Κολοκυθάκια/ Λαχανικά/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ Νηστίσιμα/ Φρέσκα κρεμμυδάκια

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και νηστίσιμοι

κολοκυθοκεφτέδες φούρνου νηστισιμοι με ρεβυθαλευρο

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και μάλιστα νηστίσιμοι, το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό, στην υγιεινή και πεντανόστιμή εκδοχή του. Τι? Δε γίνεται? Και όμως γίνεται… αλλά μέχρι να γίνει το τι τράβηξα δεν περιγράφεται. Αυτά τα “μπιφτέκια” με ταλαιπωρούν από πέρσι για πολλούς και διαφoρετικούς λόγους. Αρχικά έβαζα πολύ αλάτι…πολύ όμως. Μετά δε μου πετύχαιναν στο ψήσιμο. Μετά κάτι μου έλειπε γευστικά, διότι αφού ψήνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι, πρέπει να είναι πολύ νόστιμοι από μόνοι τους. 

Φέτος είχα άλλα προβλήματα. Την πρώτη φορά που πέτυχα την απίστευτη γεύση που ήθελα, δεν είχα σημειώσει σε γραμμάρια τα υλικά, ώστε να μπορέσω να σας τα παρουσιάσω. Μετά πέτυχα γεύση, σημείωσα υλικά αλλά έχασα στο ψήσιμο. 

Σήμερα πέτυχα γεύση, πέτυχα ψήσιμο αλλά δεν έβγαλα ωραίες φωτογραφίες. Εεεεεε, δε πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έτσι, σκέφτηκα να κάνω τα στραβά μάτια και να σας τα δείξω ώστε να τα δοκιμάσετε, μιας και είναι εποχή τους και ας χάνουν λίγο σε φωτογένεια. 

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στους νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου;
  • Μπορείτε να προσθέσετε ένα αυγό και λίγη φέτα, αλλά δε θα είναι νηστίσιμοι
  • Αν δεν έχετε ρεβυθάλευρο, μπορείτε να βάλετε αλεσμένη βρώμη, ή τριμμένη φρυγανιά ή ό,τι αλεύρι έχετε και χρησιμοποιείτε
  • Αντί για μάραθο μπορείτε να νάλετε άνιθο

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 22-25 μεγάλοι
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 40 λεπτά Total Time: 50 λεπτά

Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με ρεβυθάλευρο και βρώμη

Ingredients

  • 700 γρ κολοκυθάκια
  • 300 γρ ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4-5 σκ σκόρδο λιωμένες
  • 15 γρ μάραθο (οπωσδήποτε)
  • 2 κ.σ καλά αλεσμένο λιναρόσπορο ή 2 αυγά
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 250 γρ ρεβυθάλευρο ή καλαμποκάλευρο -η ό,τι έχετε
  • 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • αλάτι

Instructions

1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Χρησιμοποίησα πολύμηχάνημα κουζίνας και ήταν έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε (περίπου μια κουταλιά της σούπας), ανακατεύουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (φρέσκα), τα ξερά κρεμμύδια τα οποία κόβουμε σε μικρά καρέ, το λιναρόσπορο, το μάραθο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο

3

Με ένα πιρούνι ή καλύτερα με τα χέρια μας στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα υγρά. Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα άλευρα λίγο - λίγο και ανακατεύουμε. Ανάλογα το πόσο καλά έχετε "στύψει" τα κολοκυθάκια θα εξαρτηθεί και το αλεύρι που θα χρειαστούμε. Το μείγμα μας θα είναι σφιχτό αλλά θα κολλάει στα χέρια.

4

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το μείγμα μας θα πρέπει να μας αρέσει. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Σε αυτό το σημείο όποιος θέλει προσθέτει και λίγη χοντροτριμμένη φέτα

5

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 και στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε να πάει παντού. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά στους 220 σε αέρα.

Η διατροφική ανάλυση για τους νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

κολοκυθοκεφτέδες-φούρνου-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες

  • Για να δείτε συνταγές και για άλλα φυτικά μπιφτέκια φούρνου, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε συνταγές και με κολοκυθάκια, πατήστε εδώ
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Η Σοφία έφτιαξε τους νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες φούρνου και είπε “Έφτιαξα τους κολοκυθοκεφτέδες και έγιναν φανταστικοί! Οι πιο πετυχημένοι που έχω κάνει. Το μόνο που άλλαξα ήταν που πρόσθεσα λίγο μπεϊκιν πάουντερ και αντί για μάραθο έβαλα φρέσκο δυόσμο

κολοκυθοκεφτέδες φούρνου 2

  • Η Μαργαρίτα έφτιαξε τους κολοκυθοκεφτέδες και είπε “Έφτιαξα τους υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες !!! Φανταστικοί 😋😋💖💖 Σας ευχαριστούμε πολύ για τις φανταστικές συνταγές σας!! 🙏🏼🙏🏼💜💜” 

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • Η Άντζελα έφτιαξε τους κολοκυθοκεφτέδες και είπε ” Έχω κάνει και τους κολοκυθοκεφτέδες

κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • Η Ελένη έφτιαξε τους κολοκυθοκεφτέδες και είπε “Οι κολοκυθοκεφτέδες…..όντως πολύ ωραίοι…Πολύ χορταστικοί…..Εγώ έβαλα κ φέτα” 

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

  • Η Αναστασία  έφτιαξε τους κολοκυθοκεφτέδες και είπε “Τρώμε τους κολοκυθοκεφτεδες κάθε εβδομάδα, αυτοί θα πάνε στην αδερφή μου και η επόμενοι ειναι ήδη στο φούρνο. Σήμερα έκανα διπλή δόση και επειδή δεν έφτανε το ρεβυθάλευρο συμπλήρωσα με τραχανά λαχανικών και πέτυχε 😁

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.