Μερέντα με κάστανα για 3 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι είναι άκρως θρεπτική, το εντελώς αντίθετο με αυτή των σούπερ μάρκετ δηλαδή. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί μου έχετε ζητήσει πιο οικονομική μερέντα, χωρίς ξηρούς καρπούς δηλαδή. Ο τρίτος λόγος είναι γιατί μέχρι τώρα δεν σας είχα παρουσιάσει άλλη συνταγή με κάστανα.
Και παραλίγο να μη σας παρουσίαζα ούτε αυτή! Γιατί ο Άκης χάλασε το μπλέντερ μου. Το καλό, γυάλινο και πανάκριβο μπλέντερ μου. Πιθανολογώ πως με εκδικήθηκε επειδή του ζήτησα να το πλύνει. Δεν ξέρω τι έκανε ακριβώς. Ξέρω ότι το έλυσε, έβγαλε λεπίδες κλπ με αποτέλεσμα τώρα να μην γυρίζουν οι λεπίδες και εγώ αναγκάστηκα να χτυπήσω τη μερέντα με μια μπακατέλα που έχω για τους χυμούς. Το αποτέλεσμα? Ήταν γεμάτη κομματάκια, δεν είχε τη βελούδινη υφή που ήθελα να αποτυπώσω στις φωτογραφίες και είχα να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω τη γκρίνια της Σοφίας. Ποιο παιδί θα φάει σπιτική μερέντα με κομματάκια από κάστανο; Το μπλέντερ πάντως εξακολουθεί να μη δουλεύει, η Σοφία και η Έρια έφαγαν τη μερέντα, οι φωτογραφίες μου είναι μέτριες και εγώ πολύ θυμωμένη!
Τι γεύση έχει η μερέντα με κάστανα;
Είναι απίστευτα γευστική αλλά θα μου πείτε τι άλλο θα σας έλεγα; Ακόμη και με τα ενοχλητικά κομματάκια, έχει πλούσια, ιδιαίτερη γεύση με το κάστανο να κυριαρχεί.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη μερέντα με κάστανα;
Αντί για κάστανα μπορείτε να βάλετε σε ίση ποσότητα ρεβύθια ή λευκά φασόλια. (θυμηθείτε το υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια που σας είχα προτείνει). Αντί για κακάο μπορείτε να βάλετε χαρουπόσκονη. Αντί για μέλι σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φυτικό ή ζωϊκό γάλα σας αρέσει. Εγώ συνήθως τη φτιάχνω με νερό, γιατί να τη φορτώσω με έξτρα θερμίδες? Τέλος, αν βάλετε περισσότερα υγρά (νερό ή γάλα), θα έχετε μια υπέροχη μους κάστανο χωρίς ζάχαρη την οποία μπορείτε να απολαύσετε σκέτη ή σε κάποια από τις τούρτες που σας έχω δείξει.
Πόσο διατηρείται η μερέντα με κάστανα;
Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Εμείς την καταναλώνουμε άμεσα, την ίδια μέρα δηλαδή. Αν φτιάξετε διπλάσια ποσότητα μπορείτε να την καταναλώσετε εντός μιας βδομάδας. Αρκεί βέβαια να μη λήγει το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε μπόλικα κάστανα και θέλετε να τα αξιοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε κονσερβοποίηση.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μερέντα με κάστανα, χωρίς ζάχαρη. Θρεπτική και γευστική επιλογή Βράζουμε τα κάστανα περίπου για 20-25 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και κρατάμε 150 γρ Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείοΜερέντα με κάστανα, χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τη μερέντα με κάστανα
Η διαδικασία για να φτιάξετε τη μερέντα με κάστανα, βήμα- βήμα
- Βράζουμε τα κάστανα περίπου για 20-25 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και κρατάμε 150 γρ
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας
Για να αγοράσεις και εσύ αυτό το πολύ δυνατό μπλέντερ, ώστε να έχεις τέλεια υφή, πάτα πάνω στη φωτογραφία
- Για να δείτε συνταγές στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Γιώτα έφτιαξε τη μερέντα με κάστανα και είπε “Την εκανα σαν Μους. Καταπληκτική! Απο πανω πρόσθεσα βιο μπανανίτσα.”
- Η Λίνα έφτιαξε τη μερέντα με κάστανα και είπε “Λοιπόν, ένα θα σου πω. Τα δύσκολα και απαιτητικά μικρούτσικα άνοιγαν το στοματάκι τους για να τους δώσω κουταλιά. Δεν το περίμενα να τους αρέσει τόσο”.
6 Σχόλια
Εύη
16/10/2019 at 10:48Τα παιδία μου ξετρελάθηκαν! Μου είπαν ότι είναι η πιο ωραία που έχουν φάει!
Miss Healthy Living
17/10/2019 at 08:49Ουάου!!!! Χάρηκα πάρα πολύ!
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
04/11/2020 at 11:23Ακολούθησα την πρότασή σου και έφτιαξα τη συνταγή με ρεβύθια αντί για κάστανα. Βγήκε πολύ γευστική, αλλά επειδή ήταν λίγο πιο ρευστή από ότι ήθελα πρόσθεσα λίγο ταχίνι και απέκτησε πιο συμπαγή υφή! Ευχαριστώ πολύ για την ωραία ιδέα που μας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε περισσότερα όσπρια στη διατροφή μας! Τέλεια συνταγή!
Miss Healthy Living
06/11/2020 at 08:14Τέλεια ιδέα και με τα ρεβίθια. Έχεις δει και τη συνταγή με το brownie με ρεβίθια;
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
10/11/2020 at 07:38Επόμενος στόχος είναι το cheesecake με φασόλια και αμέσως μετά το brownie με ρεβύθια! Ευχαριστώ!!!
Miss Healthy Living
11/11/2020 at 08:10Καλές επιλογές