Αλείμματα/ Γλυκιά Sauce/ Κονσερβοποίηση/ Μαρμελάδες/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Μαρμελάδα μήλο με κανέλα

μαρμελάδα μήλο με κανέλα

Mαρμελάδα μήλο με κανέλα ή apple sauce (απλ σος) ή σάλτσα μήλου. Όπως και να την ξέρεις, όπως και να την έχεις δει, το μόνο σίγουρο είναι, πως είναι  μια πρωτότυπη και εξαιρετικά γευστική μαρμελάδα για να χρησιμοποιήσεις ως βάση σε πολλά γλυκά ή να φας σκέτη. 

Τα μήλα είναι διαθέσιμα σε πολλές ποικιλίες, ζουμερά και τραγανά, γνωστά από την αρχαιότητα για τα πολλαπλά οφέλη τους στην υγεία. Περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γρ), που συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, τη μείωση της δυσκοιλιότητας αλλά και των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα, βιταμίνες C και αντιοξειδωτικά, που θωρακίζουν τα οστά παρέχοντας προστασία έναντι της οστεοπόρωσης. 

μαρμελάδα μήλο κανέλα

Τη συγκεκριμένη μαρμελάδα μπορείς να την κάνεις όσο γλυκιά και πικάντική θες, απλά προσθέτοντας περισσότερη γλυκαντική ουσία και μπαχαρικά.  

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4,60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 60 λεπτά Total Time: 65 λεπτά

Μαρμελάδα μήλου με κανέλα χωρίς ζάχαρη και μπόλικα μπαχαρικά

Ingredients

  • 8 μέτρια μήλα (περίπου 1 κιλό)
  • 80 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 3 τσιμπιές μπαχάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Instructions

1

Πλένεις τα μήλα και αφαιρείς φλούδες και κουκούτσια

2

Είτε τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα λιώνεις με ραβδομπλέντερ, είτε τα λιώνεις κατευθείαν στο μπλέντερ. Σε κάθε περίπτωση προσθέτεις το νερό ή το χυμό

3

Τοποθετείς σε κατσαρόλα κατά προτίμηση με χοντρό πάτο, προσθέτεις τον αστεροειδή γλυκάνισο και ξεκινάς το βρασμό στη μέγιστη θερμοκρασία (9/9)

4

Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία (7/9) και σιγοβράζεις για λίγα λεπτά 7-10 λεπτά

5

Έπειτα χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία (7/9) γιατί πιτσιλάει πολύ.

6

Εν τω μεταξύ κάνεις αποστείρωση στα βάζα που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτή η ποσότητα βγάζει 2 μέτρια.

7

Βράζεις για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να δημιουργείται γραμμή στο μείγμα όταν το κόβεις στην μέση με μια κουτάλα

8

Κλείνεις το μάτι και προσθέτεις το μέλι και τα μπαχαρικά

9

Δοκιμάζεις και προσθέτεις ό,τι άλλο θες

10

Αδειάζεις στα αποστειρωμένα βάζα, κλείνεις πολύ καλά τα καπάκια και γυρίζεις ανάποδα

Notes

Για να κάνεις αποστείρωση στα βάζα θα τα βάλεις μαζί με τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και θα τα βράσεις για 15 λεπτά. Έπειτα, όταν θα είναι έτοιμη η μαρμελάδα, θα τα πιάσεις με μια τσιμπίδα και θα τα τοποθετήσεις σε μια καθαρή πετσέτα

Η διατροφική ανάλυση για τη μαρμελάδα μήλο με κανέλα (ανά 50 γρ, όχι ανά 99)

μαρμελάδα μήλο θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τη μαρμελάδα μήλο με κανέλα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

μαρμελάδα μήλο κανέλα

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με μήλα, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με μαρμελάδες, πάτα εδώ
  • Για να δεις αναλυτικά πως γίνεται η κονσερβοποίηση, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.