Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Πατάτες/ ΤΣΙΠΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πατατάκια φούρνου. Τραγανά και πεντανόστιμα

πατατάκια-φούρνου

Πατατάκια φούρνου, γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Αυτή είναι η νέα μας μανία. Τα κορίτσια έχουν τρελαθεί και μου ζητάνε να φτιάχνω κάθε μέρα. Λογικό αφού είναι ασύλληπτα νόστιμα για εκείνες και εξαιρετικά θρεπτικά (για εμένα), χωρίς φοινικέλαια, συντηρητικά, βελτιωτικά και άλλες βλακείες, οπότε είμαστε όλοι ευχαριστημένοι 

Για πόσο μπορώ να διατηρήσω τα πατατάκια φούρνου;

Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά σε αυτή την ερώτηση. Πιστέψτε με όμως, δύσκολα θα μπορέσει να απαντήσει και κάποιος άλλος. Δεν μένει ψίχουλο. Αν καταφέρετε εσείς να σας μείνει έστω και ένα, πολύ θα χαρώ να το μάθω. Σίγουρα πάντως τρώγονται εξίσου ευχάριστα και την επόμενη μέρα. Η Σοφία μου έχει ζητήσει να της στείλω στο σχολείο, οπότε θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα όταν συμβεί αυτό.

σπιτικά-πατατάκια-φούρνου

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στα πατατάκια φούρνου;

Αφού ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες, μετά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε . Να σας πω τι δοκιμές έχω κάνει εγώ μέχρι τώρα. Πέρα από την κλασική εκδοχή τους με αλάτι, δοκίμασα με ρίγανη αλλά δεν άρεσε στα κορίτσια. Η γλυκιά και καπνιστή πάπρικα από την άλλη, τους άρεσε πολύ. Η δική μου αγαπημένη γεύση ήταν όταν χρησιμοποίησα λάδι σκόρδου και το αρωματικό λάδι από μανιτάρια πορτσίνι που σας είχα δείξει εδώ.  Με το κάρυ ήταν ευχάριστη αλλαγή αλλά όχι για μεγάλη ποσότητα. Έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά να δείτε τι έγινε, όταν τους έφτιαξα για πρώτη φορά με το pizza mix. Ήταν κάτι ανάμεσα σε bake rolls και πίτσα Μεξικάνα (τα θυμάστε)

Μπορώ να φτιάξω τα πατατάκια φούρνου στον αποξηραντή;

Όχι, όχι, όχι. Μην το δοκιμάσετε καν, γίνονται απαίσια, δεν τρώγονται. Ήταν από τις πρώτες δοκιμές που είχα κάνει όταν είχα αγοράσει τον αποξηραντή και απλά τα πέταξα

 

πατατάκια-ψημένα-στο=φούρνο

Στο πρακτικό κομμάτι…

Όταν λέω τσιπς, εννοώ τσιπς. Για να γίνουν όμως τραγανά και πεντανόστιμα πρέπει να κάνεις συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα αν δεν έχεις μαντολίνο, άστο καλύτερα. Αν δεν κοπούν τόσο λεπτά δε θα γίνουν τραγανά, άρα όχι τσιπς. Επίσης, για να προσθέσω την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιολάδου, χρησιμοποίησα ψεκαστήρα λαδιού. Επειδή ξέρω ότι έχετε ελάχιστοι, σου δίνω τη συνταγή με 2 τρόπους, οπότε να μπορέσεις να την κάνεις έχεις δεν έχεις ψεκαστήρα λαδιού. Επιπρόσθετα επειδή ξέρω πως θα με ρωτήσεις από που τον πήρα, στο τέλος έχω προσθέσει ένανα μίνι οδηγό, ώστε να προμηθευτείς ό,τι δεν έχεις και να φτιάχνεις και εσύ πεντανόστιμα τσιπς λαχανικών

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα, καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πατατάκια φούρνου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4.58 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2
Prep Time: 4 λεπτά Cooking Time: 30 - 40 λεπτά

Πατατάκια φούρνου. Τραγανά και πεντανόστιμα

Ingredients

  • 2 πατάτες
  • ελάχιστο ελαιόλαδο

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε 2-3 λαμαρίνες

2

Πλένουμε πολυ καλά τις πατάτες. Αν θέλουμε τις αφήνουμε με τις φλούδες αλλιώς τις καθαρίζουμε

3

Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο

4

Τις ξεπλένουμε πάρα πολύ κάτω από τρεχούμενο νερό και ανακατεύοντας τες με τα χέρια μας ώστε να φύγει το άμυλο

5

Όταν το νερό θα είναι διάφανο σταματάμε

6

Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί όσο γίνεται περισσότερο και τις τοποθετούμε μια - μια, χωρίς να ακουμπάει η μία της άλλη

7

Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο - εγώ χρησιμοποίησα το ειδικό βαποριζατέρ. Εναλλακτικά με ένα πινελάκι βάζουμε ελάχιστο ή καθόλου λάδι σε κάθε πατάτα. Προσθέτουμε τώρα το αλάτι γιατί μετά το ψήσιμο δε θα κολλάει

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος και την υγρασία). Δεν χρειάζονται γύρισμα και μπορείτε να βάλετε μαζί 2 λαμαρίνες (χαμηλά όμως)

9

Η διατροφική ανάλυση για τα πατατάκια φούρνου

πατατάκια-φούρνου-θερμίδες

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα πατατάκια φούρνου, βήμα- βήμα

τσιπς-φούρνου

Τα εργαλεία που θα χρειαστείς

Επειδή ξέρω πως θα με ρωτήσεις τι είναι ο ψεκαστήρας λαδιού και από που τον πήρα, για να σε προλάβω, σου γράφω εδώ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις. Τον ψεκαστήρα λαδιού μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις παντού, ώστε να χρησιμοποιήσεις πολύ-πολύ λιγότερη ποσότητα ελαιόλαδου. Για να λαδώσεις ένα ταψάκι για ψωμί, το τηγάνι για να κάνεις ομελέτα ή pancakes, στη σαλάτα σου ώστε να πάει παντού και φυσικά σε τσιπς λαχανικών. Είναι ένα πάμφθηνο εργαλείο αλλά θαυματουργό, το οποίο φυσικά δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. 

Για να αγοράσεις και εσύ τον ψεκαστήρα λαδιού, πάτα πάνω στη φωτογραφία

ψεκαστήρας λαδιού

Σε περίπτωση που δεν έχει μαντολίνο, πάτα πάνω στη φωτογραφία για να αγοράσεις ένα

μαντολίνο

Αν πάλι προτιμάς μαντολίνο + τρίφτη , δες αυτόν 

τρίφτης μαντολίνο
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Αγάθη έφτιαξε τα πατατάκια φούρνου και είπε “Πατατάκιααα, τέλεια. Του άντρα μου του άρεσαν πολύ

πατατάκια-φούρνου

  • Η Μαρία έφτιαξε τα πατατάκια φούρνου και είπε Έφτιαξα και τα πατατάκια φούρνου… πραγματικά δεν μπορεί να φάει κανείς μόνο ένα. έγινε μάχη! Δυστυχώς έκανα λίγα για δοκιμή… τεράστιο λάθος!   Και το ξαναλέω: τι τύχη είχα να πέσω σ αυτό το blog!!

πατατάκια φούρνου μ ελίγες θερμίδες

  • Η Ελίνα έφτιαξε τα πατατάκια φούρνου και είπε Έφτιαξα τα τσιπς πατάτας φούρνου και επιτέλους τα πέτυχα με τη δική σου συνταγή και πίστεψέ με, έχω κάνει πολλές άλλες δοκιμές!! 

πατατάκια φούρνου

  • Η Χρύσα έφτιαξε τα πατατάκια φούρνου και είπε Μας έχεις ξετρελάνει με τις συνταγές σου…Τα σπιτικά πατατάκια πέτυχαν😋😋😋” 

πατατάκια φούρνου

  • Η Ζωή έφτιαξε τα πατατάκια φούρνου και είπεΠατατάκια και γλυκοπατατακια ωραία, τραγανά, χορταστικά και τα κορίτσια τα τσάκισαν με ντιπ γαλοτύρι από την προγιαγιά 😉😉 Ευχαριστούμε, συνέχισε δυναμικά!!!”

πατατάκια στο φούρνο

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
    14/07/2019 at 22:47

    Γεια σας!Εφτιαξα τις μπαρες και απλα δεν υπάρχουν!!Τελειες ,,γευστικες,αρωματικες και πολυ χορταστικες!Εγω προσθεσα ξυσμα πορτοκαλιου και ταιριαζε παρα πολυ!Σας ευχαριστουμε για τις υπεροχες συνταγες μας βοηθατε πολυ!!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      15/07/2019 at 22:06

      πολύ χαίρομαι, αλλά σε ποιες από όλες τις μπάρες αναφέρεστε? Έχετε αφήσει σχόλιο στη συνταγή για πατατάκια φούρνου!!!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου