Pancake βρώμης με μερέντα και μπανάνα. Αν έχετε συνδέσει τα pancakes με βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και χημικά διογκωτικά, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Η σημερινή μου πρόταση είναι ένα μεγάλο pancake, εξολοκλήρου φτιαγμένο από αλεύρι βρώμης, το οποίο επέλεξα να γαρνίρω με σπιτική μερέντα, φρέσκια μπανάνα και ξηρούς καρπούς. Τέλεια πρόταση όχι μόνο για special πρωινό αλλά και για γλυκό. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω;
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο αλεύρι όπως για όλες τις χρήσεις ή κίτρινο για ζυμωτό ψωμί. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις και πιο εναλλακτικό όπως αλεύρι από φαγόπυρο. Θα σου πρότεινα να αποφύγεις αλεύρι από φασόλια ή φακές. Βγάζουν μια περίεργη πικρίλα, εκτός βέβαια και αν τα έχεις δοκιμάσει σε άλλες παρασκευές και σου αρέσουν.
- Αν δεν έχεις λάδι καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ελαφρύ και καλής ποιότητας σπορέλαιο
- Αντί για μέλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι αγαύης. Δε θα έλεγα όχι και σε πετιμέζι, αλλά να θυμάσαι πως θα επηρεάσει γευστικά το τελικό αποτέλεσμα. Το χαρουπόμελο δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση. Έχει τόσο έντονη γεύση…δε μου αρέσει. Τώρα αν εσένα σου αρέσει, οκ
- Αντί για μερέντα μπορείς να βάλεις ταχίνι με κακάο, μαρμελάδα, κρέμα λεμονιού. γενικά μπορείς να πειραματιστείς πολύ!
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μεγάλο Pancake βρώμης με μερέντα και μπανάνα Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άοσμο λάδι καρύδας να κάψει σε ένα τηγάνι, εγώ χρησιμοποίησα ομελετιέρα 26 εκατοστών και απλώνουμε το μισό από το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά από 5-6 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε πάλι λίγο λάδι καρύδας. Μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε Σερβίρουμε με μερέντα, φέτες μπανάνας, κανέλα και ξηρούς καρπούς..ή με ότι άλλο σας αρέσει. Αν προτιμάτε φτιάξτε μικρά pancakesΜεγάλο Pancake βρώμης με μερέντα και μπανάνα
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για το pancake χωρίς ζάχαρη
Η διαδικασία για να φτιάξετε το pancake χωρίς ζάχαρη, βήμα- βήμα
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
- Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άοσμο λάδι καρύδας να κάψει σε ένα τηγάνι, εγώ χρησιμοποίησα ομελετιέρα 26 εκατοστών και απλώνουμε το μισό από το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά από 5-6 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε πάλι λίγο λάδι καρύδας. Μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε
-
Μπορείτε να την καλύψετε με μερέντα , μαρμελάδα φράουλα ή βερύκοκο, ταχίνι με κακάο
-
Για να δείτε τι άλλο μπορείτε να φτιάξετε με την ομελετιέρα, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες υγιεινές προτάσεις για πρωϊνό, πατήστε εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Για να αποκτήσεις και εσύ τη δική σου ομελετιέρα και να έχει τέλειο σχήμα ό,τι και αν κάνεις πάτα πάνω στην εικόνα
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments