Νηστίσιμα/ Πίτες/ Σνακ

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

Αν ανοίξετε την κατάψυξη μου, θα βρείτε σίγουρα πίτες για σουβλάκια ολικής. Έχουμε πάντα και τις τρώμε όλοι μας, σχεδόν καθημερινά. Είναι κυριολεκτικά σωτήριες μιας κ μπορείς να τις συνδυάσεις με τα πάντα. Τις βγάζω από την κατάψυξη, τις κόβω στα τέσσερα, τις βάζω για 1 λεπτό στην φρυγανιέρα και έτοιμες προς κατανάλωση!!!

Κούνια που με κούναγε…οι πίτες για σουβλάκια που καταναλώνω τόοοοοσο καιρό, Οι πίτες ολικής και καλά, έχουν 6% αλεύρι ολικής….άρα δε θα έπρεπε να λέγονται ολικής. Επίσης έχουν ηλιέλαιο, ζάχαρη, σταθεροποιητές, ρυθμιστές οξύτητας και συντηρητικά (προπιονικό ασβέστιο και σορβικό οξύ).

Θύμωσα τόσο πολύ με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να καταλάβω πως την πάτησα έτσι…υποτίθεται ότι πάντα κοιτάζω τις ετικέτες

Όχι, δεν δέχομαι να δίνω στα παιδιά μου να τρώνε κάθε μέρα συντηρητικάσυντηρητικά που δεν μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας…οκ, θα φάνε σουβλάκι με τέτοια πίτα αλλά όχι και κάθε μέρα όπως έκανα μέχρι τώρα…

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας 3
Σπιτικές πίτες για σουβλάκια και όχι μόνο λοιπόν…
Απρόσμενα νόστιμες, εύχρηστες και κυριώς ΥΓΙΕΙΝΕΣ

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 5 λεπτά

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

Ingredients

  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο λάδι (περίπου 15 γρ)
  • 220 γρ ζεστό νερό (όχι καυτό)
  • Θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Instructions

1

Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας που υπάρχει στα σπίτι την χειμερινή περίοδο επέλεξα να χρησιμοποιήσω τον αρτοπαρασκευστή να ζυμώσει και να φουσκώσει τη ζύμη. Επέλεξα το πρόγραμμα dough, πρόσθεσα όλα τα υλικά και σε 1.5 ώρα είχα την ζύμη έτοιμη, αφράτη και φουσκωτή. Αν έχετε και εσείς αρτοπαρασκευαστή να πάτε στο βήμα 3

2

Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή θα κάνετε τα παρακάτω:

3

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό - περίπου 50 γρ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φουσκάλες δηλαδή

4

Μετά από λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι εάν θέλουμε, μυρωδικά αν θέλουμε και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι

5

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη

6

Αν θέλετε και εσείς να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη θα κάνετε τα παρακάτω

7

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα

8

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

9

Κάνουμε μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλο. Τοποθετούμε την κάθε πίτα στη λαμαρίνα όπου λογικά χωράνε 3

10

Αφήνουμε για λίγο να ξαναφουσκώσουν

11

Έπειτα είτε ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 σε αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διατηρούμε στην κατάψυξη. Ή τις ψήνουμε είτε σε ψησταριά, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι όπως κάνει ο καθένας και με τις έτοιμες δηλαδή

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας 6
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

9 − 2 =