Παστέλι χωρίς ζάχαρη, όπως πρέπει να είναι κανονικά ΟΛΑ τα παστέλια. Το συγκεκριμένο έχει και φουντούκια, ξύσμα πορτοκαλιού και μπόλικη κανέλα.
Πριν από λίγους μήνες είχα δοκιμάσει ένα αντίστοιχο στο Healthy Life Festival. Στην αρχή δεν έκανα καμία προσπάθεια να φτιάξω τη δική μου εκδοχή. Είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις ένα τόοοοοοσο τραγανό παστέλι, χωρίς να προσθέσεις ζάχαρη & σιρόπι γλυκόζης ή χωρίς να βράσεις πολύ ώρα το μέλι. Το καλοκαίρι όμως είδα μια ανάρτηση στο Instagram με αυτό το παστέλι και ταράχτηκα. Θυμήθηκα πόσο τραγανό, πόσο γευστικό ήταν και τότε “ξύπνησα” και ξεκίνησα τις δοκιμές μου. Αν ακολουθήσεις λοιπόν ακριβώς τις οδηγίες μου και τηρήσεις χρόνους και αναλογία υλικών, θα έχεις ένα γευστικό, τραγανό, αρωματικό και χορταστικό παστέλι!
Το σουσάμι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, προστατεύει την επιδερμίδα από την UV ακτινοβολία, εμποδίζει την αρτηριοσκλήρυνση και ενδυναμώνει την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 σε αέρα Τοποθετείς τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά να ενωθούν Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25 χ 25 και αδειάζεις το μείγμα. Πατάς καλά να απλωθεί παντού και να είναι ομοιόμορφο Τοποθετείς το ταψάκι στην τελευταία θέση του φούρνου και ψήνεις στους 170 σε αέρα για 20 λεπτά και έπειτα για άλλα 10 λεπτά στους 150Παστέλι χωρίς ζάχαρη με φουντούκια
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για το παστέλι με φουντούκια και κανέλα
Η διαδικασία για να φτιάξεις το παστέλι με φουντούκια και κανέλα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για παστέλι, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με μπάρες χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Άντζελα έφτιαξε το παστέλι και είπε “Δες! Τα εφτιαξα! …μου μοιαζει μεταξύ παστελιού και μπάρας!!! Είναι τέλειο…ακριβώς όπως το θέλω!!!!
Κρατήθηκε η συνταγή κ σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!”
- Η Ρούλα έφτιαξε το παστέλι και είπε “Και με αμύγδαλο νόστιμοοο!”
- Η Σοφία έφτιαξε το παστέλι και είπε “Μόλις έκανα το παστέλι με φουντούκια και κανέλα. Έγινε πολύ ωραίο! Ακόμη δεν έχει κρυώσει εντελώς αλλά δεν κρατήθηκα και το δοκίμασα
. Το μόνο που άλλαξα ήταν το ξύσμα το οποίο ήταν λεμονιού λόγω έλλειψης πορτοκαλιών. Έχω δοκιμάσει και άλλες συνταγές σου εξίσου επιτυχημένες αλλά δεν προλαβαίνω να φωτογραφίσω
”
-
Η Δέσποινα έφτιαξε το παστέλι και είπε ‘Το έφτιαξα το παστέλι. Από γεύση είναι super. Δεν έβαλα πορτοκάλι, δεν είχα, αλλά 2 σταγόνες βανίλια. Αρέσει και στην 2 ετών Ελευθερία ‘
- Ο Μάκης έφτιαξε το παστέλι και είπε “Για Τετάρτη έλεγε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, αλλά δεν άντεξα! Έκπληξη για την σύζυγο κ τα παιδιά όταν έρθουν σπιίτι! Αν μείνει τίποτα μέχρι να έρθουν!”
- Η Αναστασία έφτιαξε το παστέλι με τα φουντούκια και είπε “Επιτέλους έφτιαξα το παστέλι με φουντούκια αλλά εγώ έβαλα αμύγδαλα. Όταν έγλειφα τα δάχτυλα μου που είχαν σουσάμι, κατάλαβα πόσο τέλεια θα έβγαιναν!!!!! Και πραγματικά, τα αγόρια μου που δοκίμασαν μόλις κρυωσαν, ενθουσιάστηκαν. Αυτό το πορτοκάλι δε, απογειώνει τη γεύση του παστελιού. Ευχαριστούμε και πάλι για τις εξαιρετικές και το κυριότερο υγιεινές και δοκιμασμένες συνταγές σου! ΥΓ: την επόμενη φορά θα τα ψήσω στους 150 για 20 λεπτά, γιατί στον δικό σου χρόνο μου άρπαξαν λίγο“
- Η Αναστασία έφτιαξε το παστέλι με τα φουντούκια και είπε “Πειράζει που ανακάτεψα το μείγμα με το χέρι πριν το βάλω στο ταψί για να γλείψω τα δάχτυλά μου και να πάρω γευση;;;;;
Είχα μια ελπίδα ότι επειδή δεν τρελαίνονται όσο εγώ για την κανέλα θα το έτρωγα όλο μόνη μου
αλλά μάταιη!!!!! We can’t thank you enough for making us the best cooks and therefore the best mums and wives!!!!”
- Η Αναστασία “number one αγαπημένο παστελάκι που μόλις που πρόλαβα να το φωτογραφήσω, μέχρι αύριο το μεσημέρι δεν βλέπω να υπάρχει ”
- Η Αθηνά είπε ” Δεν έχω λόγια. Εξαιρετικό. Τέλεια συνταγή“
2 Σχόλια
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
18/01/2021 at 13:25Εξαιρετικό παστέλι! Ταυτόχρονα αφράτο και τραγανό! Το δοκίμασα και με μείγμα σπασμένων ξηρών καρπών (φουντούκι, αμύγδαλο, καρύδι) και ήταν τέλειο!
Miss Healthy Living
29/01/2021 at 08:22ωωωωωω, θα βγήκε τέλειο!!!