριστεί καλά, σβήνουμε με το κρασί

5

Αφού έχει εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ένα λίτρο βραστό νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά

6

Προσθέτουμε τα λευκά φασόλια και χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ

7

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

8

Κόβουμε μια φέτα νηστίσμο τυρί για τοστ με αποξηραμένα μανιτάρια και τοποθετούμε από πάνω ή πασπαλίζουμε με παρμεζάνα

Η διαδικασία βήμα- βήμα

μανιταρόσουπα βελουτέ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

4 + 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.