Γλυκά/ Διεθνής Κουζίνα/ Νηστίσιμα/ Παγωτά/ Φρούτα

Εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά

παγωτό-καρύδα-με-ανανα-χωρίς -ζαχαρη

Το εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά, το είχα φάει για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια στην Ταϋλάνδη. Ήταν Δεκέμβριος του 2003. Εγώ 20 και ο Άκης 21, οπότε δε θυμάμαι ακριβώς πως ήταν, αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήταν ιδιαίτερα γλυκό, όπως και όλα τα γλυκά τους, αλλά είχε έντονη γεύση από ανανά και καρύδα (όπως όλα τα φαγητά τους). Η δική μου εκδοχή είναι αρκετά γλυκιά, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα παγωτό και με έντονη γεύση από καρύδα. Εκτός από πολύ γευστικό είναι και αρκετά πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Εφόσον ο καιρός είναι ακόμη τόσο καλός, μπορείτε να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας. 

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στο εξωτικό παγωτό καρύδα?
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο φρούτο, όπως βερύκοκα αντί για ανανά ή να το παραλείψετε.
  • Το έχω δοκιμάσει και με περισσότερη αποξηραμένη καρύδα, αλλά τελικά δε μου άρεσε τόσο το αποτέλεσμα.
  • μπορείτε να προσθέσετε και άλλο μέλι ή σιρόπι αγαύης αν το θέλετε ακόμη πιο γλυκό
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση

παγωτ'ο-καρύδα-με-ανανα-χωρίς -ζαχαρη

Εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 15
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς μίξερ. Απίθανα γευστικό παγωτό που μας ταξιδεύει σε τόπους εξωτικούς

Ingredients

  • 500 ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
  • 1 ώριμο ανανά
  • 180 γρ μέλι
  • 50 - 80 γρ αποξηραμένη καρύδα

Instructions

1

Καθαρίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε φέτες και ύστερα σε μικρά κομματάκια

2

Τοποθετούμε τον κομμένα ανανά σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό και να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Στο τέλος θα προσθέσουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι και θα το αφήσουμε να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο

3

Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 2 ώρες

4

Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το μέλι και την αποξηραμένη καρύδα και χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν

5

Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα του παγωτού σε ένα σκεύος και γαρνίρουμε με ανανά. Συνεχίζουμε το ίδιο σε στρώσεις μέχρι να ολοκληρώσουμε. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε όλο τον ανανά (είμαι σίγουρη ότι ήδη θα έχετε φάει αρκετό)

6

Παγώνουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 10 λεπτά έξω πριν σερβίρουμε

Notes

Τον καραμελωμένο ανανά μπορείτε να τον φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα

Η διαδικασία για να φτιάξετε το εξωτικό παγωτό καρύδα-ανανά, βήμα- βήμα
Η διατροφική ανάλυση για το εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά

παγωτό-καρύδα-με-καραμελωμένο-ανανά-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες

Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ

παγωτό-καρύδα-με-ανανα-χωρίς -ζαχαρη

 

Αν θέλετε να δείτε το τροπικό σμούθι, πατήστε εδώ 

τροπικό σμούθι

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

7 + 15 =