Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ ΠΑΣΤΕΛΙ/ Πρωινό/ Σνακ

Παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια

παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια και κανέλα

Παστέλι χωρίς ζάχαρη, όπως πρέπει να είναι κανονικά ΟΛΑ τα παστέλια. Το συγκεκριμένο έχει και φουντούκια, ξύσμα πορτοκαλιού και μπόλικη κανέλα

Πριν από λίγους μήνες είχα δοκιμάσει ένα αντίστοιχο στο Healthy Life Festival. Στην αρχή δεν έκανα καμία προσπάθεια να φτιάξω τη δική μου εκδοχή. Είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις ένα τόοοοοοσο τραγανό παστέλι, χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη & σιρόπι γλυκόζης ή χωρίς να βράσεις πολύ ώρα το μέλι. Το καλοκαίρι όμως είδα μια ανάρτηση στο Instagram με αυτό το παστέλι και ταράχτηκα. Θυμήθηκα πόσο τραγανό, πόσο γευστικό ήταν και τότε «ξύπνησα» και ξεκίνησα τις δοκιμές μου. Αν ακολουθήσεις λοιπόν ακριβώς τις οδηγίες μου και τηρήσεις χρόνους και αναλογία υλικών, θα έχεις ένα γευστικό, τραγανό, αρωματικό και χορταστικό παστέλι! 

παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια και κανέλα

Το σουσάμι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, προστατεύει την επιδερμίδα από την UV ακτινοβολία, εμποδίζει την αρτηριοσκλήρυνση και ενδυναμώνει την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.  

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 16
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 30 λεπτά

Παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού

Ingredients

  • 200 γρ σουσάμι
  • 120 γρ μέλι
  • 80 γρ φουντούκια χονδροσπασμένα
  • 8 γρ κανέλα
  • 5 γρ λιναρόσπορο σπασμένο
  • 20 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση (ιδανικά από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι)

Instructions

1

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 σε αέρα

2

Τοποθετείς τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά να ενωθούν

3

Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25 χ 25 και αδειάζεις το μείγμα. Πατάς καλά να απλωθεί παντού και να είναι ομοιόμορφο

4

Τοποθετείς το ταψάκι στην τελευταία θέση του φούρνου και ψήνεις στους 170 σε αέρα για 20 λεπτά και έπειτα για άλλα 10 λεπτά στους 150

Η διατροφική ανάλυση για το παστέλι με φουντούκια και κανέλα 
παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια και κανέλα θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις το παστέλι με φουντούκια και κανέλα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια και κανέλα

 

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για παστέλι, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με μπάρες χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Άντζελα έφτιαξε το παστέλι και είπε «Δες! Τα εφτιαξα! …μου μοιαζει μεταξύ παστελιού και μπάρας!!! Είναι τέλειο…ακριβώς όπως το θέλω!!!!❤ Κρατήθηκε η συνταγή κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!» 
  • Η Ρούλα έφτιαξε το παστέλι και είπε «Και με αμύγδαλο νόστιμοοο!» 

  • Η Σοφία έφτιαξε το παστέλι και είπε «Μόλις έκανα το παστέλι με φουντούκια και κανέλα. Έγινε πολύ ωραίο! Ακόμη δεν έχει κρυώσει εντελώς αλλά δεν κρατήθηκα και το δοκίμασα 🤤. Το μόνο που άλλαξα ήταν το ξύσμα το οποίο ήταν λεμονιού λόγω έλλειψης πορτοκαλιών. Έχω δοκιμάσει και άλλες συνταγές σου εξίσου επιτυχημένες αλλά δεν προλαβαίνω να φωτογραφίσω 😂» 

  • Η Δέσποινα έφτιαξε το παστέλι και είπε ‘Το έφτιαξα το παστέλι. Από γεύση είναι super. Δεν έβαλα πορτοκάλι, δεν είχα, αλλά 2 σταγόνες βανίλια. Αρέσει και στην 2 ετών Ελευθερία

παστέλι με βανίλια

  • Ο Μάκης έφτιαξε το παστέλι και είπε «Για Τετάρτη έλεγε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, αλλά δεν άντεξα! Έκπληξη για την σύζυγο κ τα παιδιά όταν έρθουν σπιίτι! Αν μείνει τίποτα μέχρι να έρθουν

παστέλι με φουντούκια

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου