Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Σνακ

Μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη, με βρώμη

μουσταλευριά με βρώμη

Μουσταλευριά. Ένα γλυκό συνδεδεμένο με παιδικές, καλοκαιρινές αναμνήσεις. Ήρθε η ώρα να το αναβαθμίσουμε και να πάρει επιτέλους τη δόξα που του αρμόζει. Να γίνει μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη, με βρώμη δηλαδή. 

Γνωρίζω πως είναι δύσκολο να βρείτε μούστο. Ο Άκης βρήκε την προηγούμενη βδομάδα στη βιολογική λαική και πολύ χάρηκα, που σκέφτηκε ότι θα τον ήθελα και μου έφερε.  Κυρίως χάρηκα γιατί είχα χρόνια να φάω ωραία μουσταλευριά. Όσες φορές είδα σε φούρνο ή στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα, απογοητεύτηκα. Είτε ήταν πολύ γλυκιά, είτε δεν είχε ωραία γεύση…τι να πω….δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να φτιάξεις μια εύγεστη μουσταλευριά. Αν βρείτε μούστο φτιάξτε οπωσδήποτε αυτό το γλυκάκι, το οποίο είναι πραγματικά ότι πιο αγνό μπορεί να φάει κάποιος…η προσθήκη δε της βρώμης, το κάνει ακόμη πιο θρεπτικό και υγιεινό.

μουσταλευριά 5

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη με βρώμη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 2 λεπτά

Μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη με βρώμη

Ingredients

  • 800 γρ μούστος
  • 80- 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 1 γ.κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 1/2 κ.γ τριμένο γαρύφαλλο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • Για πασπάλισμα
  • καρύδια
  • σουσάμι (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)
  • κανέλα

Instructions

1

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από αυτά που προορίζονται για πασπάλισμα) και ανακατεύουμε

2

Αριστερά το γαρύφαλλο, στη μέση η κανέλα και δεξιά το μοσχοκάρυδο

3

Όταν ξεκινήσει να βράζει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη κανέλα ή από τα άλλα μπαχαρικά. Θέλουμε να είναι ακόμη ρευστό και να πήξει στα μπολάκια.

4

Όσο είναι ακόμη ζεστή την μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, θρυματισμένο καρύδι και κανέλα

Η διαδικασία για να φτιάξετε Μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη, με βρώμη, βήμα- βήμα 

 Tips:

Μπορείτε να το βάλετε σε μικρά ταπεράκια που κλείνουν με καπάκι, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε. Το απόγευμα για παράδειγμα που πηγαίνω τη Σοφία σε δραστηριότητες, έχω πάντα μαζί μου ένα υγιεινό σνακ. Μπορείτε να τη βάλετε και στα διάφανα μπολάκια μιας χρήσης που φαίνονται στο κάτω μέρος, ώστε να μπορείτε να τα προσφέρετε σε κάποιο κάλεσμα ή πάρτι. Σε περίπτωση δε, που θέλετε να τα μεταφέρετε για κάποιο κέρασμα σε γραφείο ή σχολείο, μπορείτε να τα βάλετε στα πλαστικά μιας χρήσης, τα οποία έχουν καπάκι, αυτά που προορίζονται για γλυκά σε βαφτίσεις δηλαδή
μουσταλευριά 6
μουσταλευριά 7
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Η Νταίζη έφτιαξε τη μουσταλευριά με βρώμη, χωρίς ζάχαρη και είπε «Σεπτέμβριος, ώρα για μουσταλευριά! Υπέροχη και πολύ αρωματική«

μουσταλευρια-χωρίς-ζάχαρη-με-βρώμη

  • Η Μαρία έφτιαξε τη μουσταλευριά με βρώμη, χωρίς ζάχαρη και είπε «Βγήκε πολύ καλή! Μου έπεσαν λίγο παραπάνω τα μπαχαρικά αλλά την επόμενη φορά θα ξέρω! Ωστόσο πολύ καλή κ πολυ υγιεινή!«

μουσταλευριά

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

1 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.