Παγωτό με γεύση καριόκα χωρίς ζάχαρη. Τι δε γίνεται? Επειδή δεν υπάρχει στα ζαχαροπλαστεία θα περιοριστεί η δημιουργικότητα μου? Αφού σας έχω πει ότι οι καριόκες είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Φτιάξαμε τούρτα καριόκα, καριόκες με 5 υλικά, Brownie Muffin καριόκα και τώρα ήρθε η σειρά του παγωτού. Αχ, τι να σας λέω γι’αυτό το παγωτό. Αν σας αρέσουν οι καριόκες, απλά θα το λατρέψετε. Υπέροχη γεύση, πλούσια, με αρώματα και σοκολάτα. Απλά λατρεμένο….
Γίνεται τόσο γρήγορα, που δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην το φτιάξετε. Για να μη μιλήσουμε για την θρεπτική του αξία. Καρύδια, αβοκάντο, μέλι…όλα ένα και ένα και όλα ευεργετικά για τον οργανισμό μας.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Παγωτό με γεύση καριόκα, χωρίς ζάχαρη
Παγωτό με γεύση καριόκα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς παγωτομηχανή, έτοιμο σε 5 λεπτά.Τι άλλο να ζητήσετε?
Ingredients
- 200 γρ καρύδια
- 1 ώριμο αβοκάντο (220 γρ χωρίς φλούδες και κουκούτσι)
- 375 γρ κουβερτούρα
- 500 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
- 200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 10 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 2 γρ αλάτι
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά μπαχάρι
Instructions
Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 2 ώρες
Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά
Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν σαντιγύ
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα
Αφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί
Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί
Αδειάζουμε σε μια φόρμα μεταλλική η σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη
Notes
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει πριν σερβίρουμε
Η διατροφική ανάλυση για το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα
Η διαδικασία για να φτιάξεις το παγωτό με γεύση καριόκα, βήμα- βήμα
- Έτσι θα είναι στα 2 λεπτά
- Στα 3 λεπτά – έτσι θέλουμε να είναι, σαν σαντιγί
- Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα και το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο το προσθέτουμε στα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα Αφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί Αδειάζουμε σε μια φόρμα μεταλλική η σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη
-
Αν θέλετε να σας παρουσιάσω κάποιο άλλο παγωτό, περιμένω τις προτάσεις σας. Ήδη ετοιμάζεται παγωτό cookies που ζήτησαν 2 αναγνώστριες του blog.
-
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτική κουβερτούρα, ώστε στο γλυκό σας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης, μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλα γλυκά χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Σάσα είπε “Πανεύκολο στην εκτέλεση και πεντανόστιμο!”
- Ο Βασίλης έφτιαξε το παγωτό με γεύση καριόκα και είπε “Τέλειο! Μπράβο!Το έφτιαξα χθες! Αντικατέστησα το μέλι με Maple syrup, δε ξέρω αν έχει διαφορά, αλλά μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι !ευχαριστώ!”
- Η Αγγελική έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε “Το έφτιαξα κ εγώ!!!!Είναι τέλειο!!!Ευχαριστούμε για την συνταγή👌👌👌”
- Η Ελένη έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε “Αρχοντικό παγωτό! Εξαίσια υφή και γεύση! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
“
- Η Ειρήνη έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό με γεύση καριόκα και είπε “Έκανα το παγωτάκι σου με γεύση καριόκα! Άρεσε πολύ σε όλους!!με το ζόρι κατάφερα να κρατήσω λίγο για φωτογραφία!
”
- Η Μαρία έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε “Μετά από τόσες μέρες που το έχω φτιάξει είπα να το στείλω Κ εγώ!!! Γεύση καριόκα!!!Καταπληκτικό!!! Παρόλο που είμαστε στο χωριό Κ δεν είχα μίξερ Κ τα σχετικά τα κορίτσια άλλα Κ εγώ ξετρελάθηκα..Βλέπω ότι έχεις πολύ ωραίες συνταγές..Συνέχισε έτσι!!!“
- H Λένα έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε “Απλά υπέροχο παγωτό..Το δοκίμασα κ θα το ξανακάνω..Σε ευχαριστούμε πολύ για τις τόσο νόστιμες υγιεινές συνταγές σου“
- Η Τζένη έφτιαξε το παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε “Το έφτιαξα κι είναι φανταστικό. Θα ήθελα μια συνταγή και για μια άσπρη εκδοχή”
- H Μπέτυ έφτιαξε το νηστίσιμο παγωτό χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα και είπε”Τι και αν δρόσισε?το παγωτάκι τραβιέται ακόμα!!!χωρίς ζάχαρη με γεύση καριόκα!!
Τα κατάφερα επιτέλους και ας πέρασε το καλοκαίρι!!τι να πω?το αυτονόητο?απλά τέλειο!!“
- Η Κατερίνα έφτιαξε το παγωτό και είπε “Παγωτάκι καριόκα με αντικατάσταση της σοκολάτας με χαρουπάλευρο
. 12 μηνών η μικρή και 4ων ο μεγάλος…έκσταση
“
- Η Μαρία Ελευθερία έφτιαξε το παγωτό και είπε “Τέλειοοοο, καλύτερο από αγοραστό νομίζω. Λίγο πικρή η γεύση του αλλά μου την έκανε η σοκολάτα που ήταν 80% κακάο, Θα το φτιάξω ξανά”.
- Η Κωνσταντίνα έφτιαξε το παγωτό καριόκα και είπε “Άλλο επίπεδο! Σε διαφήμισα ήδη στα κορίτσια στη δουλειά! Ανυπομονώ να γυρισω σπίτι να ξαναφαω! Είναι το κάτι άλλο! Συνέχισε την καλή δουλειά!
“
- Η Δήμητρα έφτιαξε το παγωτό καριόκα και είπε “Εξαιρετική η συνταγή σας,το έφτιαξα χθες και ενθουσιάστηκα,ευχαριστώ☺️”
8 Σχόλια
Lina
18/07/2018 at 16:00Ε, δε σε προλαβαινουμε…
Miss Healthy Living
20/07/2018 at 08:00χαχαχαχααα!!!
Ανδρομάχη
23/08/2018 at 00:41Το καλύτερο παγωτό που έχω δοκιμάσει!!! πραγματικά υπέροχο!!!
Ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές!!!
Μια απορία, γιατί το γάλα καρύδας δε γινόταν σαντιγί? Το είχα βάλει κατάψυξη, έπρεπε να γίνει όλο πάγος? Ευχαριστώ….
Miss Healthy Living
24/08/2018 at 17:34Ααα,τι ωραια, πολυ χαρηκα που σου άρεσε. Μου το εζουν ξαναπει για το γαλα καρυδας. Εσυ ποιο χρησιμοποιεις? Εγω παιρνω ααπο το σκλαβενίτη και πάντα γίνεται σαντιγυ.
Chris
11/06/2019 at 21:37Πολύ ωραία ιδέα αλλά το συγκεκριμένο παγωτό δεν είναι χωρίς ζάχαρη καθώς η κουβερτούρα που χρησιμοποιείται έχει και μάλιστα πολύ ζάχαρη.
Miss Healthy Living
11/06/2019 at 22:37Βιαστήκατε τόσο πολύ να γράψετε αυτό το κακόβουλο μήνυμα αντί να αφιερώσετε το χρόνο σας να διαβάσετε τη συνταγή. Γιατί αν το είχατε κάνει, θα είχατε διαπιστώσει πως την κουβερτούρα που χρησιμοποιώ τη φτιάχνω μόνη μου με μέλι!
CHRIS
13/06/2019 at 00:45Συγνώμη αλλά δε το είδα.. Δεν ήταν κακόβουλο το μήνυμά μου, ζητώ συγνώμη αν φάνηκε έτσι, ίσα ίσα που θαυμάζω τις συνταγές σας! Με παρεξηγήσατε
Miss Healthy Living
13/06/2019 at 08:37ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Στον γραπτό λόγο γίνονται συχνά παρεξηγήσεις.