Νηστίσιμα/ Πίτες/ Σνακ

Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι. Αν ανοίξεις την κατάψυξή μου, θα βρεις σίγουρα πίτες για σουβλάκια ολικής. Έχουμε πάντα και τις τρώμε όλοι μας, σχεδόν καθημερινά. Είναι κυριολεκτικά σωτήριες μιας κ μπορείς να τις συνδυάσεις με τα πάντα. Τις βγάζω από την κατάψυξη, τις κόβω στα τέσσερα, τις βάζω για 1 λεπτό στην φρυγανιέρα και έτοιμες προς κατανάλωση!!!

Κούνια που με κούναγε…οι πίτες για σουβλάκια που καταναλώνω τόοοοοσο καιρό, Οι πίτες ολικής και καλά, έχουν 6% αλεύρι ολικής….άρα δε θα έπρεπε να λέγονται ολικής. Επίσης έχουν ηλιέλαιο, ζάχαρη, σταθεροποιητές, ρυθμιστές οξύτητας και συντηρητικά (προπιονικό ασβέστιο και σορβικό οξύ).
Θύμωσα τόσο πολύ με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως την πάτησα έτσι…υποτίθεται ότι πάντα κοιτάζω τις ετικέτες…

Όχι, δεν δέχομαι να δίνω στα παιδιά μου να τρώνε κάθε μέρα συντηρητικά…συντηρητικά που δεν μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας… Οκ, θα φάνε σουβλάκι με τέτοια πίτα όταν θα παραγγείλουμε απ΄’εξω, αλλά όχι και κάθε μέρα όπως έκανα μέχρι τώρα…. 

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας 3
Μικρά μυστικά
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσεις. Με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή το κίτρινο για ζυμωτό ψωμί, θα έχεις αποτέλεσμα εφάμιλλο των έτοιμων.  Ακόμη όμως και αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ένα καλύτερο αλεύρι, ένα πιο θρεπτικό, ένα όχι τόσο επεξεργασμένο όπως ολικής ή Ζέας που χρησιμοποιώ εγώ και τότε θα έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αρκεί να φερθείς έξυπνα. 
  • Θα ζυμώσεις καλά τη ζύμη σου ώστε να αναπτυχθεί το όποιο ποσοστό γλουτένης περιέχει το αλεύρι σου
  • Θα φροντίσεις να αφήσεις τη ζύμη σου σε ζεστό μέρος ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει
  • Θα προσθέσεις παραπάνω νεράκι ώστε να είναι μαλακή και εύπλαστη η ζύμη σου. Αν κολλάει στα χέρια σου μην προσθέσεις αλεύρι, απλά λάδωσε τα χέρια σου 
  • Θα προσέξεις το μέγεθός τους, το πάχος και το σχήμα τους. Αν είναι πολύ λεπτές, θα γίνουν φλατ και τραγανές
  • Θα τις ψεκάσεις με λίγο νεράκι πριν τις ψήσεις 
Κάνε τα όλα αυτά και θα έχεις απρόσμενα νόστιμες, εύχρηστες και κυρίως ΥΓΙΕΙΝΕΣ πιτούλες
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 5 λεπτά Total Time: 25 λεπτά

Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι

Ingredients

  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 1 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο λάδι (περίπου 15 γρ)
  • 230 γρ ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • Θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή

2

Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά

3

Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις στην άκρη, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά

4

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη

5

Αν θέλετε και εσείς να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη θα κάνετε τα παρακάτω

6

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα

7

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

8

Κάνουμε μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλο. Τοποθετούμε την κάθε πίτα στη λαμαρίνα όπου λογικά χωράνε 3

9

Αφήνουμε για λίγο να ξαναφουσκώσουν

10

Έπειτα είτε ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 σε αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διατηρούμε στην κατάψυξη. Ή τις ψήνουμε είτε σε ψησταριά, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι όπως κάνει ο καθένας και με τις έτοιμες δηλαδή

Notes

Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και είναι χειμώνας, θα πρέπει να βοηθήσεις τη ζύμη να φουσκώσει. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας το μπολ κοντά σε εστία ζέστης. φούρνο, καλοριφέρ, μάτι κουζίνας ή ηλεκτρική κουβέρτα, όπως πολύ έξυπνα μου πρότεινε ο φίλος μου ο Αντρέας

Η διατροφική ανάλυση για τις πίτες για σουβλάκια

πίτες-για-σουβλάκια-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τις πίτες για σουβλάκια, βήμα- βήμα
Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας 6
  • Για να δεις πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πίτες για σουβλάκια, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Ρέα έφτιαξε τις πίτες  και είπε “Έγιναν υπέροχες οι πιτούλες μου! ” 

πίτες για βουβλάκια χωρίς συντηρητικά

  • Η Άννα- Μαρία είπε “Καλά έχουν απίθανη γεύση!!😋”
σπιτικές πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας 
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Δροσιανος
    12/09/2019 at 09:01

    Γειά σου Ευαγγελία, αναρωτιόμουν αν γίνετε να αντικαταστήσω το νερό με φρέσκο γάλα, εσύ τι νομίζεις; Έχεις καμία συνταγή που χρησιμοποιεί γάλα ή γιαούρτι στο ψωμί; Ευχαριστώ πολύ και συνέχισε να μας ενημερώνεις!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      12/09/2019 at 13:58

      Ναι, βέβαια και μπορείς. Παλιά την ζύμη για πίτσα την έκανα με γάλα. Γενικά στις ζύμες όπου νερό μπορείς να βάλεις γάλα

  • Reply
    Ειρήνη
    22/10/2019 at 11:48

    Χαίρεται …Πολύ καλή φαίνεται η συνταγή σου…Απορια:μπορώ να αντικαταστήσω το μέλι με χαρουπομελο ή κάτι ανάλογο;;;Επίσης στο βήμα 3 αναφέρεσαι σε ζάχαρη ενώ στα συστατικά δε βλέπω κάτι….

    • Reply
      Miss Healthy Living
      25/10/2019 at 09:20

      Μπορείς να δοκιμάσεις το χαρουπόμελο, αλλά έχει πολύ έντονη γεύση. Το σιρόπι αγαύης έχει εγγυημένο αποτέλεσμα ή η ζάχαρη, αν δε σε πειράζει.

  • Reply
    Aurelia Aurita
    27/05/2020 at 13:03

    Επειδή έχω μόνο φρέσκια μαγιά αυτή τη στιγμή μπορώ να τη χρησιμοποιήσω; Αν ναι τι να προσέξω; Ευχαριστώ.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      29/05/2020 at 08:14

      Η αναλογία είναι 1/3 σε ΟΛΕΣ τις συνταγές. Δηλαδή 8 γρ ξερής μαγιάς αντιστοιχεί σε 24 γρ νωπής μαγιάς.

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.