BBQ/ Διεθνής Κουζίνα/ Κρέας/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Ξερό κρεμμύδι/ Ορεκτικά

Πικάντικα λεχματζούν

Καλέστε τους φίλους σας στο σπίτι και φτιάξτε αυτά τα υπέροχα λεχματζούν. Θα ενθουσιαστούν όλοι, γίνονται πάρα πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμα.  Θα τα κάνετε όσο καυτερά θέλετε και αντέχετε!

Πικάντικα Λεχματζούν

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Πικάντικα Λεχματζούν

Ingredients

  • 8 πίτες για σουβλάκια
  • 500 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά (2,5 κουταλιές της σούπας)
  • μπούκοβο (κάτι λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας)
  • Ρίγανη (1,5 κουταλιά της σούπας)
  • δυόσμος ξερό (1,5 κουταλιά της σούπας)

Instructions

1

Τοποθετούμε τον σ' ένα μπολ

2

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

3

Προσθέτουμε τη ρίγανη και το δυόσμο στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά

4

Προσθέτουμε το πιπέρι, το μπούκοβο και την πάπρικα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά

5

Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες . Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Προσωπικά, συνηθίζω να το αφήνω όλο το βράδυ

6

Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και τοποθετούμε τις πίτες.

7

Απλώνουμε κομματάκια κιμά πάνω στις πίτες

8

Αλατίζουμε το κάθε λεχματζούν

9

Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει ελάχιστο λαδάκι από πάνω

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 σε αέρα για 20 λεπτά

Τα λεχματζούν έτοιμα να μπουν στο φούρνο.

σπιτικά λεχματζούν

  • Αν θέλετε δείτε και την χορτοφαγική τους εκδοχή, είναι απρόσμενα νόστιμα.
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου