Κυριακάτικο Τραπέζι/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σαλάτες/ Φαγόπυρο/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

Το Φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο στάρι», είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες, όπου οι πολίτες απολαμβάνουν ζυμαρικά (τα γνωστά noodles), φτιαγμένα από αλεύρι φαγόπυρου.

Πρόκειται για ένα δημητριακό με εξαιρετική θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (14%), σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πολλές βιταμίνες -κυρίως του συμπλέγματος Β– που συνήθως συναντώνται στα ζωικά τρόφιμα, ενώ είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Ε αλλά και Κ. Τέλος, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα όπως, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.

Δεν περιέχει γλουτένη, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή (κοιλιοκάκη). Επίσης, περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα και από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, αφού σταθεροποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρωσης, ενώ δρα καταπραϋντικά στους πονοκεφάλους και τις δερματοπάθειες. Τέλος, επειδή είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες αρρώστιες.

Μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 15 min

Ένας από τους πιο ωραίους τρόπους να καταναλώσουμε το φαγόπυρο.

Ingredients

  • 200 γρ φαγόπυρο (πριν το βράσιμο)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10-15 ελιές (καθαρίζουμε το κουκούτσι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 2 κ.σ Ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσαάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Instructions

1

Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το βράζουμε όπως και το ρύζι σε αναλογία 1:2 για 10-15 λεπτά

2

Ξεπλένουμε, τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξεκινάμε να καθαρίζουμε και να ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά όπως αναφέρονται στην αρχή

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ααφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε

Για να δείτε και άλλες συνταγές με φαγόπυρο, πατήστε εδώ

Για να δείτε και άλλες σαλάτες, πατήστε εδώ

μεσογειακό ταμπουλέ με φαγόπυρο

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

seventeen − six =