Αλλείματα/ Γλυκά/ Κονσερβοποίηση/ Μερέντα/ Νηστίσιμα/ Πρωϊνό

Μερέντα με κάστανα, χωρίς ζάχαρη

μερέντα-με-κάστανα

Μερέντα με κάστανα για 3 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι είναι άκρως θρεπτική, το εντελώς αντίθετο με αυτή των σούπερ μάρκετ δηλαδή. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί μου έχετε ζητήσει πιο οικονομική μερέντα, χωρίς ξηρούς καρπούς δηλαδή. Ο τρίτος λόγος είναι γιατί μέχρι τώρα δεν σας είχα παρουσιάσει άλλη συνταγή με κάστανα.

μερέντα-με-κάστανα-χωρίς-ζάχαρη

Και παραλίγο να μη σας παρουσίαζα ούτε αυτή! Γιατί ο Άκης χάλασε το μπλέντερ μου. Το καλό, γυάλινο και πανάκριβο μπλέντερ μου.  Πιθανολογώ πως με εκδικήθηκε επειδή του ζήτησα να το πλύνει. Δεν ξέρω τι έκανε ακριβώς. Ξέρω ότι το έλυσε, έβγαλε λεπίδες κλπ με αποτέλεσμα τώρα να μην γυρίζουν οι λεπίδες και εγώ αναγκάστηκα να χτυπήσω τη μερέντα με μια μπακατέλα που έχω για τους χυμούς. Το αποτέλεσμα? Ήταν γεμάτη κομματάκια, δεν είχε τη βελούδινη υφή που ήθελα να αποτυπώσω στις φωτογραφίες και είχα να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω τη γκρίνια της Σοφίας. Ποιο παιδί θα φάει σπιτική μερέντα με κομματάκια από κάστανο? Το μπλέντερ πάντως εξακολουθεί να μη δουλεύει, η Σοφία και η Έρια έφαγαν τη μερέντα, οι φωτογραφίες μου είναι μέτριες και εγώ πολύ θυμωμένη

Τι γεύση έχει η μερέντα με κάστανα;

Είναι απίστευτα γευστική αλλά θα μου πείτε τι άλλο θα σας έλεγα? Ακόμη και με τα ενοχλητικά κομματάκια, έχει πλούσια, ιδιαίτερη γεύση με το κάστανο να κυριαρχεί.

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη μερέντα με κάστανα;

Αντί για κάστανα μπορείτε να βάλετε σε ίση ποσότητα ρεβύθια ή λευκά φασόλια. (θυμηθείτε το υπερσοκολατένιο brownie με ρεβύθια που σας είχα προτείνει). Αντί για κακάο μπορείτε να βάλετε χαρουπόσκονη. Αντί για μέλι σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φυτικό ή ζωϊκό γάλα σας αρέσει. Εγώ συνήθως τη φτιάχνω με νερό, γιατί να τη φορτώσω με έξτρα θερμίδες? Τέλος, αν βάλετε περισσότερα υγρά (νερό ή γάλα), θα έχετε μια υπέροχη μους κάστανο χωρίς ζάχαρη την οποία μπορείτε να απολαύσετε σκέτη ή σε κάποια από τις τούρτες που σας έχω δείξει.

μερέντα-με-κάστανα
Πόσο διατηρείται η μερέντα με κάστανα;

Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά. Εμείς την καταναλώνουμε άμεσα, την ίδια μέρα δηλαδή. Αν φτιάξετε διπλάσια ποσότητα μπορείτε να την καταναλώσετε εντός μιας βδομάδας. Αρκεί βέβαια να μη λήγει το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε μπόλικα κάστανα και θέλετε να τα αξιοποιήσετε, μπορείτε να κάνετε κονσερβοποίηση. 

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μερέντα με κάστανα, χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 15
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Μερέντα με κάστανα, χωρίς ζάχαρη. Θρεπτική και γευστική επιλογή

Ingredients

  • 150 γρ κάστανα (καθαρισμένα και βρασμένα)
  • 110 γρ νερό ή γάλα (φυτικό ή ζωϊκό)
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας (11 γρ)
  • 80 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης (ή και περισσότερο)
  • 20 γρ κακάο ή χαρουπάλευρο

Instructions

1

Βράζουμε τα κάστανα περίπου για 20-25 λεπτά. Τα καθαρίζουμε και κρατάμε 150 γρ

2

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ό,τι θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας

3

Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο

μερέντα-με-κάστανα

Η διατροφική ανάλυση για τη μερέντα με κάστανα
μερέντα-με-κάστανα-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες
Η διαδικασία για να φτιάξετε τη μερέντα με κάστανα, βήμα- βήμα

μερέντα-με-κάστανα

Για να δείτε συνταγές στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Η Γιώτα έφτιαξε τη μερέντα με κάστανα και είπε «Την εκανα σαν Μους. Καταπληκτική! Απο πανω πρόσθεσα βιο μπανανίτσα

μους-σοκολάτα-με-κάστανα

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

seventeen + 15 =