Αλμυρά Σνακ/ Κάν΄το μόνη σου/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Ορεκτικά/ Πίτες/ Πράσο/ Ρύζι/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Νηστίσιμη πρασόπιτα με χειροποίητο, χωριάτικο φύλλο από αλεύρι Ζέας

νηστίσιμη πρασόπιτα

Την Παρασκευή είχε έρθει η μαμά μου να δει τα εγγόνια της και τζουπ…έφερε και ένα κομμάτι πρασόπιτα από γνωστό φούρνο. Εγώ έφαγα μια μπουκιά μόνο για να δω τι γεύση, ώστε να μπορώ να συγκρίνω με τη δική μου. Η Σοφία από την άλλη, τη καταβρόχθισε και έλεγε πόσο νόστιμη ήταν…Αυτό ήταν, το Σάββατο έτσι κ αλλιώς πηγαίνουμε στη βιολογική λαϊκή στο πάρκο Τρίτση, οπότε στη λίστα μας προστέθηκαν και 2 κιλά πράσα

Νηστίσιμη πρασόπιτα με χειροποίητο, χωριάτικο φύλλο από αλεύρι Ζέας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 50 λεπτά

Νηστίσιμη πρασόπιτα με χειροποίητο, χωριάτικο φύλλο από αλεύρι Ζέας

Ingredients

  • 140 γρ ελαιόλαδο
  • 1000 γρ πράσα μόνο το λευκό μέρος (ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
  • 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • μια χούφτα ρύζι (χρησιμοποίησα μπασμάτι)
  • μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για το φύλλο
  • 700 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 2-3 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 310 γρ νερό
  • 20 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)

Instructions

1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μας, ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί

2

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Έπειτα καθαρίζουμε τα πράσα. Προσοχή, κρατάμε μόνο το λευκό μέρος. Τα κόβουμε σε φέτες και τα τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα

3

Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε και αυτά στην κατσαρόλα. Αλάτίζουμε και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Στην αρχή, τα πρώτα 4-5 λεπτά έχουμε κλειστή την κατσαρόλα και έπειτα την ανοίγουμε

4

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα.

5

Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Εκεί προσθέτουμε και μια χούφτα ρύζι και αφήνουμε το μείγμα μας να στραγγίξει και να κρυώσει

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε το φύλλο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, το 1 λίγο πιο μικρό και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο

7

Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο

8

Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε να πάει παντού. Αν θέλετε να προσθέσετε φέτα μπορείτε να το κάνετε τώρα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 2 κομμάτια ζύμης τα οποία και ανοίγουμε σε φύλλο

9

Τοποθετούμε το πρώτο πάνω από το μείγμα

10

Το λαδώνουμε ελαφρώς και κάνουμε το ίδιο και στο επόμενο

11

Χαράζουμε όπως κόβουμε την πίτσα και ψήνουμε σε αέρα, στο κάτω μέρος του φούρνου, στους 180 βαθμούς, για 40 - 50 λεπτά (μετά τα 30-35 λεπτά έχουμε το νου μας, ίσως βέβαια να χρειαστεί και λίγο παραπάνω ψήσιμο, θα το δείτε)

Για να δείτε τη διαδιακασία βήμα-βήμα, πατήστε εδώ

νηστίσιμη πρασόπιτα 2

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Βερόνικα έφτιαξε την πρασόπιτα και είπε «Έφτιαξα την πρασόπιτα με αλεύρι Ζέας. Είναι πολύ νόστιμη! Έβαλα και λίγο κατσικίσιο τυρί φέτα. Είναι αρκετά τραγανό το φύλλο και γενικά πολύ νόστιμη!«

  • Η Σοφία έφτιαξε χορτόπιτα με τη συνταγή της πρασόπιτας και είπε «Έφτιαξα την πίτα με αλεύρι Ζέας αλλά αντί για πράσα έβαλα χόρτα από το χωριό. Τι να πω για το φύλλο αυτό. Σκέτο ποίημα. Το άνοιγμα του απλούστατο. Να σαι πάντα καλά με την οικογένεια σου και να μας δίνεις τέτοιες υπέροχες συνταγές για να ταϊζουμε και εμείς τις δικές μας.«

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

19 − one =