Αλμυρά Σνακ/ Γλυκοπατάτες/ Κολοκυθάκια/ Νηστίσιμα/ Παντζάρια

Μιξ τσιπς λαχανικών (γλυκοπατάτες, κολοκύθια και παντζάρια)

τσιπς λαχανικών

Οι γλυκοπατάτες δε μου αρέσουν, γενικά τα φαγητά που γλυκίζουν δε τα συμπαθώ. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας, είναι λόγω της σπουδαίας διατροφική τους αξίαςΕίναι πλούσιες σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλάνη και καροτενοειδή. Δεν περιέχουν λιπαρά, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (άρα είναι κατάλληλη για υπερτασικά άτομα) και έχουν λιγότερες θερμίδες από τις λευκές πατάτες, παρόλο που έχουν περισσότερη ζάχαρη. Τέλος είναι μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α  αποτελεί σπουδαίο αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης. Για όλους τους παραπάνω λόγους τις δίνω πολύ συχνά, κυρίως  στα παιδιά

Αυτή τη φορά επέλεξα να τις κάνω τσιπς, ώστε να δοκιμάσω και άλλο λαχανικό στον αποξηραντή, αλλά και για να έχω ένα υγιεινό σνακ μαζί μου στις βόλτες, κούνιες, θάλασσα, το οποίο να μην επηρεάζεται από την εξωτερική θερμοκρασία

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μιξ τσιπς λαχανικών (γλυκοπατάτες, κολοκύθια και παντζάρια)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Cooking Time: 5 ώρες

Μιξ τσιπς λαχανικών (γλυκοπατάτες, κολοκύθια και παντζάρια)

Ingredients

  • 3 γλυκοπατάτες
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες

2

Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το μαντολίνο

3

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση

4

Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 60 βαθμούς για 4 ώρες

5

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έφτιαξα και τα παντζάρια. Τα αποξήρανα όλο το βράδυ στους 50 βαθμούς από τις 12 - 6 το πρωί, κάνοντας χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Τα κολοκυθάκια που ήταν και η πρώτη μου απόπειρα, μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά πως μπορείτε να τα κάνετε!

τσιπς λαχανικών 5

Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

seventeen + eight =