Καλαμπόκι/ Καρότο/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Πατάτες/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πράσο/ Φασολάκια

Μπιφτέκια Λαχανικών με αλεύρι από φακές

μπιφτέκια λαχανικών

Τα λαχανικά τα τρώμε στην οικογένεια μας. Πρέπει να δείτε τι κουβαλάει κάθε Σάββατο ο Άκης από τη βιολογική λαϊκή που ψωνίζει.

Είμαι σίγουρη ότι όταν τον βλέπουν οι παραγωγοί, τρίβουν τα χέρια τους!!χαχαχα. Το γεγονός λοιπόν ότι και οι δυο μας τρώμε λαχανικά και φρούτα, θεωρώ  ότι συνεισέφερε στο να τα τρώνε και τα παιδιά μας, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγω σε πλάγιες μεθόδους τύπου, κρύβω τα λαχανικά στον κιμά κλπ… Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θέλουμε και εμείς μια αλλαγή ή έναν διαφορετικό τρόπο παρουσίασης. Έτσι λοιπόν σήμερα, σας παρουσιάζω μπιφτέκια λαχανικών με μια έξτρα ιδιαιτερότητα, το αλεύρι από φακές.  Με την προσθήκη αυτού του υλικού, δίνουμε στα μπιφτέκια μας έξτρα πρωτεΐνη και γίνονται ακόμη και νόστιμα και θρεπτικά. Μέχρι τώρα αγνοούσα ότι υπάρχει αλεύρι από φακές, ήξερα και χρησιμοποιούσα μόνο το αλεύρι από ρεβίθια.

Μπιφτέκια Λαχανικών με αλεύρι από φακές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2-4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Μπιφτέκια Λαχανικών με αλεύρι από φακές

Ingredients

  • 500 γρ πατάτες
  • 160 γρ καρότα
  • 60 γρ αρακά
  • 40 γρ φασολάκια
  • 50 γρ καλαμπόκι
  • 100 γρ πράσο
  • 400 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 3 σκ. σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι
  • από 1 κ.γ ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο
  • 100 γρ αλεύρι από φακές ή ρεβυθάλευρο ή όποιο αλεύρι θέλετε
  • 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ κύμινο

Instructions

1

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Στα 7 λεπτά θα προσθέσουμε και την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ

2

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-12 λεπτά.

3

Σουρώνουμε τα λαχανικά μας και κρατάμε το ζωμό που έχει μείνει. Λιώνουμε τα λαχανικά με τον ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι.

4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αλεύρι από φακές καθώς και το αλεύρι βρώμης. Προσοχή, σύμφωνα με τις αναλογίες που σας προτείνω τα μπιφτεκάκια θα είναι πολύ μαλακά - δε θα στέκονται δηλαδή. Αν θέλετε να τα ψήσετε στο φούρνο, προσθέστε και άλλο αλεύρι και ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τα ψήσω στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά και/η αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξουν και να συναντηθούν οι γεύσεις και τα αρώματα

Notes

Το ζωμό που περισσεύει, τον διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Εναλλακτικά τον προσθέτουμε στα μπιφτεκάκια μας σε περίπτωση που μας έπεσε λίγο αλεύρι παραπάνω

μπιφτέκια λαχανικών 2

Το μείγμα λαχανικών πριν προσθέσουμε το αλεύρι από φακές

 

αλεύρι από φακές

Το αλεύρι από φακές σε περίπτωση που το αναζητήσετε

μπιφτέκια λαχανικών 3

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

7 − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.