Το τσουρέκι μας αρέσει πολύ και φτιάχνω πολύ συχνά, δεν περιμένουμε δηλαδή να έρθει το Πάσχα για να το απολαύσουμε. Παλαιότερα σας είχα δείξει την κρέμα βρώμης με γεύση τσουρέκι. Σήμερα θα σας δείξω πως να κάνετε παγωτό με γεύση τσουρέκι. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει στο εμπόριο τέτοια γεύση. Αν σας αρέσει, φτιάξτε το. Αν πάλι θέλετε να σας παρουσιάσω κάποια άλλη γεύση, απλά ζητήστε το και θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω!
Τι πρώτες ύλες να χρησιμοποιήσεις
Γάλα
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος, φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας). Όσο περισσότερα τα λιπαρά, τόσο πιο μαλακό θα βγει το παγωτό. Για παράδειγμα αν χρησιμοποιήσεις ζωική κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά, θα σου βγει μαλακό σαν τα αγοραστά. Δε θέλει δηλαδή ούτε δευτερόλεπτο ξεπάγωμα. Αν χρησιμοποιήσεις ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας θα σου βγει πέτρα. Το λύνεις βέβαια αυτό το πρόβλημα αν το αφήσεις έξω για 5 λεπτά να ξεπαγώσει. Μπορείς να συνδυάσεις κρέμα γάλακτος με φρέσκο γάλα ή κρέμα καρύδας με ρόφημα. Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ. Σίγουρα όμως θα πρέπει ό,τι χρησιμοποιήσεις να έχει πάνω από 10% λιπαρά.
Γλυκαντικό
Εγώ χρησιμοποιώ μέλι ή σιρόπι αγαύης. Προτίμησε ένα μέλι με ήπια γεύση για να μην επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Παγωτό με γεύση τσουρέκι
Παγωτό με γεύση τσουρέκι
Ingredients
- 600 γρ γάλα ή κρέμα γάλακτος (δες παραπάνω για λεπτομέρειες)
- 160- 200 γρ καλής ποιότητας μέλι με ελαφρυά γεύση ή αγαύη
- 15 γρ τριμμένο μαχλέπι
- 1/2 κ.γ μαστίχα
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Instructions
Τοποθετείς την κρέμα γάλακτος για 1-2 ώρες στην κατάψυξη. Έπειτα την αδειάζεις σε ένα μίξερ και χτυπάς στο δυνατό για 7 λεπτά μέχρι να πήξει
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε γλυκαντινό και μαστίχα αν χρειάζεται, σύμφωνα με το γούστο μας. Προσοχή στην μαστίχα. Αν πέσει παραπάνω θα πικρίσει
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε το μείγμα μας. Διατηρούμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα
Η διατροφική ανάλυση για το παγωτό τσουρέκι
Η διαδικασία για να φτιάξεις το παγωτό τσουρέκι, βήμα- βήμα
- Έτσι θα είναι στα 2 λεπτά
- Στα 3 λεπτά – έτσι θέλουμε να είναι, σαν σαντιγί
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Βασιλική είπε “Δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω παγωτό ποτέ ξανά !!! ♡”
- Η Estela είπε “Είναι τέλειο .. όντως μυρίζει τσουρέκι“
2 Σχόλια
sofia
24/05/2019 at 23:30με τι θα μπορούσα να αντικαταστησω το άοσμο λάδι καρύδας?
Miss Healthy Living
25/05/2019 at 21:57χμ… με 1 ώριμο αβοκάντο και αντι για γάλα καρύδας, κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγύ