Mαρμελάδα μήλο με κανέλα ή apple sauce (απλ σος) ή σάλτσα μήλου. Όπως και να την ξέρεις, όπως και να την έχεις δει, το μόνο σίγουρο είναι, πως είναι μια πρωτότυπη και εξαιρετικά γευστική μαρμελάδα για να χρησιμοποιήσεις ως βάση σε πολλά γλυκά ή να φας σκέτη.
Τα μήλα είναι διαθέσιμα σε πολλές ποικιλίες, ζουμερά και τραγανά, γνωστά από την αρχαιότητα για τα πολλαπλά οφέλη τους στην υγεία. Περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες (3-5 γρ), που συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, τη μείωση της δυσκοιλιότητας αλλά και των επιπέδων του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα, βιταμίνες C και αντιοξειδωτικά, που θωρακίζουν τα οστά παρέχοντας προστασία έναντι της οστεοπόρωσης.
Τη συγκεκριμένη μαρμελάδα μπορείς να την κάνεις όσο γλυκιά και πικάντική θες, απλά προσθέτοντας περισσότερη γλυκαντική ουσία και μπαχαρικά.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μαρμελάδα μήλου με κανέλα χωρίς ζάχαρη και μπόλικα μπαχαρικά Πλένεις τα μήλα και αφαιρείς φλούδες και κουκούτσια Είτε τα κόβεις σε μικρά κομμάτια και τα λιώνεις με ραβδομπλέντερ, είτε τα λιώνεις κατευθείαν στο μπλέντερ. Σε κάθε περίπτωση προσθέτεις το νερό ή το χυμό Τοποθετείς σε κατσαρόλα κατά προτίμηση με χοντρό πάτο, προσθέτεις τον αστεροειδή γλυκάνισο και ξεκινάς το βρασμό στη μέγιστη θερμοκρασία (9/9) Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία (7/9) και σιγοβράζεις για λίγα λεπτά 7-10 λεπτά Έπειτα χαμηλώνεις ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία (7/9) γιατί πιτσιλάει πολύ. Εν τω μεταξύ κάνεις αποστείρωση στα βάζα που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτή η ποσότητα βγάζει 2 μέτρια. Βράζεις για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να δημιουργείται γραμμή στο μείγμα όταν το κόβεις στην μέση με μια κουτάλα Κλείνεις το μάτι και προσθέτεις το μέλι και τα μπαχαρικά Δοκιμάζεις και προσθέτεις ό,τι άλλο θες Αδειάζεις στα αποστειρωμένα βάζα, κλείνεις πολύ καλά τα καπάκια και γυρίζεις ανάποδα Για να κάνεις αποστείρωση στα βάζα θα τα βάλεις μαζί με τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και θα τα βράσεις για 15 λεπτά. Έπειτα, όταν θα είναι έτοιμη η μαρμελάδα, θα τα πιάσεις με μια τσιμπίδα και θα τα τοποθετήσεις σε μια καθαρή πετσέταΜαρμελάδα μήλου με κανέλα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τη μαρμελάδα μήλο με κανέλα (ανά 50 γρ, όχι ανά 99)
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη μαρμελάδα μήλο με κανέλα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με μήλα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με μαρμελάδες, πάτα εδώ
-
Για να δεις αναλυτικά πως γίνεται η κονσερβοποίηση, πάτα εδώ
No Comments