Γλυκά/ Μπισκότα/ Νηστίσιμα

Μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα

μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα

Μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα. Απερίγραπτα γευστικά και αρωματικά μπισκότα φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά. Ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, αλλά και για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου και δε θες να στερείσαι το γλυκό από την καθημερινότητά σου.

Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο δεν είναι δημητριακό, αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια με το ραβέντι και το λάπαθο. Οι σπόροι του περιέχουν και διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που μειώνουν στην “κακή” χοληστερόλη (LDL), συμβάλλουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και διατηρούν την υγεία του εντέρου. Το φαγόπυρο είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή και μαγνήσιο, που προστατεύουν την καρδιά και τέλος δεν περιέχει γλουτένη. 

μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα

Έχοντας λοιπόν ως βασικό συστατικό το αλεύρι από φαγόπυρο, σε συνδυασμό με το μέλι και το πετιμέζι, χωρίς την προσθήκη λιπαρής ουσίας και με μόλις 3ο θερμίδες ανά μπισκότα, καταλαβαίνεις πως αυτά τα μπισκότα θα γίνουν τα αγαπημένα σου για πολλούς λόγους!

μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα

Η κανέλα είναι το αγαπημένο μου μπαχαρικό, εάν δεν είναι όμως το δικό σου μπορείς να τα κάνεις με βανίλια, κακάο, μαστίχα ή ό,τι άλλο σκεφτείς. Το πετιμέζι είναι σε ελάχιστη ποσότητα. Το θέλουμε περισσότερο για το χρώμα που δίνει, παρά για τη γεύση και τη γλυκύτητά του. Συνεπώς μπορείς να το αντικαταστήσεις με μέλι ή σιρόπι αγαύης. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.71 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 50
Prep Time: 3 Cooking Time: 12

Μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα, χωρίς ζάχαρη

Ingredients

  • 250 γρ αλεύρι από φαγόπυρο (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 160 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 50 γρ πετιμέζι
  • 15 γρ κανέλα (χρησιμοποιώ μόνο Κεϋλάνης)
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς όλα τα υλικά και ανακατεύεις με το χέρι σου

2

Δεν χρειάζεται να προσθέσεις επιπλέον υγρό. Αν υπάρχει αλεύρι που δεν έχει απορροφηθεί, βρέξε τα χέρια σου και ενσωμάτωσε το αλεύρι στη ζύμη

3

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνεις λαδόκολλα στις 2 λαμαρίνες του φούρνου

4

Ανοίγεις τη ζύμη και κόβεις με κουπάτ

5

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 για 12-15 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου

6

Αν αλλάξεις το πάχος και το σχήμα θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα το χρόνο ψησίματος

Notes

Δεν έχω ξεχάσει το baking, απλά δεν το χρησιμοποιώ γιατί αποφεύγω οτιδήποτε χημικό!

Η διατροφική ανάλυση για τα μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα 
μπισκότα με αλεύρι από φαγόπυρο θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μπισκότα με φαγόπυρο και κανέλα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για μπισκότα, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με αλεύρι φαγόπυρου, πάτα εδώ
  • Βιολογικό αλεύρι από φαγόπυρο μπορείς να αγοράσεις από εδώ  
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Χριστίνα έφτιαξε τα μπισκότα με φαγόπυρο και είπε “Τα μπισκοτάκια σου με φαγόπυρο! Την πρώτη φορά ούτε που πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία 🤣🤣🤣

μπισκότα χωρίς ζάχαρη με φαγόπυρο

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

6 Σχόλια

  • Reply
    Maria
    17/07/2020 at 23:02

    an den exoume petimezi?

  • Reply
    ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    30/09/2020 at 09:52

    Έφτιαξα τα μπισκότα μόνο με κανέλα γιατί τα ήθελα κυρίως για την κόρη μου και φοβήθηκα τα πολλά μπαχαρικά. Τα θέματα που αντιμετώπισα ήταν δύο:
    1) δεν μπορούσα να ανοίξω τη ζύμη με τον πλάστη γιατί κολλούσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να τα ανοίξω όπως – όπως ανάμεσα σε φύλλα λαδόκολλας και στο τέλος να φτιάξω στρογγυλά μπισκοτάκια με το χέρι,
    2) όταν τα έψησα βγήκαν πάρα πολύ σκληρά (τα έψησα όσο χρόνο μας δίνεις).
    Μήπως έχεις καμία ιδέα για το τι μπορεί να πήγε στραβά;
    Θα ήθελα πολύ να τα ξαναφτιάξω γιατί -παρά τα θέματα που αντιμετώπισα- βγήκαν πολύ γευστικά και η μικρή μου (4,5 ετών) ξετρελάθηκε.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      12/10/2020 at 08:42

      τι άλευρα χρησιμοποίησες? Σίγουρα έκανες κάποια αλλαγή. Αν κολλούσε τόσο πολύ η ζύμη, ήθελε λίγο αλεύρι παραπάνω. αν βγήκαν σκληρα ήθελαν λίγο λιγότερο ψήσιμο. τα έβαλες στο κάτω μέρος του φούρνου? επίσης τι σχήμα είχαν? αν ήταν πιο μικρά θέλουν λιγότερο ψήσιμο

      • Reply
        ΔΕΣΠΟΙΝΑ
        12/10/2020 at 11:53

        Ευχαριστώ για την απάντηση.
        Ακολούθησα τα βήματα της συνταγής και χρησιμοποίησα όλα τα υλικά που έχει η συνταγή εκτός από τα μπαχαρικά, από τα οποία έβαλα μόνο την κανέλα.
        Μήπως θα μπορούσες να μου πεις τις διαστάσεις (πάχος και διάμετρος) που έχουν τα μπισκότα σου πριν τα ψήσεις; Υποθέτω ότι κάπου εκεί βρίσκεται η λύση στο “πρόβλημά μου”. Ευχαριστώ πολύ

        • Reply
          Miss Healthy Living
          11/11/2020 at 08:14

          θα μπορω να σου απαντησε σε αυτο όταν τα ξαναφτιάξω. Προς το παρον νομίζω οι φωτογραφιες ειναι αρκετα βοηθητικες

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.