Αγ.Βαλεντίνου/ Αλλείματα/ Γλυκά/ Κάν΄το μόνη σου/ Κονσερβοποίηση/ Μαρμελάδες/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά

Δεν τρελαίνομαι για μαρμελάδες, γενικά το πρωινό μου σπάνια θα είναι κάτι τόσο γλυκό. Και αν με ρωτάτε ποιες γεύσεις προτιμώ, θα σας πω ότι θα περιοριστώ σε φράουλα, μύρτιλλα, φρούτα του δάσους, πορτοκάλι..μέχρι εκεί! Ο λόγος που έφτιαξα αυτή την υπέροχη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, είναι για να τη χρησιμοποιήσω σε άλλες συνταγές. Όταν μπορείς να έχεις σπιτική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη φτιαγμένη εξολοκλήρου από βιολογικές φράουλες, χωρίς ζάχαρη και άλλα χημικά συστατικά, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά, γιατί να πάρεις έτοιμη?

Είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω τους σπόρους Chia στη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη; 

Οι σπόροι Chia είναι πραγματικά υπερτροφή. Τα 100 γρ περιέχουν 17 g πρωτεΐνη, 42 g υδατάνθρακες εκ των οποίων τα 34 είναι φυτικές ίνες και είναι πλούσιοι σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο. Όταν έρχονται σε επαφή με οποιοδήποτε υγρό, δημιουργούν μια κολλώδη μάζα σαν ζελέ. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει οπτικά, επειδή όμως θέλω να τους εντάξω στη διατροφή μου, με αυτόν τον τρόπο, με την προσθήκη τους δηλαδή στη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, έχω διπλό κέρδος μιας και μια άλλη ιδιότητα τους είναι να δένουν τα μείγματα.  Συνεπώς, αν θέλετε μπορείτε να τους παραλείψετε.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες βήμα- βήμα, για να φτιάξετε τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25
Cooking Time: 10 λεπτά

Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά

Ingredients

  • 500 γρ φράουλες
  • 1 κ.σ σπόρους chia (προαιρετικά)
  • 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο εάν το επιθυμείτε)

Instructions

1

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

2

Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα

3

Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Προσοχή γιατί πιτσιλάει.

4

Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω. Προσωπικά, προτιμώ να είναι αρκετά λεπτόρρευστη

5

Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και μέλι ή σιρόπι αγαύης. Τους σπόρους δεν τους προσθέτω για να σφίξει και άλλο η μαρμελάδα αλλά γιατί θέλω να τους εντάξω στην διατροφή μου.

6

Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

Notes

Αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, να χαμηλώσετε τη φωτιά και αρκετά βαθιά κατσαρόλα, γιατί όπως λέω και πιο πάνω πιτσιλάει αρκετά

Η διατροφική ανάλυση της μαρμελάδας φράουλα χωρίς ζάχαρη

μαρμελάδα φράουλα- διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη βήμα- βήμα
Πόσο διατηρείται η μαρμελάδα φράουλα;

Αν κλείσετε αεροστεγώς το καπάκι, η μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη θα διατηρηθεί για ένα χρόνο, μέχρι την επόμενη φορά δηλαδή που θα ξαναφτιάξετε! Για να σιγουρευτείτε ότι έχει κλείσει αεροστεγώς, μετά από αρκετές ώρες που την έχετε αφήσει ανάποδα, την γυρίζετε από την σωστή μεριά και θα πατήσετε στο κέντρο, στο καπάκι. Δε θα πρέπει να βυθίζεται..έτσι θα έχετε βεβαιωθεί ότι όλα πήγαν καλά. Πατήστε εδώ για να δείτε βήμα-βήμα πως γίνεται η κονσερβοποίηση.

μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά 7

  • Για να δείτε και άλλες μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ

μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 λεπτά 8

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τη μαρμελάδα φράουλα και είπε ότι τους άρεσε αν και ο άντρας του σπιτιού την προτιμάει πιο γλυκιά!

μαρμελάδα φράουλα

  • Η Ντανιέλα έφτιαξε τη μαρμελάδα φράουλα  και είπε «Τέλεια 😋😋😋😋😋☺☺☺☺☺☺«

  • Η Ζωή έφτιαξε  τη μαρμελάδα φράουλα και είπε «Την έφτιαξα και γω !! Εύκολη και γευστική !!»

μαρμελάδα-φράουλα-χωρίς-ζάχαρη

 

  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τη μαρμελάδα φράουλα και είπε «Την έφτιαξα όπως λες αλλά πήρε περισσότερο χρόνο να πήξει γιατί χρησιμοποίησα κατεψυγμένες φράουλες. Λίγο που δοκίμασα νόστιμη μου φάνηκε πολύ«

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

 

 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

12 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    31/05/2018 at 22:53

    Ωραιότατη μαρμελάδα! Την ιδια διαδικασία ακολουθούμε με οποιοδήποτε αλλο φρούτο;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      01/06/2018 at 08:08

      Ναι, ανάλογα όμως το φρούτο. Με κεράσια,βερίκοκα, ροδάκινα για παράδειγμα γίνεται

  • Reply
    Lina
    21/07/2018 at 23:52

    Τη φτιάξαμε. Πολύ νόστιμη και εύκολη. Δεν είχα κατάλληλο εργαλείο και για αυτό στο τέλος την έφερα και μία στροφή στο multi, ώστε να μην έχει μεγάλα κομμάτια. Αναρωτιεμαι πόσες μέρες να αντέχει στο ψυγείο….?

    • Reply
      Miss Healthy Living
      23/07/2018 at 08:41

      Μια βδομάδα διατηρείται άνετα. Μπορείς όμως να κάνεις κονσερβοποίηση ώστε να την έχεις και για το χειμώνα. Αν δεις ότι περνάνε οι μέρες και έχετε βαρεθεί να την τρώτε, χρησιμοποίησε τη σε άλλη συνταγή https://misshealthyliving.gr/tag/μαρμελάδα-φράουλα/

    • Reply
      ΜΑΡΙΝΑ
      04/03/2019 at 01:03

      Αν κάνω κονσερβοποίηση,μπορώ να την ανοίγω όποτε θέλω να φάω και μετα να την κλείνω πάλι και να διατηρηθεί στο ψυγείο?

      • Reply
        Miss Healthy Living
        05/03/2019 at 09:44

        Μετά το άνοιγμα θέλει ψυγείο και μπορείς να τη διατηρήσεις το πολύ μέχρι 2 βδομάδες ή λίγο παραπάνω, ανάλογα το πόσο συχνά θα ανοίγεις το βάζο

  • Reply
    μαυρωνα εμυ
    29/05/2019 at 16:48

    το μέλι πότε το βαζετε;;;;;;;;;;;δεν το λέτε στην συνταγη,γιατι;;;;;;;;;;;;;;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      29/05/2019 at 22:53

      Το αναφέρω ξεκάθαρα στο 5ο βήμα! Την έφτιαξες?

  • Reply
    Eleftheria
    09/06/2019 at 15:36

    Την έφτιαξα σήμερα για τον Γιο μ π είναι 15 μηνών ξετρελάθηκε, και τ καλύτερο δεν έχω τύψεις γτ δεν υπάρχει ζάχαρη μέσα, τέλεια

  • Reply
    Τόνια
    12/07/2019 at 23:24

    Τέλεια ιδέα! Αναρωτιέμαι ποια είναι η λογική γενικά στις μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη (υποτίθεται ότι στις κλασικές μαρμελάδες η ζάχαρη χρησιμοποιείται για να πήξει). Έβλεπα πχ αυτή τη συνταγή του Άκη (https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka-koytalioy-marmelades/marmelada-mpanana-portokali-sokolata-sth-chytra-tachythtas) και αναρωτιόμουν αν γίνεται κάτι αντίστοιχο (μαρμελάδα μπανάνα-σοκολάτα) αλλά χωρίς τα κιλά ζάχαρης. (απευθύνομαι σε εσένα γιατί είσαι η πλέον ειδική χαχα). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      15/07/2019 at 22:16

      Χαίρομαι που σου αρέσει. Η ζάχαρη μπαίνει στις μαρμελάδες για να δώσει γλυκιά γεύση και σαν συντηρητικό, όχι για να πήξει. Έχει ένα ενδιαφέρον η συνταγή που μου έστειλες, εννοείται πως δε συμφωνά με τόσα υλικά και ειδικά την ζάχαρη, δεν το είχα στα υπόψιν, αποφεύγω αλείμματα με τόσους υδατάνθρακες αλλά θα κάνω κάτι αντίστοιχο γιατί μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου