Μελομακάρονα/ Ξηροί καρποί/ Χριστούγεννα

Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο

μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο

Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο και βρώμη. Ναι, πολύ καλά διάβασες με ρεβυθάλευρο. Για να σε προλάβω, όχι δεν έχει γεύση από ρεβίθια, δεν μπορείς καν να το φανταστείς. Είναι απλά τέλεια. Η διατροφική τους αξία μεγάλη, το καταλαβαίνεις έτσι; Είναι πραγματικά τα πιο υγιεινά μελομακάρονα που υπάρχουν και όπως πάντα χωρίς να υστερούν σε γεύση! Ελπίζω μόνο να σε πρόλαβα ώστε να τα κάνεις φέτος.  

Αν δεν έχεις ρεβυθάλευρο, καλύτερα να μην μπεις στον κόπο να τα κάνεις. Δεν έχει νόημα. Χρησιμοποιώ το ρεβυθάλευρο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης που έχει σε σχέση με τα κοινά άλευρα. Πλέον θα το βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ, οπότε απλά αγόρασέ το όταν το δεις! Θα σου χρειαστεί γιατί έχω σκοπό να σου δείξω και άλλες συνταγές. 

μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο

Αυτά τα μελομακάρονα είναι ακριβώς όπως μου αρέσουν. Μπισκοτέ απ΄έξω και μαλακά μέσα. Το πόσο γλυκά θα τα κάνεις εξαρτάται καθαρά από το πώς τα θες. Με τις αναλογίες που σου δίνουν βγαίνουν γλυκά μεν, χωρίς να σε λιγώνουν δεν.  Είναι σούπερ αρωματικά και πολύ- πολύ γευστικά!  

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Prep Time: 10*** λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά Total Time: 25 λεπτά

Μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο και βρώμη

Ingredients

  • Για το σιρόπι
  • 150 γρ μέλι
  • 100 γρ νερό
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι (ιδανικά ακέρωτο)
  • Για τα μελομακάρονα
  • 80 γρ λάδι (ελαιόλαδο χωρίς βαριά γεύση ή ηλιέλαιο)
  • 15 γρ κανέλα (Χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
  • μια γερή τσιμπιά αλάτι
  • 150 γρ ρεβυθάλευρο
  • 180 γρ αλεύρι βρώμης
  • 100 γρ καρύδια χονδροσπασμένα
  • 80 γρ μέλι
  • ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (ανάλογα το μέγεθος και ιδανικά ακέρωτα)
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ιδανικά ακέρωτο)
  • 1 φακελάκι baking (17-20 γρ)
  • 100 γρ νερό
  • Επιπλέον
  • 20 γρ τριμμένα καρύδια για πασπάλισμα

Instructions

1

Πρώτα θα φτιάξεις το σιρόπι. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτεις όλα τα υλικά και ζεσταίνεις χωρίς να βράσεις. Θέλουμε να λιώσει το μέλι και να ενωθούν τα υλικά μας. Όταν είναι έτοιμο βγάλε την κατσαρόλα έξω στο μπαλκόνι να κρυώσει

2

Σε ένα γουδί σπας τα καρύδια. Προτιμώ το γουδί γιατί τα θέλω χονδροσπασμένα, να τα βρίσκεις στο δόντι βρε παιδί μου. Το μπλέντερ μου είναι πολύ δυνατό κ δεν προλαβαίνω να το κλείσω πριν τα τρίψει εντελώς

3

Σε ένα μπολ τοποθετείς όλα τα υλικά και ανακατεύεις. Δοκιμάζεις ώστε να προσθέσεις και άλλα μπαχαρικά ή ξύσμα. Σε αυτό το σημείο ενδέχεται να καταλαβαίνεις ελάχιστα το ρεβίθι. Αν είναι έντονο χρειάζεται να προσθέσεις μπαχαρικά ή ξύσμα

4

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 σε αέρα και στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

5

Ζυμώνεις ελαφρά και χωρίζεις τη ζύμη σε μπαλάκια των 35 γρ, θα βγουν 20

6

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στο κάτω μέρος για 20 λεπτά. Αν αλλάξεις το μέγεθος και σχήμα θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα τον χρόνο ψησίματος

7

Αφού κρυώσουν λίγο, τα πιάνεις δηλαδή με ευκολία, τα βουτάς στο σιρόπι και τοποθετείς σε πιατέλα. Αφού ολοκληρώσεις έναν γύρο, το ξανακάνεις, ξαναβουτάς τα μελομακάρονα στο σιρόπι δηλαδή

8

Πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι. Αν περισσέψει σιρόπι το ρίχνεις από πάνω

Nutrition

  • 172 Calories
  • 19,9g Carbohydrates
  • 9,2g Fat
  • 1,1g Fiber
  • 3,5g Protein
  • 9,9g Sugar
  • 0,5g Trans fat

Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο , βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

μελομακάρονα με ρεβυθάλευρο

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ρεβυθάλευρο, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για μελομακάρονα, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Τουλιτα
    27/12/2020 at 19:19

    Χρόνια πολλά Ευαγγελία ! Σίγουρα θα είναι υπέροχα. Εγώ φτιάχνω με αλεύρι βρώμης τα μελομακάρονα από πέρσι . Πάνω στη δίκη σου συνταγή βέβαια, με το υπέροχο σιρόπι σου που χρησιμοποιώ παντού. Αλλά και με το αλεύρι Ζέας είναι πολυ υγιεινά νομίζω. Ομως επειδή ανακάλυψα ότι εμένα και την κόρη μου μας ενοχλεί η γλουτένη , προσπαθώ να την αποφεύγω. Δεν είναι εύκολο όμως γιατί είμαστε λάτρεις των ζυμαρικών .

  • Reply
    Ειρήνη
    27/12/2020 at 19:32

    Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή.

  • Reply
    Maria Mauri
    10/06/2021 at 13:22

    Θα δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή, απλά για ευκολία αγοράζω καμιά φορά από εδώ https://www.papa-pastry.com/el . έχει όλα τα κατεψυγμένα γλυκά

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.