Μπισκότα με βρώμη και κολοκύθα. Τα έφτιαξα μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσω την κολοκύθα που μου είχε μείνει στην κατάψυξη από τους χυμούς του Σαββατοκύριακου και ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο γευστικά είναι.
Η κολοκύθα αν και είναι τόσο θρεπτική δεν είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Ακόμη και στους χυμούς βάζω λίγη, γιατί έχει έντονο αποτέλεσμα και δεν αρέσει σε κανέναν μας. Αυτά τα μπισκότα, αυτά τα γκρανολομπισκότα για να είμαι πιο ακριβής, είναι απλά τέλεια. Παρέλειψα να βάλω κάτι λιπαρό όπως ελαιόλαδο ή ταχίνι και στη θέση τους έβαλα μπόλικους σπόρους και ξηρούς καρπούς. Αν και το ταχίνι είναι απίστευτα θρεπτικό, θέλω να προσέξω γιατί τον χειμώνα πάντα ξεφεύγω λίγο, οπότε ήθελα να κρατήσω σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες τους, χωρίς βέβαια να κάνω εκπτώσεις στη γεύση ή στη θρεπτική τους αξία.
Θρεπτική αξία
- Οι κολοκυθόσποροι είναι πλουσιότεροι σε σίδηρο από οποιουσδήποτε άλλους σπόρους. Μαζί με τον λιναρόσπορο είναι πολύ καλή πηγή τόσο ω-3, όσο και ω-6 λιπαρών οξέων που παίζουν βασικό ρόλο στην ανοσοποιητική λειτουργία
- Η κολοκύθα είναι καλή πηγή υδατανθράκων, μαγνησίου, μαγγανίου και αντιοξειδωτικών καροτενοειδών, που είναι γνωστά για τη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας, της πέψης και γι ατα ωφέλη που προσφέρουν στην έγκυο
Η γεύση τους
Αν και όπως είπα και προηγουμένως δεν είμαι φαν της κολοκύθας, αυτά τα μπισκότα είναι απλά πεντανόστιμα. Είναι γεμάτα με σπόρους που τους βρίσκεις σε κάθε μπουκιά και φυσικά μεθυστικά αρώματα από τα μπαχαρικά! Η υφή τους είναι διαφορετική από ό,τι έχεις συνηθίσει. Έχουν την υφή γκρανόλας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μαλακά στο εσωτερικό τους. Δεν ξέρω αν κατάφερα να σου μεταφέρω ακριβώς τη γεύση και την υφή τους, ίσως είναι καλύτερο να τα δοκιμάσεις!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Μπισκότα με βρώμη και κολοκύθα Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 σε αέρα Στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις με ένα πιρούνι Το μείγμα θα είναι αρκετά αρκετά ζουμερό. Άστο στην άκρη ώστε να απορροφήσει η βρώμη το νερό και να φουσκώσει Πλάσε 12 μπισκότα και ψήσε για 22-25 λεπτά στους 170 σε αέρα στην κάτω θέση του φούρνου Μη μου αρχίσεις τα δεν έχω το ένα, δεν έχω το άλλο. Τι δεν έχεις; Λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο; Πλέον πουλάνε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε παρακαλώ πολύ να τα προμηθευτείς άμεσα. Μπισκότα με βρώμη και κολοκύθα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα μπισκότα με βρώμη και κολοκύθα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μπισκότα με βρώμη και κολοκύθα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για μπισκότα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με κολοκύθα, πάτα εδώ
-
Για να δεις πως να φτιάξεις τον πουρέ κολοκύθας, πάτα εδώ
-
Για να δεις πως να φτιάξεις τις δικές σου σταφίδες χωρίς ζάχαρη και θειώδη, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Εύη έφτιαξε τα μπισκότα με βρόμη και κολοκύθα και είπε “Φανταστικά και χορταστικά!”
2 Σχόλια
paraxeno pirouni
06/11/2019 at 13:15Α, τι τέλεια μπισκότα! Μου αρέσει που δεν έχουν τίποτα λιπαρό. Έχω όλα τα υλικά εκτός της κολοκύθας, αξίζει να ψήσω κολοκύθα για να κάνω πουρέ και να τα φτιάξω μου φαίνεται!
Miss Healthy Living
06/11/2019 at 13:21Είναι εκπληκτικά. Μπορείς να τα κάνεις και με ωμή κολοκύθα, θα βγουν τέλεια!!!!