25η Μαρτίου/ Κυριακή των Βαΐων/ Λαχανικά/ Πάσχα/ Πατάτες/ Πράσο/ Ψάρια - Θαλλασινά

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με πατάτες

υγράλατος-μπακαλιάρος-κοκκινιστός

Μπακαλιάρο κοκκινιστό έχεις δοκιμάσει ποτέ? Αν όχι, είναι ευκαιρία να το δοκιμάσεις στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ή της Κυριακής των Βαϊων, μιας και αυτές τις δύο μέρες είθισται να καταναλώνουμε τον υγράλατο μπακαλιάρο. 

Δεν είναι πως δεν μου αρέσει ο μπακαλιάρος με το κουρκούτι, αλλά αλήθεια τώρα, πιστεύεις πως θα δεις σε αυτό το Blog κάτι τηγανητό; Εκτός του ότι δεν τρώω τηγανητά, δεν ξέρω και να τηγανίζω, αφού δεν το έχω κάνει ποτέ. Πέρα όμως από αυτό, μπακαλιάρο σκορδαλιά δεν τρώω γιατί δε θέλω να μυρίζω στα παιδιά μου και στον Άκη, αλλά ούτε και σε όποιον μου πει Χρόνια Πολλά την επόμενη μέρα και θελήσει να με φιλήσει

Βεβαιώσου λοιπόν πως έχεις ξαρμυρίσει καλά τον υγράλατο μπακαλιάρο σου και φτιάξε αυτό το χορταστικό πιάτο, το οποίο πίστεψε με, θα το φτιάχνεις πολύ συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, μπορείς να τις προσαρμόσεις στο γούστο σου και να προσθέσεις/ αφαιρέσεις συστατικά σύμφωνα με αυτό. Αν πάλι δε θέλεις να παρεκκλίνεις από το έθιμο, κράτα τη συνταγή και δοκίμασε τη με την πρώτη ευκαιρία, είτε με υγράλατο μπακαλιάρο, είτε με οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού φρέσκο ή κατεψυγμενο.

υγράλατος-μπακαλιάρος-κοκκινιστός

 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μπακαλιάρος κοκκινιστός

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.80 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 50 λεπτά

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με πατάτες και άλλα λαχανικά

Ingredients

  • 650 γρ μπακαλιάρο ή άλλο φιλέτο ψαριού
  • 650 γρ πατάτες
  • 150 γρ καρότα
  • 250 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 1 συσκευασία ντομάτα για σάλτσα
  • 1-2 πράσα
  • 2 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ κανέλα
  • γαρύφαλλο στη μύτη του μικρού κουταλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι- πιπέρι
  • αποξηραμένο άνηθο
  • φρέσκο μαϊντανό

Instructions

1

Βάζεις ελαιόλαδο στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας

2

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το πράσο και τα τοποθετείς στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, κανέλα, γαρύφαλλο και το φύλλο δάφνης (χωρίς να ανάψεις το μάτι)

3

Καθαρίζεις τις πατάτες και τις κόβεις στο επιθυμητό μέγεθος

4

Σοτάρεις τα λαχανικά και προς το τέλος προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο να σοταριστεί και αυτό

5

Προσθέτεις τις πατάτες, ανακατεύεις και έπειτα προσθέτεις την ντομάτα μαζί με βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύψεις τις πατάτες

6

Βράζεις για 30-40 λεπτά, ελέγχεις αν χρειάζεται επιπλέον βραστό νερό (θα χρειαστεί να βάλεις άλλες 2-3 φορές τουλάχιστον) και λίγο πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες θα προσθέσεις το φιλέτο ψαριού και τον άνηθο. Το ψάρι δε χρειάζεται παραπάνω από 15 λεπτά μαγείρεμα - ανάλογα βέβαια το μέγεθος του

7

Δοκιμάζεις αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και σερβίρεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό

Η διατροφική ανάλυση για τον κοκκινιστό μπακαλιάρο
Μπακαλιάρος-κοκκινιστός-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις  τον κοκκινιστό μπακαλιάρο, βήμα- βήμα

Μπακαλιάρος-κοκκινιστός

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια-θαλασσινά, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου