Do It Like Miss Healthy Living/ My Diary

Ποιες συνταγές μου φτιάχνω συνέχεια

ποιες συνταγές μου φτιάχνω

Ποιες συνταγές μου φτιάχνω συνέχεια. Ας ξεκινήσω λέγοντάς σου τι εννοώ με αυτό γιατί δε μου φαίνεται τελικά και τόσο κατανοητός ο τίτλος. 

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε με αφορμή το εβδομαδιαίο πλάνο συνταγών που σου στέλνω κάθε Παρασκευή, αλλά και τα σχόλια δύο αναγνωστριών, οι οποίες είπαν πως είναι αδύνατον κάποιος να τα μαγειρέψει όλα αυτά. Φυσικά και είναι αδύνατον να φτιάξεις 19 διαφορετικά πρωινά / σνακ σε μια βδομάδα. Ο μοναδικός λόγος που σου δίνω τόσες επιλογές είναι πολύ απλά για να επιλέξεις αυτές που σου αρέσουν και κυρίως σε βολεύουν περισσότερο.  

Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε αυτό σκέφτηκα να συγκεντρώσω εδώ τις συνταγές που φτιάχνω ασταμάτητα. Αυτά δηλαδή που όποτε μα όποτε έρθεις σπίτι μου, ή απλά μου ζητήσεις να σου φωτογραφίσω το ψυγείο ή την τροφοθήκη ή την κατάψυξή μου, θα τα βρεις εκεί, no matter what. 

Τι θα βρεις στην κουζίνα μου και γιατί

  1. Γκρανόλα χωρίς ζάχαρη 

γκρανόλα με πουρέ κολοκύθας

Γκρανόλα φτιάχνω κάθε δύο ή τρεις βδομάδες. Δεν τρώμε άλλα δημητριακά στο σπίτι και επειδή δεν τρώμε κάθε μέρα γκρανόλα μιας και υπάρχουν και άλλα είδη, μας κρατάει δύο το πολύ 3 βδομάδες.  Συνήθως την φτιάχνω το Σαββατοκύριακο για να χρησιμοποιήσω τα καρότα και τα μήλα, τα υπολλείμματα δηλαδή που βγαίνουν από τους χυμούς που φτιάχνω με τον αποχυμωτή. 

  • Συνταγές για σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη θα βρεις πατώντας εδώ
  • Συνταγές για χυμούς λαχανικών εδώ
  • Συνταγές για χυμούς φρούτων εδώ

2. Σπιτικό ψωμί από πραγματικό αλεύρι

ψωμί-του-τοστ-με-αλεύρι-ζέας-χωρίς-ζάχαρη

Κάθε βδομάδα φτιάχνω ψωμί. Με το που κρυώσει το κόβω σε φέτες και το βάζω στην κατάψυξη. Προσέχω να μην ακουμπάει εντελώς η μια φέτα πάνω στην άλλη ώστε να μπορέσω να τις ξεκολλήσω εύκολα όταν θα είναι παγωμένες. Όταν θέλουμε να καταναλώσουμε φρέσκο ψωμί ή το βγάζω εκείνη την ώρα και το ξεπαγώνω σε χαμηλή θερμοκρασία  (πχ 100 βαθμούς) στη φριτέζα αέρος ή το έχω βγάλει αρκετή ώρα και το έχω τυλίξει σε χαρτί κουζίνας. Σε κάθε περίπτωση είναι μυρωδάτο και φρεσκότατο.

  • Συνταγές για σπιτικό ψωμί θα βρεις πατώντας εδώ
  • Πληροφορίες για τη φριτέζα αέρος θα βρεις πατώντας εδώ  

3. Μουστοκούλουρα

μουστοκούλουρα με πετιμέζι, χωρίς ζάχαρη

Τα μουστοκούλουρα είναι τα αγαπημένα μπισκότα όλων μας. Νομίζω πως τα φτιάχνω μια φορά το μήνα. Οταν βλέπω πως μένουν 4-5, τότε φροντίζω να τα ανανεώσω. Με το που κρυώσουν τα αποθηκεύω στην κατάψυξη.  Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε απλά τα βγάζω από την κατάψυξη και τα αφήνω για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν

  • Τη συνταγή για τα μουστοκούλουρα θα τη βρεις πατώντας εδώ 
4. Αλμυρό σνακ από ρεβίθια

ρεβύθια-ψητά-αλμυρό-σνακ

Είναι το πιο τέλειο και θρεπτικό σνακ. Έχω πάντα ένα βαζάκι στη δουλειά για να τσιμπολογάω, τα βάζω στη σαλάτα μου το βράδυ, τα τρώω σκέτα ή με κρασάκι. Αρέσουν πάρα πολύ και στα παιδιά. Αποθήκευσέ τα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και θα διατηρηθούν και για 3 μήνες. Εννοείται βέβαια πως δε θα μείνουν τόσο πολύ. Εγώ τα φτιάχνω μια φορά το μήνα περίπου

  • Τη συνταγή  θα τη βρεις πατώντας εδώ 
5. Χούμους ή ντιπ πιπεριάς

Χούμους από λευκά φασόλια

Κάθε βδομάδα φτιάχνω κάποιο ντιπ είτε από όσπρια, είτε από λαχανικά. Τα φτιάχνω όλα εναλλάξ για να μην βαριόμαστε. Τα ντιπ είναι χορταστικά, με λίγες θερμίδες και πολυ-λειτουργικά. Συνήθως τα τρώμε το απόγευμα με ψωμί, ως σος σε σαλάτες ή ως επιπλέον νοστιμιά σε σάλτσες. 

  • Συνταγές για ντιπ θα βρεις πατώντας εδώ 
6. Πίτες για σουβλάκια 

Πίτες για σουβλάκια με αλεύρι Ζέας

Εμείς τις πίτες για σουβλάκια τις τρώμε και αντί για ψωμί ή τις χρησιμοποιώ για να φτιάχνω ατομικές πίτσες. Συνήθως φτιάχνω 2 δόσεις μαζί και αυτό γίνεται περίπου 1 φορά το μήνα, ίσως λίγο λιγότερο. Ανάλογα τη χρήση τους τις ψήνω και στην αντίστοιχη συσκευή. Στο φούρνο, στη φρυγανιέρα ή τη φριτέζα αέρος

  • Τη συνταγή  θα τη βρεις πατώντας εδώ 
7. Καριόκες

καριόκες χωρίς ζάχαρη

Το αγαπημένο μου γλυκό στην θρεπτική του εκδοχή. Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τις καριόκες μου, απλά δεν ξέρει τι σημαίνει να τρως την πιο γευστική καριόκα που υπάρχει. Προσπαθώ να μην ενδίδω καθημερινά. Συνήθως τις φτιάχνω 1 φορά το μήνα. 

  • Τη συνταγή  θα τη βρεις πατώντας εδώ 
8. Ψημένα μπιφτέκια

μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο

Πάντα μα πάντα αγοράζω φρέσκο κιμά, φτιάχνω τα μπιφτέκια και τα τοποθετώ στην κατάψυξη έτοιμα ψημένα.  Συνήθως μεσοβδόμαδα, τα ξεπαγώνω και τα τρώμε σε συνδυαμό με πατάτες, μακαρόνια ή αρακά.

  • Τη συνταγή  θα τη βρεις πατώντας εδώ 
9. Βρασμένα όσπρια

ρεβίθια βρασμένα στην κατάψυξη

Βράζω ρεβίθια και λευκά φασόλια, τα χωρίζω σε μικρά τάπερ ανά 200 ή 300 γρ, ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιώ σε ντιπ, χούμους, σαλάτες, σάλτσες

  • Για να δεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βρασμένα όσπρια πάτα εδώ 
10. Κριτσίνια ή κουλούρια Θεσσαλονίκης

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας

Συνήθως φτιάχνω 2 δόσεις μαζί και τις περισσότερες φορές τα άνω σε κριτσίνια ώστε να χωρέσουν περισσότερα στη λαμαρίνα του φούρνου.

  • Συνταγές για σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά  θα βρεις πατώντας εδώ 
  • Συνταγές για σπιτικά κριτσίνια χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά ψωμί θα βρεις πατώντας εδώ 
11. Βάφλες

αλμυρή-βάφλα

Οι αγαπημένες όλων μας είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά τους εκδοχή. Είτε κρατάω στην κατάψυξη ό,τι περισσεύει (συνήθως φτιάχνω 6 και είμαστε 4), είτε αν βλέπω πως δεν έχω απόθεμα στην κουζίνα, φτιάχνω επί τούτου, προς αποθήκευση δηλαδή. Είναι το αγαπημένο κολατσιό της Σοφίας στο σχολείο

  • Συνταγές για αλμυρές βάφλες θα βρεις πατώντας εδώ 
  • Συνταγές για γλυκές βάφλες θα βρεις πατώντας εδώ 
12. Μερέντα 

χαρουπομερέντα χωρίς ζάχαρη

Η μερέντα κρατάει περίπου 2 βδομάδες. Την φτιάχνω με νερό οπότε δεν έχει πρόβλημα να μείνει στο ψυγείο για τόσες μέρες. Επειδή είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά, περιμένω να τελειώσει πριν φτιάξω νέα.   

  • Συνταγές για μερέντα θα βρεις εδώ

Στο παρακάτω video μπορείς να δεις πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις και εσύ μερέντα. Το video είναι real time. Δεν είχα τίποτα έτοιμο ώστε να σου δείξω πόσο γρήγορα και εύκολα μπορείς να την φτιάξεις και εσύ

Ελπίζω να βρήκες χρήσιμο το σημερινό άρθρο. Αν σου άρεσε αυτή η κατηγορία θεμάτων, απλά πες το μου γιατί έχω να σου πω πάρα πολλά ακόμη αλλά δεν γνωρίζω αν το θέλεις και εσύ αυτό. 

  • Για να δεις και άλλα άρθρα στην κατηγορία Do It Like Miss Healthy Living, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλα άρθρα στην κατηγορία My Diary, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Μαίρη
    19/11/2019 at 17:06

    Καλησπέρα,
    Σ ευχαριστούμε πολύ για τις προτάσεις σου.
    Μια ερώτηση: τα όσπρια τα βάζεις βρασμένα στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιείς όποτε θέλεις?
    Καλή συνέχεια!!!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      19/11/2019 at 22:03

      Ναι βέβαια, βρασμένα!Δοκίμασέ το , δε θα καταλάβεις διαφορά

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.