Ελιές/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια/ Πιπεριές/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πίτσες

Λαδένια, η πίτσα με λαχανικά χωρίς τυρί

λαδένια με μπόλιακ λαχανικά

Είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέστε, «Μα καλά πίτσα χωρίς τυρί γίνεται»? Φυσικά και γίνεται και είναι τόσο φίνο και εύγευστο το αποτέλεσμα, που ειλικρινά, αποτελεί θαυμάσια εναλλακτική, όχι μόνο σε περιόδους νηστείας ή δίαιτας αλλά και αγαπημένη συνήθεια στα πλαίσια μια ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής

Η σημερινή πρόταση είναι ουσιαστικά μια εμπλουτισμένη λαδένια (η πιο αρχαία πίτσα του κόσμου με καταγωγή από την Κιμώλο). Η γνωστή Λαδένια Κιμώλου γίνεται μόνο με τομάτες και μπόλικο ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να βάλω ελάχιστο ελαιόλαδο, ώστε να κρατήσω χαμηλά το ενεργειακό φορτίο, να προσθέσω μπόλικα καλοκαιρινά λαχανικά και μυρωδικά και βέβαια να πειράξω λίγο και τη ζύμη.  Με αυτό τον τρόπο, θεωρώ ότι υπάρχει αρμονία στα συστατικά, είναι τέτοια η δοσολογία των μυρωδικών στη ζύμη, έτσι ώστε να μην κυριαρχεί κάποιο αλλά να δένουν ώστε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Όταν ψήνεται δε, το σπίτι γεμίζει με υπέροχες μυρωδιές που παραπέμπουν σε γεμιστά

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πίτσα με λαχανικά χωρίς τυρί (πειραγμένη λαδένια)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.83 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Πίτσα με λαχανικά χωρίς τυρί (πειραγμένη λαδένια)

Ingredients

  • 350 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ δυόσμο
  • 2 κ.γ σκόρδο αποξηραμένο ή 3 σκ.σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • Ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 γεμάτη κ.σ μέλι
  • ντοματίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ελιές
  • ελαιόλαδο

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή

2

Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά

3

Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις στην άκρη, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά

4

Μετά από 20 λεπτά κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές λωρίδες (χρησιμοποιήστε το μαντολίνο). Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180.

5

Για πιο όμορφο ψήσιμο χρησιμοποιούμε ταψί για πίτσα.

6

Τοποθετούμε το ζυμάρι, απλώνουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε τα λαχανικά μας διάσπαρτα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο από πάνω (με μέτρο) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά

Notes

Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και είναι χειμώνας, θα πρέπει να βοηθήσεις τη ζύμη να φουσκώσει. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας το μπολ κοντά σε εστία ζέστης. φούρνο, καλοριφέρ, μάτι κουζίνας ή ηλεκτρική κουβέρτα, όπως πολύ έξυπνα μου πρότεινε ο φίλος μου ο Αντρέας

Η διατροφική ανάλυση για τη λαδένια

λαδένια-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τη λαδένια, βήμα- βήμα
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές για πίτσα, πατήστε εδώ 
Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και θέλεις να προμηθευτείς έναν, ώστε να φτιάχνεις αρτοσκευάσματα με πραγματικό αλεύρι, χωρίς χημικά διογκωτικά και συντηρητικά, πάνω πάνω στην παρακάτω φωτογραφία. Την πρώτη φορά που θα ξυπνήσεις από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, πίστεψέ με, απλά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το είχες κάνει τόσο καιρό! 

αρτοπαρασκευαστής

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

3 Σχόλια

  • Reply
    Μαρία Παππα
    09/10/2019 at 09:42

    καλημερα, ηθελα να σε ρωτησω αν σε βολευει αυτο το ταψι για πιτσα και που την ψηνεις με αυτο, στον αερα?ευχαριστω πολυ

    • Reply
      Miss Healthy Living
      09/10/2019 at 20:48

      Επειδή την κάνω σχετικά στεγνή, χωρίς λάδια, βολεύει αυτό το ταψί. Είναι βέβαια αρκετά μικρό, συνήθως φτιάχνω μια λαχαρίνα. Γενικά όμως βο΄λεύει και είανι πολύ οικονομικό. Μπορείς να ψήνεις εκεί και κοτόπουλο και να στάζουν τα λίπη

      • Reply
        Miss Healthy Living
        09/10/2019 at 20:52

        Καλέ δε σε προλαβαίνω εσένα!!!Τις έφτιαξες με πετιμέζι? Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.