Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο. Αυτή είναι μηλόπιτα, την τρως χωρίς να έχεις ενοχές και φυσικά μπορείς να φας όσα κομμάτια θέλεις. Πόσο χαίρομαι όταν σας παρουσιάζω τέτοιου είδους γλυκά, που ενώ είναι τόσο θρεπτικά και υγιεινά, ταυτόχρονα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό.
Κοιτάξτε τα συστατικά της, όλα ένα και ένα, προσφέρουν μόνο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στον οργανισμό μας. Επιπλέον, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και δεν χρειάζεται ψήσιμο.
Μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο
Θρεπτική, εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο
Ingredients
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 320 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
- 150 γρ ξερά δαμάσκηνα
- 120 γρ καρύδια
- 1 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- --------------------------------------------------------------------------------------------------
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 5 μέτρια μήλα (χρησιμοποίησα βιολογικά)
- 80 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς το κουκούτσι)
- 1 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ σπόρους chia
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- --------------------------------------------------------------------------------------------------
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 70 γρ φουντούκια
- 40 ζάχαρη (χρησιμοποιώ καρύδας)
- 1 κ.γ κανέλα(χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
Instructions
Tοποθετούμε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80-100 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.Αδειάζουμε σε ένα βαδύ μπολ.
Περνάμε τα καρύδια από το μπλέντερ. Δε θέλουμε να γίνουν όλα σκόνη. Αφήνουμε και μερικά χρονδροσπασμένα. Τοποθετούμε και τα καρύδια στο μπολ
Στο μείγμα των χουρμάδων, δαμάσκηνων, καρυδιών ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στρώνουμε στο τσέρκι (χρησιμοποίησα 26 εκ), στο οποίο έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει
Για τη γέμιση
Tοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 20-30 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.
Καθαρίζουμε τα 2 από τα 5 μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Στίβουμε το πορτοκάλι και το τοποθετούμε και αυτό στο μπλέντερ. Αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους chia. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από τη βάση.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε τα φουντούκια στο γουδί ώστε να είναι χονδροσπασμένα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα.
Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε από πάνω να πάει παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και σερβίρουμε
Διατηρούμε στο ψυγείο
Notes
Το να λιώσετε τους χουρμάδες είναι κάτι που σας ταλαιπωρεί αρκετά. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ ή αν θέλετε την ησυχία σας, βάλτε τους σε ε΄να κατσαρολάκι με βραστό νερό και αφήστε τους για 1- 2 λεπτά. Ύστερα λιώστε τους με ένα ραβδομπλέντερ, θα είναι έτοιμοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα
Η διατροφική ανάλυση για τη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο
-
Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με μήλα, πατήστε εδώ
2 Σχόλια
Μαίρη
07/05/2020 at 09:16Έχω κάνει τόσες συνταγές σου χωρίς να μοιραστώ το αποτέλεσμα. Το οποίο αποτέλεσμα κάθε φορά με ενθουσιάζει!! Δεν ξέρω τι να πω για αυτή τη μηλόπιτα νομίζω έχουμε τους ίδιους γευστικούς κάλυκες!!! ΑΠΙΘΑΝΗ!!!!
Miss Healthy Living
07/05/2020 at 19:07Μαίρη μου σε ευχαριστώ πολυ για το μήνυμά σου! Δεν πειράζει που δεν το μοιράζεσαι πάντα, αρκεί που φτιάχνεις τις συνταγές μου και σου αρέσουν τόσο! Θα χαρώ πολύ πάντως να ξαναλάβω μήνυμά σου!