Γλυκά/ Διαγωνισμοί/ Νηστίσιμα/ Ντόνατ/ Φρούτα

Ντόνατ φούρνου μπανάνα – σοκολάτα

ντόνατ μπανανα σοκολατα φουρνου

Ντόνατ φούρνου μπανάνα – σοκολάτα σου έχω σήμερα, γιατί τα ντόνατ φούρνου με κανέλα και πορτοκάλι που σου είχα δείξει εδώ, σου άρεσαν πολύ και χαίρομαι αφάνταστα γι΄αυτό. 

Μου αρέσει πολύ, με ιντριγκάρει μπορώ να πω το να ξεφεύγω από τα στερεότυπα και να δημιουργώ συνταγές που τις έχουμε ως απαγορευμένες στο μυαλό μας. Λίγο να προσέχεις τη διατροφή σου, φαντάζομαι θα ακούς ντόνατ και θα τρέχεις. Τα συγκεκριμένα ντόνατ, γίνονται στο φούρνο, οπότε αμέσως γλιτώνεις ένα κάρο θερμίδες και τρανς λιπαρά. Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως, επειδή δεν έχουν άσπρο αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη, δεν μοιάζουν τόσο πολύ σε υφή με τα έτοιμα. Έχουν όμως πάρα πολύ ωραία και πλούσια γεύση. Η σοκολάτα όπως πάντα βοηθάει πολύ. Στα κορίτσια μου πάντως αρέσουν πάρα πολύ και φροντίζω να τους τα φτιάχνω συχνά! 

Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις;
  • Μπορείς να χρησημοποιήσεις κίτρινο αλεύρι γαι ζυμωτό ψωμί, για όλες τις χρήσεις ή ντίνκελ
  • Για να μειώσεις τις θερμίδες μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο φυτικό γάλα όπως από αμύγδαλα
  • Αν δεν έχεις ζάχαρη καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις καστανή. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με μέλι ή σιρόπι αγαύης για να σου πω αναλογία
  • Αν δεν έχεις άοσμο λάδι καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • Αν δεν έχεις φόρμα για ντόνατς μπορείς να τα κάνεις σε φόρμα για Muffins

Ντόνατ φούρνου μπανάνα - σοκολάτα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 14 λεπτά Total Time: 15 λεπτά

Ντόνατ φούρνου μπανάνα - σοκολάτα

Ingredients

  • 140 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
  • 50 γρ κακάο
  • 200 γρ ζάχαρη καρύδας
  • μια μπανάνα (100 γρ χωρίς τη φλούδα)
  • 100 γρ άοσμο λάδι καρύδας λιωμένο
  • 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου καλύτερα)
  • 1 γεμάτη κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 2 κ.γ baking powder
  • 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 200 γρ κουβερτούρα

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα

2

Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε σε φόρμα για ντόνατς

3

Ψήνουμε τα ντόνατς για 12-14 λεπτά και τα cupcakes για 18-20 λεπτά (στο κάτω μέρος του φούρνου)

4

Όταν κρυώσουν καλά τα ντόνατς, τα ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε σε μπεν - μαρί τις κουβερτούρες και βουτάμε το πάνω μέρος των ντόνατς. Προσθέτουμε τρούφα, κας-κας ή ξηρούς καρπούς

Η διατροφική ανάλυση για τα ντόνατ φούρνου μπανάνα – σοκολάτα

ντόνατ-φούρνου-μπανάνα-σοκολάτα-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

ντόνατ φούρνου μπανάνα σοκολάτα

ντόνατ φούρνου μπανάνα σοκολάτα

  • Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σπιτική κουβερτούρα, ώστε στο γλυκό σου να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης, μπορείς να δεις τη συνταγή εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ντόνατ φούρνου, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η thnalmp, η μια εκ των νικητριών, έφτιαξε τα ντόνατ φούρνου μπανάνα – σοκολάτα

ντόνατ φούρνου μπανάνα σοκολάτα

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.