Σήμερα έφτιαξα τις τελευταίες μπάμιες που είχα στον καταψύκτη. Το καλοκαίρι που είναι η εποχή τους, αγοράζω από τη λαϊκή, τις καθαρίζω προσεκτικά και τις βάζω στην κατάψυξη. Έτσι, με αυτόν τρόπο, έχω «φρέσκιες» μπάμιες όλο το χρόνο (σχεδόν) και δεν έχω αμφιβολία για την προέλευση και την μέθοδο καλλιέργειάς τους.
Ο λόγος που αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή , είναι γιατί στο άκουσμα και μόνο, οι περισσότεροι (αυτοί που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον), ξινίζουν τα μούτρα τους, λένε μπλιαχ και αναφέρονται στα «σάλια που βγάζουν. Το καταλαβαίνω, σαν θέαμα ούτε εμένα μου αρέσει, πόσο μάλλον στη γεύση. Θέλω όμως να σας βεβαιώσω, ότι, αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τον τρόπο που σας προτείνω σήμερα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξετε γνώμη. Από τις φωτογραφίες πάντως μπορείτε να δείτε ότι δεν υπάρχουν «σάλια».
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μπάμιες κοκκινιστές με λαχανικά στο φούρνο
Πεντανόστιμες μπάμιες φούρνου με πολλά λαχανικά, χωρίς σάλια
Ingredients
- 700 γρ μπάμιες
- 2-3 ξερά κρεμμύδια (ανάλογα το μέγεθος)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 πιπερiές Φλωρίνης (ανάλογα το μέγεθος)
- 2-3 πατάτες (ανάλογα το μέγεθος)
- Χυμό ντομάτας 500 γρ
- Ελαιόλαδο κατά βούληση
- αλάτι
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
Τοποθετούμε τις μπάμιες σε ένα μεγάλο ταψί. Ξεκινάμε να κόψουμε τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά καρέ. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Τοποθετούμε τα λαχανικά πάνω από τις μπάμιες και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλατίζουμε καλά και ρίχνουμε το λαδάκι μας να πάει παντού
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα. Προσοχή: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.
Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε το φαγητό μας 4-5 φορές όσο θα ψήνεται και αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό
Η διατροφική ανάλυση για τις μπάμιες φούρνου
Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξεις νόστιμες μπάμιες φούρνου
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Κατερίνα είπε “Δοκίμασα και είναι πολύ ωραίες και οι μπάμιες και όλα!!! Σε ευχαριστούμε πολύ!!”
- Η Νεκταρία είπε “Love μπάμιες…..αφού μου έρχεται να μοιράζω ταπεράκια σε αυτούς που δεν τις τρώνε για να τους πείσω!!!!! Χαχαχαχα“
4 Σχόλια
Tulita
31/07/2018 at 22:35Eτσι ακριβώς τις φτιάχνω κι εγώ. Γίνονται απερίγραπτα νόστιμες και ανάρπαστες. Δεν μένει ούτε μία. Είναι απίστευτο…όσες και να φτιάξω τελειώνουν. Αφού τις φτίαχνω και με κοτόπουλο και με μπιφτέκια γιατί ξέρω σίγουρα πως θα καταναλωθούν ευχάριστα.
Miss Healthy Living
01/08/2018 at 17:12Αχ, ευτυχώς που υπάρχεις κ εσύ ώστε να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενα μου!!!!
Πανωραία
02/09/2019 at 16:50Το έφτιαξα χθες, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις. Το σχόλιο της Ευαγγελίας για τις πατάτες (να είναι κομμένες σε σχετικά μικρά κομμάτια) να μην αγνοηθεί! Τα περισσότερα κομμάτια πατάτας που ήταν μικρά, μαγειρεύτηκαν μια χαρά. Κάποια λίγα κομμάτια που ήταν μεγαλύτερα, δεν πρόλαβαν να ψηθούν καλά. Οκ, την επόμενη φορά θα το κάνω πιο σωστά:)
Όμως ήταν πολύ νόστιμο το φαγητό και ούτε ίχνος “γλίτσας” στις μπάμιες! Από εδώ και πέρα μόνο έτσι θα τις μαγειρεύω.
Miss Healthy Living
02/09/2019 at 21:07Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι παρεξηγημένες μπάμιες! Χαχα. Γενικά προσπαθώ να φίνω οδηγίες με ακρίβεια, χαίρομαι που το παρατήρησες