Ελιές/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πίτσες

Πίτσα με λαχανικά χωρίς τυρί (πειραγμένη λαδένια)

λαδένια με μπόλιακ λαχανικά

Είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέστε, «Μα καλά πίτσα χωρίς τυρί γίνεται»? Φυσικά και γίνεται και είναι τόσο φίνο και εύγευστο το αποτέλεσμα, που ειλικρινά, αποτελεί θαυμάσια εναλλακτική, όχι μόνο σε περιόδους νηστείας ή δίαιτας αλλά και αγαπημένη συνήθεια στα πλαίσια μια ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής

Η σημερινή πρόταση είναι ουσιαστικά μια εμπλουτισμένη λαδένια (η πιο αρχαία πίτσα του κόσμου με καταγωγή από τη Μήλο). Έχουν προστεθεί λαχανικά και έχει πειραχτεί η ζύμη. Με αυτό τον τρόπο, θεωρώ ότι υπάρχει αρμονία στα συστατικά, είναι τέτοια η δοσολογία των μυρωδικών στη ζύμη, έτσι ώστε να μην κυριαρχεί κάποιο αλλά να δένουν ώστε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Όταν ψήνεται δε, το σπίτι γεμίζει με υπέροχες μυρωδιές που παραπέμπουν σε γεμιστά

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Πίτσα με λαχανικά χωρίς τυρί (πειραγμένη λαδένια)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 20 min Cooking Time: 25 min

Ingredients

  • 100 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί)
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ δυόσμο
  • 2 κ.γ σκόρδο αποξηραμένο ή 3 σκ.σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • Ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 10 γρ ζάχαρη ή 1 γεμάτη κ.σ μέλι
  • ντοματίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • ελιές
  • ελαιόλαδο

Instructions

1

Αρχικά θα ενεργοποιήσουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη ή το μέλι και 100-120 γρ ζεστό νερό (γύρω στους 35-40 βαθμούς). Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με χαρτί. Το αφήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου να φουσκώσει

2

Ετοιμάζουμε το μείγμα της ζύμης. Τοποθετούμε τα 2 είδη άλευρων ή ό,τι αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, τα μυρωδικά, το αλάτι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά, την τοποθετούμε και αυτή. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να ενσωματωθεί και στη συνέχεια λίγο-λίγο προσθέτουμε το νερό. Περίπου 100 -150 γρ νερό. Ζυμώνουμε καλά και σταματάμε όταν έχουμε ένα ελαφρύ, αφράτο και εύπλαστο ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει

3

Μετά από 20 λεπτά κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές λωρίδες (χρησιμοποιήστε το μαντολίνο). Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180.

4

Για πιο όμορφο ψήσιμο χρησιμοποιούμε ταψί για πίτσα.

5

Τοποθετούμε το ζυμάρι, απλώνουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε τα λαχανικά μας διάσπαρτα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο από πάνω (με μέτρο) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά

Notes

Ο τρόπος ενεργοποίησης της μαγιάς που σας προτείνω, προσφέρει ένα υπεραφράτο ζυμαράκι, το οποίο ταυτόχρονα, χάρη στο ελαιόλαδο έχει μια υπέροχη κρούστα

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Για να δείτε και άλλες συνταγές για πίτσα (πατήστε εδώ)

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

13 + 16 =