Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι. Αν ανοίξεις την κατάψυξή μου, θα βρεις σίγουρα πίτες για σουβλάκια ολικής. Έχουμε πάντα και τις τρώμε όλοι μας, σχεδόν καθημερινά. Είναι κυριολεκτικά σωτήριες μιας κ μπορείς να τις συνδυάσεις με τα πάντα. Τις βγάζω από την κατάψυξη, τις κόβω στα τέσσερα, τις βάζω για 1 λεπτό στην φρυγανιέρα και έτοιμες προς κατανάλωση!!!
Όχι, δεν δέχομαι να δίνω στα παιδιά μου να τρώνε κάθε μέρα συντηρητικά…συντηρητικά που δεν μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας… Οκ, θα φάνε σουβλάκι με τέτοια πίτα όταν θα παραγγείλουμε απ΄’εξω, αλλά όχι και κάθε μέρα όπως έκανα μέχρι τώρα….
Μικρά μυστικά
- Θα ζυμώσεις καλά τη ζύμη σου ώστε να αναπτυχθεί το όποιο ποσοστό γλουτένης περιέχει το αλεύρι σου
- Θα φροντίσεις να αφήσεις τη ζύμη σου σε ζεστό μέρος ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει
- Θα προσθέσεις παραπάνω νεράκι ώστε να είναι μαλακή και εύπλαστη η ζύμη σου. Αν κολλάει στα χέρια σου μην προσθέσεις αλεύρι, απλά λάδωσε τα χέρια σου
- Θα προσέξεις το μέγεθός τους, το πάχος και το σχήμα τους. Αν είναι πολύ λεπτές, θα γίνουν φλατ και τραγανές
- Θα τις ψεκάσεις με λίγο νεράκι πριν τις ψήσεις
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι
Πίτες για σουβλάκια με δίκοκκο αλεύρι
Ingredients
- 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 1 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο λάδι (περίπου 15 γρ)
- 230 γρ ζεστό νερό (όχι καυτό)
- Θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή
Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά
Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις στην άκρη, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη
Αν θέλετε και εσείς να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη θα κάνετε τα παρακάτω
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
Κάνουμε μπαλάκια και ανοίγουμε σε φύλλο. Τοποθετούμε την κάθε πίτα στη λαμαρίνα όπου λογικά χωράνε 3
Αφήνουμε για λίγο να ξαναφουσκώσουν
Έπειτα είτε ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 σε αέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και διατηρούμε στην κατάψυξη. Ή τις ψήνουμε είτε σε ψησταριά, είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι όπως κάνει ο καθένας και με τις έτοιμες δηλαδή
Notes
Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και είναι χειμώνας, θα πρέπει να βοηθήσεις τη ζύμη να φουσκώσει. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας το μπολ κοντά σε εστία ζέστης. φούρνο, καλοριφέρ, μάτι κουζίνας ή ηλεκτρική κουβέρτα, όπως πολύ έξυπνα μου πρότεινε ο φίλος μου ο Αντρέας
Η διατροφική ανάλυση για τις πίτες για σουβλάκια
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις πίτες για σουβλάκια, βήμα- βήμα
- Για να δεις πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις πίτες για σουβλάκια, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Ρέα έφτιαξε τις πίτες και είπε “Έγιναν υπέροχες οι πιτούλες μου! ”
- Η Άννα- Μαρία είπε “Καλά έχουν απίθανη γεύση!!😋”
6 Comments
Δροσιανος
12/09/2019 at 09:01Γειά σου Ευαγγελία, αναρωτιόμουν αν γίνετε να αντικαταστήσω το νερό με φρέσκο γάλα, εσύ τι νομίζεις; Έχεις καμία συνταγή που χρησιμοποιεί γάλα ή γιαούρτι στο ψωμί; Ευχαριστώ πολύ και συνέχισε να μας ενημερώνεις!
Miss Healthy Living
12/09/2019 at 13:58Ναι, βέβαια και μπορείς. Παλιά την ζύμη για πίτσα την έκανα με γάλα. Γενικά στις ζύμες όπου νερό μπορείς να βάλεις γάλα
Ειρήνη
22/10/2019 at 11:48Χαίρεται …Πολύ καλή φαίνεται η συνταγή σου…Απορια:μπορώ να αντικαταστήσω το μέλι με χαρουπομελο ή κάτι ανάλογο;;;Επίσης στο βήμα 3 αναφέρεσαι σε ζάχαρη ενώ στα συστατικά δε βλέπω κάτι….
Miss Healthy Living
25/10/2019 at 09:20Μπορείς να δοκιμάσεις το χαρουπόμελο, αλλά έχει πολύ έντονη γεύση. Το σιρόπι αγαύης έχει εγγυημένο αποτέλεσμα ή η ζάχαρη, αν δε σε πειράζει.
Aurelia Aurita
27/05/2020 at 13:03Επειδή έχω μόνο φρέσκια μαγιά αυτή τη στιγμή μπορώ να τη χρησιμοποιήσω; Αν ναι τι να προσέξω; Ευχαριστώ.
Miss Healthy Living
29/05/2020 at 08:14Η αναλογία είναι 1/3 σε ΟΛΕΣ τις συνταγές. Δηλαδή 8 γρ ξερής μαγιάς αντιστοιχεί σε 24 γρ νωπής μαγιάς.