Λευκά Φασόλια/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Όσπρια/ Παντζάρια/ Σαλάτες/ Φρούτα

Παντζαροσαλάτα δροσερή και vegan!

παντζαροσαλάτα

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, μήλο και καρύδια στοιχηματίζω πως θα έχεις δει σε όλα τα blog-sites-βιβλία μαγειρικής στα οποία ανατρέχεις για να εμπνευστείς για τις μαγειρικές σου δημιουργίες. Μη νομίζεις, παλαιότερα είχα και εγώ τέτοια συνταγή στο προηγούμενο blog Νόστιμες και Υγιεινές συνταγές. Βέβαια δεν τη μετέφερα σε αυτό, γιατί η φωτογραφία που είχα τότε, ήταν ό,τι χειρότερο έχω δει.

Όπως σου έχω ξαναπεί δεν καταναλώνω γαλακτοκομικά γιατί μου δημιουργούν ακμή. Το τελευταίο διάστημα όμως έχω φάει αρκετά, είτε πίτσα σε παιδικά πάρτι, είτε τυρόπιτες, τυροκεκάκια και τυροβάφλες που φτιάχνω για τους υπόλοιπους, είτε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι που ανέφερερα και προηγουμένως. Άσε, δε θες να δεις πως είναι το πρόσωπο μου, χρόνια είχα να με δω έτσι. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω κάτι γι αυτό. Ξεκινώντας από αυτή τη παντζαροσαλάτα, έπρεπε οπωσδήποτε να βρω τρόπο να αντικαταστήσω το γιαούρτι γιατί παντζαροσαλάτα φτιάχνω κάθε βδομάδα. Μάντεψε! Όχι μόνο τον βρήκα, αλλά κατάφερα να κάνω ακόμη πιο θρεπτικό και χορταστικό αυτό το πιάτο. Το μαγικό υλικό δεν είναι άλλο από τα λευκά φασόλια ( αν με παρακολουθείς, ξέρεις ότι τα χρησιμοποιώ με τους πιο ευφάνταστους τρόπους). Ουσιαστικά έφτιαξα μια λεπτόρευστη σος, η οποία αγκάλιασε με τρυφερότητα και θαλπωρή τα παντζάρια μου. Τα υπόλοιπα υλικά (μήλο και καρύδια), φυσικά και παρέμειναν.

παντζαροσαλάτα
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Παντζαροσαλάτα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 30 λεπτά

Παντζαροσαλάτα με σος από λευκά φασόλια, μήλο και καρύδια

Ingredients

  • 200 γρ βρασμένα φασόλια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγο λεμόνι
  • λίγο ξύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 60-80 γρ νερό
  • παντζάρια βρασμένα
  • 1 σκληρό μήλο
  • 1-2 χούφτες καρύδια

Instructions

1

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να έχεις μια λεπτόρευστη σος. Δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται

2

Βράζεις τα παντζάρια, τα κόβεις σε κομματάκια και τα τοποθετείς σε ένα πιάτο

3

Κόβεις το μήλο σε κομμάτια και πασπαλίζεις με καρύδια

4

Αδειάζεις τη σος και ανακατεύεις καλά να πάει παντού

5

Σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν την καταναλώσεις

Η διατροφική ανάλυση για την παντζαροσαλάτα (ενδεικτική)
παντζαροσαλάτα-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις την παντζαροσαλάτα, βήμα- βήμα

παντζαροσαλάτα

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με παντζάρια, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με σαλάτες, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με όσπρια, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Τουλιτα
    19/10/2019 at 07:24

    Είναι πολύ καλή η σάλτσα φασολιών. Τη φτιάχνω κι εγώ. Το τελευταίο διάστημα φτιάχνω σάλτσα με κασιους. Τα μουλιαζω 4 ώρες και τα αλεθω με λίγο νερό και αλατοπίπερο.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      21/10/2019 at 22:59

      Ωραία και η σάλτσα από κάσιους αλλά θέλει προσοχή, έχει πάρα πολλές θερμίδες

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου