Οικολογικά καθαριστικά

Πως να καθαρίσετε το φούρνο σας με οικολογικό τρόπο

οικολογικός καθαρισμός φούρνου

Ο καθαρός φούρνος νομίζω ότι είναι μια μακρινή ανάμνηση για τις περισσότερες γυναίκες. Πλέον όμως, υπάρχει τρόπος, ο φούρνος μας να παραμείνει τόσο καθαρός, σα να τον αγοράσαμε μόλις χτες. Το πιο σημαντικό? Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κόπο, κόστος και κυρίως χωρίς να μολύνουμε το περιβάλλον.

Πριν χρησιμοποιήσω τον τρόπο που θα σας περιγράψω παρακάτω, είχα χρησιμοποιήσει και άλλους οικολογικούς τρόπους. Είχα χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα με ξύδι, το οποίο έκανε ελάχιστα πράγματα και ήθελε πολύ τρίψιμο. Εννοείται ότι το απέρριψα με συνοπτικές διαδικασίες. Μετά, είχα χρησιμοποιήσει ατμοκαθαριστή, όπου πάλι δεν είχα κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα. Και εκεί που είχα αρχίσει να απελπίζομαι,  συνέβη κάτι καταπληκτικό. Έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση και σκέφτηκα, «εδώ είμαστε», είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσω οπωσδήποτε (ευτυχώς που το έκανα). Ό,τι κ να σας πω είναι λίγοΑν θέλετε να έχετε καθαρό φούρνο – Π Ε Ν Τ Α Κ Α Θ Α Ρ Ο, θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Υλικά και σκεύη που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε το φούρνο σας με οικολογικό τρόπο:

– 1 μεγάλο γυάλινο μπολ (σαλατιέρα)– Βραστό νερό – περίπου 1.5 Lt 
– 1 φακελάκι διττανθρακική αμμωνία (θα την βρείτε στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:

1.Αν θέλετε να καθαρίσετε και τη σχάρα ή κάποιο από τα ταψιά μπορείτε να το αφήσετε μέσα στο φούρνο. (δεν το έχω δοκιμάσει με όλα τα ταψιά μέσα)
Βάζουμε τη σχάρα στη προτελευταία θέση. Τοποθετούμε το γυάλινο μπολ και το βραστό νερό
2.Παίρνουμε βαθιά αναπνοή, κλείνουμε μύτη και ρίχνουμε την αμμωνία  στο ζεστό νερό. Κλείνουμε αμέσως το φούρνο και αφήνουμε για 8-10 ώρες. Ιδανικά, το κάνουμε το βράδυ πριν πάμε για ύπνο και το βρίσουμε το πρωί έτοιμο.
3. Μετά τις 8 – 10 ώρες, ανοίγουμε το φούρνο, πετάμε το νερό με την αμμωνία και τρίβουμε καλά όλο το φούρνο με ένα σφουγγαράκι. Σε πολύ σκληρούς λεκέδες μπορούμε να συμπληρώσουμε και υγρό πιάτων
Σε αντίθεση με τα χημικά «καθαριστικά» του εμπορίου. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τον φούρνο σας χωρίς να υπάρχει η παραμικρή μυρωδιά

Υποψιάζομαι ότι θα είστε απρόθυμες να χρησιμοποιήσετε το φούρνο σας άμεσα. Μα δεν υπάρχει λόγος…το ξέρετε το κόλπο τώρα!!!!!

Αν θέλετε να δείτε και άλλα οικολογικά καθαριστικά, πατήστε εδώ!

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το δοκιμάσατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
  • Η Ζαχαρούλα καθάρισε το φούρνο της
  • Η Κατερίνα καθάρισε το φούρνο της

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

18 + 15 =