BBQ/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Λαχανικά/ Μανιτάρια/ Μπουφές/ Νηστίσιμα

Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια

λεχματζούν με μανιτάρια

Λεχματζούν… όχι όμως ό,τι να να ΄ναι, αλλά από μανιτάρια. Μη βιάζεσαι, διάβασέ με πρώτα. Τον πρώτο χρόνο του blog, σου είχα παρουσιάσει τη συνταγή Πικάντικα Λεχματζούν. Παλιότερα τα έφτιαχνα πολύ συχνά, διότι είναι πολύ νόστιμα, γίνονται γρήγορα και είναι κ παρεϊστικο φαγητό. 

Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να τα φτιάξω. Μιας κ τα θυμήθηκα όμως, είπα να τα φτιάξω στην πιο υγιεινή τους εκδοχή και να προσπαθήσω να πείσω τον Άκη να φάει μανιτάρια. Και ναι, τα κατάφερα!!!! Χάρη στα μπαχαρικά, στα μυρωδικά και τα υπόλοιπα υλικά, δεν καταλαβαίνεις ότι τρως μανιτάρια (το λέω για όσους δεν τους αρέσουν). Είναι μια συνταγή που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 10 λεπτά

Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια

Ingredients

  • 250 γρ μανιτάρια λευκά (χρησιμοποίησα ελληνικά)
  • 250 γρ ξερό κρεμμύδι
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο + λίγο ακόμη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)
  • 15 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα)
  • 1 κ.σ ξερό δυόσμο
  • 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
  • μπούκοβο κατά βούληση
  • μια τσιμπιά κύμινο
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 1 κ.γ μπαχαρικά για κρέας
  • 4 πίτες για σουβλάκια (χρησιμοποίησα ολικής)
  • αλάτι, πιπέρι

Instructions

1

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ

2

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, στο ίδιο μέγεθος με τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο μπολ

3

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ)

4

Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε ελάχιστο λαδάκι στις πίτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα (η λαδωμένη επιφάνεια θα ακουμπάει στη λαδόκολλα). Δοκιμάζουμε το μείγμα μας. Θα πρέπει να μας αρέσει...αλλιώς προσθέτουμε ότι χρειάζεται...απλώνουμε το μείγμα στις πίτες, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα οι πίτες (το πολύ 10 λεπτά)

Η διατροφική ανάλυση για τα πικάντικα λεχματζούν με μανιτάρια

πικάντικα λεχματζούν με μανιτάρια θερμίδες διατροφική ανάλυση

λεχματζούν με μανιτάρια

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με μανιτάρια, πατήστε εδώ 
  • Για να φτιάξεις τα λεχματζούν με σπιτικές πίτες για σουβλάκια, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Ο Γιώργος έφτιαξε τα λεχματζούν

λεχματζούν με μανιτάρια

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου