Do It Like Miss Healthy Living/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Πετιμέζι. Πώς να φτιάξεις από φρέσκα σταφύλια

πετιμέζι. Πώς να το φτιάξεις μόνος σου από φρέσκα σταφύλια

Πετιμέζι. Πώς να φτιάξεις στην άνεση του σπιτιού σου από φρέσκα σταφύλια πολύ εύκολα και γρήγορα. 

Η διατροφική αξία των σταφυλιών

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα σταφύλια  είναι γνωστά για τις πολλαπλές ευεργετικές τους ιδιότητες.Είναι πλούσια σε Κάλιο και βιταμίνες Α, Β C, ρεσβερατρόλη και φλαβονοειδή. Προστατεύουν τον οργανισμό από καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο, βοηθούν στην επούλωση των ελκών, έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση και προστατεύουν από την οξειδωτική καταστροφή. 

Τι θα χρειαστείς

Το πετιμέζι είναι από τα αρχαιότερα γλυκαντικά. Συνήθιζαν μάλιστα να το ανακατεύουν με χιόνι και να δημιουργούν στη στιγμή ένα αυτοσχέδιο παγωτό. Αν νομίζεις πως είναι δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου, πίστεψέ με, στο επόμενο λεπτό θα αλλάξεις γνώμη. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλό σταφύλι εποχής (ιδανικά βιολογικό ώστε να μην είναι επιβαρυμένο με φυτοφάρμακα, έναν αποχυμωτή και μια κατσαρόλα. Ούτε στάχτη, ούτε αλισίβα, ούτε πολύπλοκες διαδικασίες. 

Δεν έχω αποχυμωτή

Αν δεν έχεις αποχυμωτή, μπορείς να το κάνεις και με απλό μπλέντερ και να το σουρώσεις για να πάρεις τον καθαρό χυμό. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω με απόλυτη σιγουριά πως θα πετύχει, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις, ή μπορείς να αγοράσεις έναν αποχυμωτή και να απολαμβάνεις τα ωφέλη του. Στο τέλος υπάρχει link με αυτόν που χρησιμοποιώ εγώ.  

πετιμέζι. Πώς να το φτιάξεις μόνος σου από φρέσκα σταφύλια

Τις φλούδες που έμειναν τις αποξήρανα και τις προσθέτω στο γιαούρτι και τη γκρανόλα μου. Δεν έχω φωτογραφίες γιατί είναι εντελώς ακατάλληλες  προς παρουσίαση

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πετιμέζι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 2 ώρες Total Time: 2 ώρες

Πετιμέζι. Πώς να φτιάξεις από φρέσκα σταφύλια

Ingredients

  • σταφύλι εποχής (ό,τι ποσότητα έχεις και ό,τι ποικιλία θες). Εγώ χρησιμοποίησα λευκά

Instructions

1

Πλένεις πολύ καλά τα σταφύλια κάτω από τρεχούμενο νερό

2

Τα περνάς από τον αποχυμωτή και τοποθετείς τον καθαρό χυμό τους σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα

3

Βράζεις μέχρι να γίνει πηχτό αλλά λεπτόρευστο υγρό. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα, έπειτα χαμηλώνεις θερμοκρασία και ξεσκεπάζεις.

4

Αφαιρείς τον αφρό

5

Προσοχή. Δε θες να δέσει τόσο όσο η μαρμελάδα. Μια χαρά γευστικό είναι και έτσι, απλά θα είναι δύσκολο στη διαχείρισή του και θα έχεις πρόβλημα στις συνταγές διότι όλες αφορούν σε ρευστό προϊόν. Μπορείς να το κάνεις σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να διατηρηθούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

6

Αφήνεις να κρυώσει και αποθηκεύεις σε γυάλινο βάζο στο ντουλάπι στης κουζίνας

Nutrition

  • 230 Calories
  • 60g Carbohydrates
  • 0,5g Fat
  • 3g Fiber
  • 2,3g Protein
  • 6,6mg Sodium
  • 51g Sugar

Notes

Ενδεικτικά να σου πω πως 2 κιλά σταφύλι δίνουν 600 ml πετιμέζι

Η διαδικασία για να φτιάξεις το πετιμέζι, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

 

πετιμέζι. Πώς να το φτιάξεις μόνος σου από φρέσκα σταφύλια

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με σταφύλια, πάτα εδώ
  • Για να δεις πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πετιμέζι, πάτα εδώ
Αν θες να αγοράσεις και εσύ τον αποχυμωτή ψυχρής έκθλιψης που χρησιμοποιώ, πάτα στην παρακάτω φωτογραφία

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.