Αλμυρά Σνακ/ Αρακάς/ Νηστίσιμα

Πικάντικο σνακ από αρακά

πικαντικο σνακ απο αρακα

Είναι η εποχή του αρακά, φαντάζομαι θα τον έχετε δει στις λαϊκές, αλλά και σε κάποια σούπερ μάρκετ. Εμείς, πάντα τέτοια εποχή, αγοράζουμε πολλά κιλά αρακά, τον καθαρίζουμε και τον διατηρούμε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο ξέρουμε τι τρώμε, ότι ήταν στην εποχή του και κυρίως είναι βιολογικός

Πριν από λίγο καιρό σας είχα πει ότι κάνω διατροφή, ώστε να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης. Πηγαίνει αρκετά καλά, χωρίς να πεινάω, αυτό που κάνω είναι ότι δεν τρώω απ’ έξω και δεν έχω φάει γλυκά πέρα από αυτά που φτιάχνω εγώ. Έχω χάσει 3 κιλά (το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς με πήγε αρκετά πίσω) αλλά συνεχίζω..Στόχος τα 58-59 κιλά που ήμουν πάντα. Αυτό το σνακ, που δεν ξέρω πως λέγεται, προσπάθησα να ψάξω στο google, χωρίς αποτέλεσμα, το έφτιαξα γιατί αναζητώ έντονες και αλμυρές γεύσεις. Με καλύπτει μια χαρά. Είναι απίστευτα νόστιμο, είναι λαχανικό, είναι σούπερ υγιεινό, φτιάξτε το και φάτε άφοβα δηλαδή!

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφιή ανάλυση της συνταγής

Πικάντικο σνακ από αρακά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25
Cooking Time: 50 λεπτά

Πικάντικο σνακ από αρακά

Ingredients

  • 500 γρ αρακά (χρησιμοποίησα φρέσκο) ή κατεψυγμένο ο οποίος έχει ξεπαγώσει
  • 12 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) 1 κ.γ δηλαδή
  • 2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.γ τσίλι (για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
  • 2 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
  • 30 γρ ελαιόλαδο

Instructions

1

Τοποθετούμε τον αρακά σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο θα πρέπει αν έχει ξεπαγώσει τελείως και να τον στεγνώσουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα

2

Τοποθετούμε αλάτι, πάπρικα, τσίλι, κρεμμύδι και ελαιόλαδο

3

Τοποθετούμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου. Τα απλώνουμε καλά ώστε να μην είναι κάποιο πάνω σε κάποιο άλλο

4

Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 30-40 λεπτά και έπειτα άλλα 20 λεπτά ή όσο χρειαστεί, στους 150, ώστε να είναι τραγανά

Notes

Μπορείτε να μην βάλετε αλάτι ώστε να είναι ακόμη πιο υγιεινό. Το ένα κουταλάκι του γλυκού που σας προτείνω είναι λίγο- δεν το λες αλμυρό δηλαδή

Η διαδικασία για να φτιάξετε για το πικάντικο σνακ από αρακά, βήμα- βήμα
Η διατροφική ανάλυση για το πικάντικο σνακ από αρακά 

πικάντικος- αρακάς-διατροφική -ανάλυση

Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
Για να δείτε και άλλες συνταγές με πικάντικα σνακ, πατήστε εδώ

 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

eleven − three =