Γλυκά/ Μηλόπιτα/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Φρούτα

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο. Αυτή είναι μηλόπιτα, την τρως χωρίς να έχεις ενοχές και φυσικά μπορείς να φας όσα κομμάτια θέλεις.  Πόσο χαίρομαι όταν σας παρουσιάζω τέτοιου είδους γλυκά, που ενώ είναι τόσο θρεπτικά και υγιεινά, ταυτόχρονα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό.  

Κοιτάξτε τα συστατικά της, όλα ένα και ένα, προσφέρουν μόνο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στον οργανισμό μας. Επιπλέον, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται ψήσιμο. 

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 16
Prep Time: 20 Min

Θρεπτική, εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 320 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
  • 150 γρ ξερά δαμάσκηνα
  • 120 γρ καρύδια
  • 1 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • --------------------------------------------------------------------------------------------------
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 5 μέτρια μήλα (χρησιμοποίησα βιολογικά)
  • 80 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ σπόρους chia
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • --------------------------------------------------------------------------------------------------
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • 70 γρ φουντούκια
  • 40 ζάχαρη (χρησιμοποιώ καρύδας)
  • 1 κ.γ κανέλα(χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)

Instructions

1

Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια, ζυγίζουμε και τους κόβουμε στα 3. Το ίδιο κάνουμε και με τα δαμάσκηνα.

2

Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κολλώδης μάζα. Προτείνω να το κάνετε σε τρεις δόσεις

3

Τοποθετούμε τους λιωμένους χουρμάδες σε ένα βαθύ μπολ και συνεχίζουμε το ίδιο με τα ξερά δαμάσκηνα. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ μαζί με τους χουρμάδες

4

Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ. Δε θέλουμε να γίνουν όλα σκόνη. Αφήνουμε και μερικά χρονδροσπασμένα. Τοποθετούμε και τα καρύδια στο μπολ

5

Στο μείγμα των χουρμάδων, δαμάσκηνων, καρυδιών ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στρώνουμε στο τσέρκι (χρησιμοποίησα 26 εκ), στο οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει

6

Για τη γέμιση

7

Καθαρίζουμε τους χουρμάδες από τα κουκούτσια, ζυγίζουμε και τους κόβουμε στα 3. Τους τοποθετούμε στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κολλώδης μάζα.

8

Καθαρίζουμε τα 2 από τα 5 μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Στίβουμε το πορτοκάλι και το τοποθετούμε και αυτό στο μπλέντερ. Αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους chia. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη

9

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από τη βάση.

10

Για την επικάλυψη

11

Χτυπάμε τα φουντούκια στο γουδί ώστε να είναι χονδροσπασμένα.

12

Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα.

13

Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε από πάνω να πάει παντού.

14

Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και σερβίρουμε

15

Διατηρούμε στο ψυγείο

Notes

Το να λιώσετε τους χουρμάδες είναι κάτι που σας ταλαιπωρεί αρκετά. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ ή αν θέλετε την ησυχία σας, βάλτε τους σε ε΄να κατσαρολάκι με βραστό νερό και αφήστε τους για 1- 2 λεπτά. Ύστερα λιώστε τους με ένα ραβδομπλέντερ, θα είναι έτοιμοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

Η διατροφική ανάλυση για τη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

ωμοφαγική-μηλόπιτα-χωρίς-βούτυρο-ζάχαρη-κ-αυγά-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες

Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με μήλα, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

1 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.