Αγ.Βαλεντίνου/ Γλυκά/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μηλόπιτα/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Φρούτα/ Χριστούγεννα

Μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλο (vegan)

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

Αυτά τα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια και όλο και κάπου θα τα έχει πάρει το μάτι σας. Σήμερα όμως θα σας δείξω την υγιεινή εκδοχή τους, χωρίς σφολιάτες (φουλ δηλαδή σε βούτυρα και μαργαρίνες που φράζουν τις αρτηρίες μας). Θα φτιάξουμε μπισκοτένια βάσηγευστική και αρωματική με αγνά υλικά όπως ξηρούς καρπούς, χουρμάδες και βρώμη

Ενώ το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, δεν απαιτεί τον κόπο και τις δεξιότητες που ενδεχομένως θα φαντάζεστε. Εύχομαι οι φωτογραφίες να σας πείσουν και να τα δοκιμάσετε.

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet. Το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet. (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλο (vegan)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 30 λεπτά

Μηλοπιτάκια με μπισκοτένια βάση σε σχήμα τριαντάφυλλο (vegan)

Ingredients

  • Για την μπισκοτένια βάση
  • 150 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα - με ή χωρίς φλούδα - ό,τι θέλετε)
  • 50 γρ καρύδια
  • 50 γρ λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • Για τα τριαντάφυλλα
  • 4-5 κόκκινα μήλα
  • χυμό από 2-3 πορτοκάλια (χρησιμοποίησα και σαγκουίνι για να χρωματιστούν)
  • ζάχαρη καρύδας
  • κανέλα τριμμένη
  • 20-40 γρ λάδι καρύδας

Instructions

1

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ώστε να λιώσει

2

Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ και τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ

3

Λιώνουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά

4

Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε 4 λεπτές λωρίδες με πλάτος περίπου 4-5 εκ. και στη συνέχεια την κάθε λωρίδα σε 3 ίσα μέρη. Τα τσαλακώνουμε (δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω) και στη συνέχεια τα ανοίγουμε και τα τοποθετούμε ένα-ένα, στη θήκη για τα μάφιν

5

Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό τους σε ένα βαθύ μπολ. Χρησιμοποίησα και ένα σαγκουίνι που έχει κόκκινο χρώμα ώστε να χρωματιστούν ελαφρά τα μήλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό από ρόδι

6

Πλένουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια καθαρίζουμε το κάτω μέρος. Δεν βγάζουμε τα κουκούτσια για να μη χαλάσουμε το σχήμα τους

7

Χρησιμοποιούμε το μαντολίνο και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Το κόβουμε από τη μικρή τους πλευρά. Αν δεν έχετε μαντολίνο και επιλέξετε να τα κόψετε με μαχαίρι θα χρειαστεί να βάλετε και βραστό νερό στα μήλα και να τα καλύψετε με μεμβράνη

8

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια που μπορεί να έχουν κάποιες φετούλες και τα τοποθετούμε στο μπολ με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με μεμβράνη

9

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα

10

Βγάζουμε τη μπισκοτένια βάση από το ψυγείο, παίρνουμε μείγμα με ένα κουτάλι της σούπας, το πλάθουμε σε κεφτεδάκι, το πατάμε να γίνει λεπτό μπισκότο και το τοποθετούμε στην κάθε θήκη, διορθώνοντας τις άκρες. Μετά από τα 6-7 μπισκότα θα κολλάει στα χέρια μας. Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε και συνεχίζουμε

11

Για κάθε τριαντάφυλλο χρειαζόμαστε περίπου 20-25 φέτες μήλου και κάνουμε το παρακάτω (δείτε τις φωτογραφίες)

12

Λιώνουμε λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε το κάθε τριαντάφυλλο με κανέλα Κεϋλάνης, ζάχαρη καρύδας και από 1.κ.σ λάδι καρύδας. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη αρκετά μαλακά, τραβάμε τα χαρτάκια, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν

Η διατροφική ανάλυση για τα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο

μηλοπιτάκια-τριαντάφυλλο-χωρίς-ζάχαρη-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια τριαντάφυλλο, βήμα- βήμα

Για να δημιουργήσουμε το κάθε τριαντάφυλλο χρειαζόμαστε περίπου 20-25 φέτες μήλου

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

Λιώνουμε λάδι καρύδας και πασπαλίζουμε το κάθε τριαντάφυλλο με κανέλα Κεϋλάνης, ζάχαρη καρύδας και από 1.κ.σ λάδι καρύδας. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμη αρκετά μαλακά, τραβάμε τα χαρτάκια, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να σκληρύνουν

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

Κάντε έκπληξη στον αγαπημένο σας. Βάλτε το κάθε τριανταφυλλάκι σε ένα ατομικό σκεύος ψησίματος ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το σχήμα του και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε τις χάρτινες σακούλες τροφίμων. Φανταστείτε την έκπληξη του, όταν αντί για ένα μήλο ή ότι άλλο συνηθίζετε να βάζετε, αντικρίσει αυτό το υπέροχο τριαντάφυλλο. Μετά από 15 χρόνια σχέσης και 2 παιδιά, έχω αναθεωρήσει και τελικά πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε τέτοιου είδους μικροεκπλήξεις στα αγαπημένα μας πρόσωπα (μέχρι πρότινος τα θεωρούσα όλα αυτά γλυκανάλατα και ότι όσοι τα κάνουν είναι θύματα marketing)

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

νηστίσιμη μηλόπιτα σαν τριαντάφυλλο

Για να δείτε και άλλες συνταγές για μηλόπιτα, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

seventeen − seventeen =