Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο και βρώμη. Ναι, πολύ καλά διάβασες με ρεβυθάλευρο. Για να σε προλάβω, όχι δεν έχει γεύση από ρεβίθια, δεν μπορείς καν να το φανταστείς. Είναι απλά τέλεια. Η διατροφική τους αξία μεγάλη, το καταλαβαίνεις έτσι; Είναι πραγματικά τα πιο υγιεινά μελομακάρονα που υπάρχουν και όπως πάντα χωρίς να υστερούν σε γεύση! Ελπίζω μόνο να σε πρόλαβα ώστε να τα κάνεις φέτος.
Αν δεν έχεις ρεβυθάλευρο, καλύτερα να μην μπεις στον κόπο να τα κάνεις. Δεν έχει νόημα. Χρησιμοποιώ το ρεβυθάλευρο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης που έχει σε σχέση με τα κοινά άλευρα. Πλέον θα το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, οπότε απλά αγόρασέ το όταν το δεις! Θα σου χρειαστεί γιατί έχω σκοπό να σου δείξω και άλλες συνταγές.
Αυτά τα μελομακάρονα είναι ακριβώς όπως μου αρέσουν. Μπισκοτέ απ΄έξω και μαλακά μέσα. Το πόσο γλυκά θα τα κάνεις εξαρτάται καθαρά από το πώς τα θες. Με τις αναλογίες που σου δίνουν βγαίνουν γλυκά μεν, χωρίς να σε λιγώνουν δεν. Είναι σούπερ αρωματικά και πολύ- πολύ γευστικά!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο και βρώμη Πρώτα θα φτιάξεις το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτεις όλα τα υλικά και ζεσταίνεις χωρίς να βράσεις. Θέλουμε να λιώσει το μέλι και να ενωθούν τα υλικά μας. Όταν είναι έτοιμο βγάλε την κατσαρόλα έξω στο μπαλκόνι να κρυώσει Σε ένα γουδί σπας τα καρύδια. Προτιμώ το γουδί γιατί τα θέλω χονδροσπασμένα, να τα βρίσκεις στο δόντι βρε παιδί μου. Το μπλέντερ μου είναι πολύ δυνατό κ δεν προλαβαίνω να το κλείσω πριν τα τρίψει εντελώς Σε ένα μπολ τοποθετείς όλα τα υλικά και ανακατεύεις. Δοκιμάζεις ώστε να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά ή ξύσμα. Σε αυτό το σημείο ενδέχεται να καταλαβαίνεις ελάχιστα το ρεβίθι. Αν είναι έντονο χρειάζεται να προσθέσεις μπαχαρικά ή ξύσμα Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 σε αέρα και στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου Ζυμώνεις ελαφρά και χωρίζεις τη ζύμη σε μπαλάκια των 35 γρ, θα βγουν 20 Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στο κάτω μέρος για 20 λεπτά. Αν αλλάξεις το μέγεθος και σχήμα θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα τον χρόνο ψησίματος Αφού κρυώσουν λίγο, τα πιάνεις δηλαδή με ευκολία, τα βουτάς στο σιρόπι και τοποθετείς σε πιατέλα. Αφού ολοκληρώσεις έναν γύρο, το ξανακάνεις, ξαναβουτάς τα μελομακάρονα στο σιρόπι δηλαδή Πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι. Αν περισσέψει σιρόπι το ρίχνεις από πάνωΜελομακάρονα με ρεβυθάλευρο
Ingredients
Instructions
Nutrition
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο , βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ρεβυθάλευρο, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για μελομακάρονα, πάτα εδώ
4 Comments
Τουλιτα
27/12/2020 at 19:19Χρόνια πολλά Ευαγγελία ! Σίγουρα θα είναι υπέροχα. Εγώ φτιάχνω με αλεύρι βρώμης τα μελομακάρονα από πέρσι . Πάνω στη δίκη σου συνταγή βέβαια, με το υπέροχο σιρόπι σου που χρησιμοποιώ παντού. Αλλά και με το αλεύρι Ζέας είναι πολυ υγιεινά νομίζω. Ομως επειδή ανακάλυψα ότι εμένα και την κόρη μου μας ενοχλεί η γλουτένη , προσπαθώ να την αποφεύγω. Δεν είναι εύκολο όμως γιατί είμαστε λάτρεις των ζυμαρικών .
Miss Healthy Living
30/12/2020 at 08:46ε τότε αυτή η συνταγή θα σας σώσει!
Ειρήνη
27/12/2020 at 19:32Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
Miss Healthy Living
30/12/2020 at 08:45Ναι και βγαίνουν απίστευτα γευστικά!