Κινόα/ Μπάρες δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωϊνό/ Σνακ/ Φρούτα

Μπάρες με βρώμη, κινόα, μπανάνα και άλλα πολλά

μπαρες με κινοα και μπανανα

Τι να πω γι΄αυτές τις μπάρες με κινόα? Νομίζω ότι μια απλή ματιά στα συστατικά τους, τις κάνει αυτόματα να ξεχωρίζουν για τη διατροφική τους αξία και τη γεύση τους, η οποία παρεπιμπτόντως, είναι σα να τρως φανουρόπιτα.

Τις φτιάχνω πολύ συχνά γιατί αρέσουν σε όλους μας και κυρίως γιατί είναι πολύ χορταστικές! Είναι η ιδανική λύση αν ψάχνετε για ένα γευστικό και υγιεινό σνακ

Μπάρες με βρώμη, κινόα, μπανάνα και άλλα πολλά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10-12
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Μπάρες με βρώμη, κινόα, μπανάνα και άλλα πολλά

Ingredients

  • 80 γρ κινόα (ωμή)
  • 70 γρ σταφίδες
  • 150 γρ νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα)
  • 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 70 γρ σουσάμι (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)
  • 2 ώριμες μπανάνες (200 γρ χωρίς τις φλούδες)
  • 100 γρ ταχίνι
  • 2 κ.γ κανέλα (τουλάχιστον) - χρησιμοποίησα Κεϋλάνης
  • 14 γρ σπόρους chia (1 κ.σ)
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 70 γρ νερό ή χυμό από πορτοκάλι

Instructions

1

Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για 2-3 λεπτά και την τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να πικρίσει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα και όσο μαγειρεύουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το σουσάμι, τους σπόρους chia, το αλάτι και την κανέλα.

3

Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας

4

Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ταχίνι και την αγαύη και ανακατεύουμε πολύ καλά

5

Αφού έχει βράσει η κινόα, ξεπλένουμε πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα ή αγαύη εάν θεωρούμε ότι χρειάζεται.

6

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 35 χ 35 και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 25 λεπτά

Η διατροφική ανάλυση για τις μπάρες με κινόα

μπάρες-με-κινόα-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

 

μπαρες με κινοα και μπανανα 3

  • Για να δείτε και άλλες μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρηπατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • O Κωνσταντίνος έφτιαξε τις μπάρες με κινόα 

μπαρες με κινοα και μπανανα 5

  • Η Θεοδώρα έφτιαξε τις μπάρες με κινόα και είπε «Έβαλα πετιμέζι αντί για σιρόπι αγαύης…έγιναν υπέροχες..!!!ευχαριστώ.!!«

μπαρες με κινοα και μπανανα

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου