Το παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά, το είχα φάει για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια στην Ταϋλάνδη. Ήταν Δεκέμβριος του 2003. Εγώ 20 και ο Άκης 21, οπότε δε θυμάμαι ακριβώς πως ήταν, αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήταν ιδιαίτερα γλυκό, όπως και όλα τα γλυκά τους, αλλά είχε έντονη γεύση από ανανά και καρύδα (όπως όλα τα φαγητά τους). Η δική μου εκδοχή είναι αρκετά γλυκιά, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα παγωτό και με έντονη γεύση από καρύδα. Εκτός από πολύ γευστικό είναι και αρκετά πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Εφόσον ο καιρός είναι ακόμη τόσο καλός, μπορείτε να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στο εξωτικό παγωτό καρύδα?
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο φρούτο, όπως βερύκοκα αντί για ανανά ή να το παραλείψετε.
- Το έχω δοκιμάσει και με περισσότερη αποξηραμένη καρύδα, αλλά τελικά δε μου άρεσε τόσο το αποτέλεσμα.
- μπορείτε να προσθέσετε και άλλο μέλι ή σιρόπι αγαύης αν το θέλετε ακόμη πιο γλυκό
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση
Εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς μίξερ. Απίθανα γευστικό παγωτό που μας ταξιδεύει σε τόπους εξωτικούς Καθαρίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε φέτες και ύστερα σε μικρά κομματάκια Τοποθετούμε τον κομμένα ανανά σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό και να χαμηλώσουμε τη φωτιά. Στο τέλος θα προσθέσουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι και θα το αφήσουμε να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 2 ώρες Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την αποξηραμένη καρύδα και χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ομογενοποιηθούν Τοποθετούμε λίγο από το μείγμα του παγωτού σε ένα σκεύος και γαρνίρουμε με ανανά. Συνεχίζουμε το ίδιο σε στρώσεις μέχρι να ολοκληρώσουμε. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε όλο τον ανανά (είμαι σίγουρη ότι ήδη θα έχετε φάει αρκετό) Παγώνουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε για 10 λεπτά έξω πριν σερβίρουμε Τον καραμελωμένο ανανά μπορείτε να τον φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα Εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Instructions
Notes
Η διαδικασία για να φτιάξετε το εξωτικό παγωτό καρύδα-ανανά, βήμα- βήμα
- Καθαρίζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε φέτες και ύστερα σε μικρά κομματάκια Τοποθετούμε τον κομμένο ανανά σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά. Θα χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό και να χαμηλώσουμε τη φωτιά.
- Στο τέλος θα προσθέσουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι και θα το αφήσουμε να καραμελώσει.
Η διατροφική ανάλυση για το εξωτικό παγωτό καρύδα με καραμελωμένο ανανά
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με αποξηραμένη καρύδα, πατήστε εδώ
-
Αν θέλετε να δείτε το τροπικό σμούθι, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Μαρίνα έφτιαξε το παγωτό με την καρύδα και τον καραμελωμένο ανανά και είπε “Tο παγωτό ήταν πραγματικά καταπληκτικό!! Tο συνδύασα με τη νουτέλα που είχα φτιάξει με τη δική σου συνταγή
Σε ευχαριστώ για τις γευστικές και healthy συνταγές σου!!”
- Η Στεργιάνα είπε “Αντί για ανανά έβαλα αποξηραμένα κράνμπερυ και κεράσια. Ξετρελαθήκαμε με τον σύζυγο. Ευχαριστούμε για τις συνταγές σου.”
- H Estela είπε “Πω πω Παναγιά μου … δεν υπάρχει
είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο“
2 Σχόλια
ΜΑΡΙΑ
22/04/2020 at 20:22Χριστός ανέστη!!! το γάλα είναι κουτί ή χάρτινο του ψυγείου?
Miss Healthy Living
23/04/2020 at 07:28Αληθώς. Κονσέρβα με πλήρη λιπαρά, όχι το ρόφημα