Τέλεια, πεντανόστιμα, πανεύκολα, τραγανά μπισκότα. Η ιδανική βάση για να δημιουργήσετε. Προσθέστε ότι σας αρέσει. Σταγόνες σοκολάτας, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, τρούφα, καρύδα, μαρμελάδα, μερέντα..πραγματικά ό,τι και να τους βάλετε, τους πηγαίνει πολύ. Εγώ επέλεξα να προσθέσω λίγο ξύσμα λεμονιού. Τόσο ώστε να υπάρχει μια φρεσκάδα και όχι να γίνουν μπισκότα λεμονιού.
Επίσης, φρόντισα ώστε να μην χρειάζεται μίξερ. Ποιος θέλει, ή έχει χρόνο να πλένει ένα σωρό σκεύη? Μπορείτε να τα φτιάξετε με τα παιδιά σας και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους!
Νηστίσιμα τραγανά μπισκότα
Νηστίσιμα τραγανά μπισκότα "βουτύρου" καρύδας
Ingredients
- 150 γρ λάδι καρύδας (χρησιμοποιήστε άοσμο εάν σας ενοχλεί η μυρωδιά)
- 120 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 1 κ.γ φυσική βανίλια
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 320 γρ αλεύρι Ζέας (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένη στο μπλέντερ) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 100 γρ νερό ή γάλα καρύδας
- 12 γρ baking podwer (1 κ.γ)
- προαιρετικά 1 γρ ξύσμα από λεμόνια (2 μέτρια)
Instructions
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, όχι να κάψει, απλά να λιώσει και το τοποθετούμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα έχουμε μια τριφτή ζύμη. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια ή ξύσμα
Πλάθουμε σε μπαλάκια (χρησιμοποίησα το scoop του παγωτού, ώστε να έχω ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα), τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα πατάμε ώστε να γίνουν επίπεδα
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 13-15 λεπτά
Η διατροφική ανάλυση των μπισκότων “βουτύρου” καρύδας
-
Για να δείτε και άλλα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Αναστασία έφτιαξε τα μπισκότα
- Η Κατερίνα έφτιαξε τα μπισκότα και είπε “Έφτιαξα τα Νηστίσιμα τραγανά μπισκότα “βουτύρου” καρύδας. Πολύ Εύκολα, Νόστιμα, θρεπτικά και υγιεινά! Ότι πρέπει για να συνοδέψουν το ζεστό τσάι μας!“
- Η Γεωργία έφτιαξε τα μπισκότα και είπε “Μπισκότα βουτύρου Καρύδας από εμένα τα πρωτα Άρεσαν τόσο πολύ στα ανιψιά μου και την αδερφή μου που τα φτιάξαμε σήμερα παρέα…Συγκεκριμένα η αδερφή μου είπε:Ευχαριστώ Ευαγγελία για την ιδέα…Μου άνοιξες νέους ορίζοντες!!!“
- Η Κυριακή έφτιαξε τα μπισκότα και είπε “Τέλεια. Έβαλα σταγόνες κουβερτούρας, ινδοκάρυδο και παρέλειψα το λεμόνι. Μέχρι αύριο δε θα έχει μείνει τπτ“
- Η Ρέα έφτιαξε τα μπισκότα και είπε “Ιδού και τα δικά μου μπισκότα βουτύρου χωρίς βούτυρο! Νόστιμα και ιδιαίτερα. Ευχαριστώ για την ιδέα.‘
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
4 Comments
Lina
24/09/2018 at 23:34Εγίναν πολύ νόστιμα. Λιγάκι διαφοροποιησα το μίγμα με τα αλευρα γιατι επρεπε να χρησιμοποιησω τον πολτό απο το γάλα αμυγδάλου που παντα μας περισσεύει και προσπαθούμε να καταναλώσουμε, ενω έβαλα και λίγο αλεύρι καρύδας για να το δοκιμασω. Ωραία συνταγή.
Miss Healthy Living
25/09/2018 at 17:45Χαίρομαι πολύ που βγήκαν καλά μετά τις αλλάγές που έκανες!! στείλε μου και καμιά φωτό αν θες..τόσες συνταγές έχεις δοκιμάσει!
Βάσια
22/07/2020 at 15:52Τα έφτιαξα σήμερα! Τέλεια!
Miss Healthy Living
01/08/2020 at 09:49Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!!1 Τι άλλο θα δοκιμάσεις;