BBQ/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μαυρομάτικα/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι

Μπέργκερ με μπιφτέκια από μαυρομάτικα φασόλια

μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι από μαυρομάτικα

Ποιος να μου το έλεγε, πως θα ερχόταν η μέρα που θα έφτιαχνα μπιφτέκια από μαυρομάτικα φασόλια και θα μου άρεσαν τόσο πολύ! Τα μαυρομάτικα φασόλια δεν είναι τα αγαπημένα μου, αλλά τα φτιάχνω συχνά, γιατί βράζουν πολύ γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα όσπρια. Για να γίνουν όμως νόστιμα, χρειάζονται πολύ στήριξη. Μπαχαρικά, ελαιόλαδο, λαχανικά κλπ…Τα σημερινά μπιφτέκια, είναι τόσο μα τόσο νόστιμα, που ακόμη και τώρα, δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι τα ταπεινα μαυρομάτικα μας προσέφεραν τόσο ωραία γεύση.

Μπέργκερ με μπιφτέκια από μαυρομάτικα φασόλια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Υπέροχα χορτοφαγικά μπέργκερ από μαυρομάτικα φασόλια

Ingredients

  • 120 γρ ξερά μαυρομάτικα φασόλια (350 γρ βρασμένα)
  • 3 ξερά κρεμμύδια (250 γρ)
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 100-120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από την πρέσα)
  • 5 λιαστές ντομάτες και λίγο από το λάδι τους
  • 1/2 κ.γ κύμινο
  • 1 κ.γ BBQ Mix
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4-5 ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 4 ψωμάκια για burger
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φύλλα από κόκκινο λάχανο
  • ροδέλες από φρέσκο κρεμμύδι
  • σάλτσα BBQ ή κέτσαπ

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα για 4-6 ώρες ώστε να μειώσουμε το χρόνο βρασίματος

2

Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά - περίπου 20 λεπτά

3

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.

4

Πολτοποιούμε τα μαυρομάτικα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, αλάτι, τις λιαστές ντομάτες τις οποίες έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει, λάδι από τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βρώμη την οποία έχουμε αλέσει ώστε να γίνει αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια. Δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αλάτι ή κάτι άλλο

5

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

6

Πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει τα βάζουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο

7

Συναρμολογούμε τα μπέργερ και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές - εγώ τις φτιάχνω σε φριτέζα με 1 κ.σ λάδι

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές λιαστές ντομάτες, πατήστε εδω
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα μπιφτέκια και είπε «Έτοιμα τα μπιφτέκια από μαυρομάτικα. Τα έκανα ψητά, αφαίρεσα λιαστη ντομάτα κ πρόσθεσα πιπεριά Φλωρίνης. Πολύ ωραία, θα τα φτιάχνω συχνά, θέλει και μια σάλτσα όμως δίπλα ….«

μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι από μαυρομάτικα

  • Η Αγγελική έφτιαξε τα μπιφτέκια και είπε «Έφτιαξα τους φυτικούς κεφτέδες από μαυρομάτικα φασόλια. Πολύ νόστιμοι βγήκαν και εύκολη η διαδικασία παρασκευής τους. Εγώ αντί για λιαστή, επειδη δεν είχα έβαλα πιπεριά κόκκινη, και τους έκανα στο φούρνο.«
    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Lina
    01/06/2018 at 00:08

    Ή συνταγή είναι τέλεια. Την κάνουμε συνεχώς και έχουμε πάντα κατεψυγμένα μπιφτέκια έτοιμα για ψήσιμο. Σκιζει

    • Reply
      Miss Healthy Living
      01/06/2018 at 08:09

      αααα τι ευχάριστα νέα είναι αυτά!!!Πολύ χάρηκα, πραγματικά!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    2 − two =