Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Παγωτά/ Φρούτα

Παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε 4 λεπτά

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

Παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη. Σας είχα πει, ότι είχα φτιάξει τη μαρμελάδα φράουλα, ώστε να τη χρησιμοποιήσω ως βασικό συστατικό σε άλλες συνταγές. Μία εκ αυτών η σημερινή. Παγωτό φράουλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή, έτοιμο σε μόλις 4 λεπτά και με μόνο 3 υλικά.

Οι φράουλες

Η φράουλα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του περισσότερου κόσμου. Ίσως γι΄ αυτό το λόγο να κυκλοφορεί στην αγορά πολλούς μήνες πριν να είναι η εποχή του. Γιατί σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, η εποχή τους είναι τον Μάιο. Πραγματικά συγχύζομαι όταν βλέπω στα social τις κατά τα άλλα φωτογενείς φράουλες να εμφανίζονται από τον Φεβρουάριο. 

Αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το εκτιμούσαν ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην αρχαία Ρώμη.  Οι φράουλες, είναι γεμάτες βιταμίνη C, αφού μια μέτρια μερίδα παρέχει τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για έναν ενήλικα , αυτής της ανοσοενισχυτικής βιταμίνης. Επίσης, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες,  απαραίτητες για υγιή καρδιά και υγιές πεπτικό σύστημα. Περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα φυτοχημικό που βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην καταστροφή ορισμένων τοξινών από το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική μόλυνση. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β, τις κάνει χρήσιμες για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος και την καταπολέμηση παθήσεων που σχετίζονται με το άγχος, καθώς και την ενίσχυση της αντίστασης σε ασθένειες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω γάλα αμυγδάλου; 

Μπορείς αλλά να ξέρεις πως θα βγει αρκετά σκληρό. Αυτό βέβαια μπορείς να το λύσεις αφήνοντάς το να ζεσταθεί. 

Το χτυπάω αλλά δεν γίνεται σαντιγί

Για να γίνει σαντιγί πρέπει  να είναι γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική), να έχει μείνει 1-2 ώρες στην κατάψυξη και να έχεις δυνατό μίξερ. Αν δεν γίνει όπως στην φωτογραφία δεν πειράζει, σιγουρέψου όμως πως το έχεις χτυπήσει αρκετά και έχει εγκλωβίσει αέρα

 

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη 7

Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό παγωτό που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε καθώς δεν υπάρχει δικαιολογία για έλλειψη χρόνου. Κ εγώ εργαζόμενη μαμά με 2 μικρά παιδιά είμαι…
Σπιτικό παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη έτοιμο σε 4 λεπτά? Δεν έχει ξαναγίνει…
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξετε το παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

Παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη και παγωτομηχανή, με 3 υλικά, έτοιμο σε 4 λεπτά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12-14
Cooking Time: 4 λεπτά

Παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη και παγωτομηχανή, με 3 υλικά, έτοιμο σε 4 λεπτά

Ingredients

  • 500 ml γάλα καρύδας το οποίο έχουμε αφήσει μια ωρίτσα στην κατάψυξη (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
  • 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι το οποίο να μην έχει έντονη γεύση
  • 500 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 2 γρ αλάτι

Instructions

1

Βάζουμε το γάλα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 4 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα

2

στα 2 λεπτά θα έχει αρχίσει να πήζει

3

στα 3- 4 λεπτά - θα είναι σαν σαντιγύ (δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω)

4

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα, το αλάτι και το μέλι ή την αγαύη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα

5

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή κέικ και αφήνουμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα. Μόλις παγώσει, είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Η διατροφική αξία του παγωτού φράουλα χωρίς ζάχαρη

παγωτό-φράουλα-χωρίς-ζάχαρη-διατροφική-αξία

Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξετε το παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη 9

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Βασιλική έφτιαξε το παγωτό φράουλα και είπε “χθές το απόγευμα ξεκίνησα να φτιάξω το παγωτό με την μαρμελάδα που ήθελα πολύ να δοκιμάσω Ευαγγελία …τελικά έγινε αφρός ,τέλειο…μόλις το δοκίμασα ! Άλλαξα λίιιιγο την συνταγή σου ,έβαλα γάλα εβαπορέ καλά παγωμένο (2:30 ώρες) ,μαρμελάδα φράουλα με φρουκτόζη  και καθόλου μέλι ,είναι αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα από μόνη της !Πολύ ωραίο, ευχαριστώ για την λάιτ συνταγή”

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη 10

  • Η Βέρα είπε “Ο, τι απέμεινε, το υπόλοιπο καταναλώθηκε κιόλας. Γενικός ενθουσιασμός!” 

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

  • H Μαρία είπε “Εννοείται πως δεν περίμενα να παγώσει τελείως! Φανταστικό και αυτό! Ευχαριστούμε!”

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

  • Η Μαρία-Ελευθερία είπε “Το έκανα σαν γρανίτα. Έβαλα σοκολάτα και κομμένες φράουλες” 
παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • Η Κάκια είπε “Είναι πολύ ευγεστο κ δροσερό. ” 
Vegan παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη

 

  • Η Μαρία είπε “Δεν γινόταν να μην φτιάξουμε και το φραουλένιο!!! Βάλαμε και κομμάτια φράουλας! Σοκ!”

παγωτό φράουλα χωρίς ζάχαρη, με μέλι

  • Η Βασιλική είπε “Δεν πρόκειται να ξανα αγοράσω παγωτό ποτέ ξανά !!! ♡” 

παγωτό με γεύση τσουρέκι

  • Η Μαρία είπε “Έγινε τέλειο” 

παγωτό σοκολάτα φράουλα

  • H Βάσω είπε “Καλά δεν υπάρχει το παγωτό σου φράουλα ….. ευχαριστούμε

παγωτό φράουλα vegan

  • H Θωμαϊς είπε “Παγωτό βανίλια και φράουλα. Καταπληκτικό

παγωτό βανίλαι ζάχαρη

  • H Σοφία είπε “Φτιάξαμε με τη μικρή μου τα παγωτά φράουλα και σοκολάτα και είναι τέλεια!!!”

υγιεινό παγωτό για παιδιά

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

4 Σχόλια

  • Reply
    Μάγδα
    25/04/2020 at 18:18

    Δεν μου γινεται σαντιγί το γάλα καρύδας…έχετε κάποια συμβουλή ? Μήπως πρέπει να προσέξω κάτι?
    Ευχαριστώ

  • Reply
    Ιωάννα Κ.
    08/05/2020 at 14:41

    Μήπως τελικά να βάλουμε κρέμα καρύδας σε κονσέρβα; Μόλις το έβαλα να παγώσει στο ψυγείο. Ως προς την διαδικασία, έβαλα την κονσέρβα γάλα στην κατάψυξη αφού την ανακίνησα. Όμως στο 2ωρο που την έβγαλα είχε χωρίσει σε υγρό και ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο. Το έσπασα με το πηρούνι και τέλος χρειάστηκε το ραβδομπλέντερ για να το κάνω ομοιογενές. Έπειτα με το μίξερ το χτύπησα αλλά δεν έγινε σαντυγί.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      13/05/2020 at 08:38

      Πόσα λιπαρά ήταν το γάλα σου; Πρέπει να είναι τουλάχιστον 10%

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου