Ομελέτα με ντομάτα και τυριά, σαν να τρως πίτσα. Ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό πιάτο, το οποίο μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστα λεπτά και να αποφύγεις το delivery.
Τα αβγά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ποιοτικής πρωτεϊνης. Περιέχουν βιταμίνη D (απαραίτητη για την υγεία των οστών και των δοντιών) και θρεπτικά στοιχεία που ισορροπούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προστατεύουν από καρδιοπάθειες και στηρίζουν την υγιή λειτουργία των νεύρων και του εγκεφάλου. Παρόλο που ο κρόκος του αβγού περιέχει χοληστερόλη, έρευνες αποδεικνύουν πως η κακή χοληστερόλη (LDL) στο αίμα, αυξάνεται περισσότερο λόγω της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών παρά κατανάλωσης αβγών. Γι’αυτό υπολόγισε πόσο καταναλώνεις από κόκκινο κρέας, τυροκομικά προϊόντα, σφολιάτες, γλυκά και συσκευασμένα τρόφιμα γεμάτα φοινικέλαιαο και τρανς λιπαρά, στην καθημερινότητα σου και μην κατηγορείς άδικα τα αβγά. Οι κότες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα ορνιθοτροφεία. Γι’αυτό επιλέγω πάντα βιολογικά αβγά, τα οποία υποτίθεται προέρχονται από κότες που δε ζουν η μια πάνω στην άλλη και τρώνε ελεγμένη, μη μεταλλαγμένη και πιστοποιημένη τροφή. Οι κότες του χωριού δυστυχώς δεν περνάνε από ελέγχους, ούτε από κτηνίατρο, οπότε δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητά τους.
Η σημερινή μου πρόταση, η ομελέτα – πίτσα, μπορεί να καταναλωθεί πραγματικά όλες τις ώρες της ημέρας. Πόσο θρεπτική θα την κάνεις θα το αποφασίσεις εσύ. Αν μειώσεις το τυρί θα μειώσεις κατά πολύ τα τρανς λιπαρά. Αν προσθέσεις λαχανικά όπως πιπεριές και μανιτάρια θα την απογειώσεις. Τρώγεται ευχάριστα και παγωμένη, η Σοφία πάντα χαίρεται όταν της την στέλνω για κολατσιό στο σχολείο. Αν θες να σου βγει ολοστρόγγυλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ομελετιέρα (στο τέλος έχω προσθέσει οδηγό αγορών), επίσης για να χρησιμοποιήσω ελάχιστο ελαιόλαδο, ψεκάζω το τηγάνι με βαποριζατέρ λαδιού (θα το βρεις και αυτό το τέλος).
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ομελέτα με ντομάτα σαν πίτσα Μαργαρίτα Τοποθετείς σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και τα χτυπάς καλά να φουσκώσουν Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις Ψεκάζεις με ελαιόλαδο μια ομελετιέρα ή ένα απλό τηγάνι και ψήνεις για 6-7 λεπτά Ομελέτα με ντομάτα
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για την ομελέτα με ντομάτα
Η διαδικασία για να φτιάξεις την ομελέτα με ντομάτα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με αυγά, πάτα εδώ
-
Για να δεις τη συνταγή για τη πεντανόστιμη σάλτα ντομάτας, πάτα εδώ
-
Για να δεις τι άλλο μπορείς να φτιάξεις με την ομελετιέρα, πάτα εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Για να αποκτήσεις και εσύ τη δική σου ομελετιέρα και να έχει τέλειο σχήμα ό,τι και αν κάνεις πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
Για να αγοράσεις και εσύ τον ψεκαστήρα λαδιού, πάτα πάνω στη φωτογραφία
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- H Ζωή είπε “Πολύ διαφορετική γεύση από ότι έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα!. Υγιεινότατη και πεντανόστιμη! Για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε για τις τέλειες συνταγές σου!”
No Comments