Γλυκά/ Κουλουράκια/ Νηστίσιμα

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

μουστοκούλουρα με πετιμέζι, χωρίς ζάχαρη

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη, όπως θα έπρεπε να είναι τα μουστοκούλουρα δηλαδή. Αν ψάχνετε τη συνταγή για τα πιο νόστιμα και γευστικά μουστοκούλουρα, μην ψάχνετε άλλο. Μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη, μόνο με αγνά υλικά όπως πετιμέζι, μέλι και ελαιόλαδο. Η καλύτερη επιλογή για εμάς και τα παιδιά μας. 

μουστοκούλουρα με πετιμέζι, χωρίς ζάχαρη

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25 μεγάλα
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Τα πιο νόστιμα, υγιεινά χορταστικά και μυρωδάτα μουστοκούλουρα

Ingredients

  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ πετιμέζι
  • 250 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 150 γρ νερό ή χυμό πορτοκαλιού
  • 10 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 1 γρ γαρύφαλλο
  • 600 γρ αλεύρι
  • 10 γρ baking powder
  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μέλι και το νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με έναπιρούνι μέχρι να λιώσει το μέλι

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφικτό μείγμα που κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι

3

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

4

Βρέχουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε ελαφρά και σχηματίζουμε μπαλάκια, σχετικά πλακουτσωτά. Ανά 2-3 κουλουράκια θα χρειάζεται να ξαναβρέχουμε τα χέρια μας

5

Ψήνουμε στους 170, στο κάτω μέρος του φούρνου για 20 - 25 λεπτά (τουλάχιστον). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος. Όταν θα τα ξαναβγάλετε προσέξτε να έχουν πάρει χρώμα απο πάνω αλλά να είναι μαλακά. όταν κρυώσουν θα σφίξουν.

Η διατροφική ανάλυση για τα νηστίσιμα μουστοκούλουρα με πετιμέζι, χωρίς ζάχαρη

μουστοκούλουρα-χωρίς-ζάχαρη-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μουστοκούλουρα, βήμα – βήμα

 

  • Για να δείτε συνταγές και για άλλα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και πεντανόστιμη μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Γεωργία έφτιαξε τα μουστοκούλουρα και είπε «Έτοιμα και τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα!!!Μύρισε το σπίτι υπέροχα
  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα μουστοκούλουρα  και είπε «Τέλεια και τα μουστοκούλουρα! Αφράτα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα!!!Ευχαριστούμε για τις τέλειες συνταγές σου 😊«
  • Η Λίτσα έφτιαξε τα μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη και είπε «Επειδή δεν είχα πετιμέζι αλλά μούστο, έβαλα ίδια ποσότητα με πετιμέζι, απλά πρόσθεσα λίγο παραπάνω μέλι!!! Είναι τέλεια, τα έχουν τσακίσει τα μικρά μου!!!!Αυτά έμειναν μόνο κ ήταν γεμάτο μέχρι πάνω!!!! Ευχαριστούμε για την ωραία υγιεινή συνταγή!!!!»
  •  
  • Η Χριστίνα έφτιαξε τα μουστοκούλουρα και είπε «Έφτιαξα τα μουστοκούλουρα κ είναι φανταστικά!Τωρα θέλω να φτιάξω τα σπιτικά soft kings!«
  • Η Βερόνικα έφτιαξε τα μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη και είπε «Έφτιαξα τα μουστοκούλουρα που είχα βρει παλαιότερα στην σελίδα σας! Μοσχομύρισε το σπίτι! Πεντανόστιμα!!!«
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Μαρία
    30/03/2019 at 08:50

    Καλημέρα! Μήπως στις οδηγίες στο πρώτο βήμα εννοείτε ξύσμα πορτοκαλιού και όχι χυμό πορτοκαλιού;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      30/03/2019 at 09:29

      Μπορείς να τα φτιάξει είτε με νερό , ειτε με χυμό πορτοκαλιού! Το πρόσθεσα και στα υλικά 🙂

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου