Γιατί η λέξη Κουνουπίδι μας κάνει να αντιδράμε έτσι? Πως έτσι? Καταρχάς οι περισσότεροι δε θα μπήκαν καν να διαβάσουν τη σημερινή μου πρόταση. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στις μαμάδες μας, που το έβραζαν και μύριζε άσχημα όλο το σπίτι. Οι περισσότεροι έχουμε μνήμες τύπου, να γυρίζουμε από το σχολείο και με το που μπαίναμε στην πολυκατοικία, από κάποιο σπίτι ερχόταν αυτή η βρωμερή μυρωδιά. Όταν ήμουν μικρή, ναι μεν με ενοχλούσε η μυρωδιά αλλά το έτρωγα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μην είχε παραβράσει. Το ήθελα τραγανό, 15-20 λεπτά βράσιμο το πολύ.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα
Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα Πλένουμε το κουνουπίδι και το στεγνώνουμε πολύ καλά Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάποδα. Το χοντρό μέρος με τα φύλλα δηλαδή θα είναι προς τα πάνω. Αφαιρούμε τα φύλλα και ξεκινάμε να το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο το καλύτερο. Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά Δε σας δίνω ακριβώς τις ποσότητες, θα βάλετε όσο θέλετε. Από τη φωτογραφία πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε. Το καλό είναι ότι στο τέλος, μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θεωρείτε ότι χρειάζεται Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ψήσιμο. Θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα ώστε να είναι τραγανό και ξεροψημένο το κουνουπίδι. Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι
Ingredients
Instructions
Η διαδικασία βήμα- βήμα
-
Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες συνταγές με κουνουπίδι, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες υπέροχες σαλάτες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
2 Comments
Ελισσάβετ
14/02/2020 at 13:37Ευχαριστούμε για την υπέροχη ιδέα σας!
Θα μπορούσαμε άραγε να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο, αντί για κουνουπίδι;
Miss Healthy Living
14/02/2020 at 14:16Ευχαριστώ πολύ. Δεν το έχω δοκιμάσει, πιστεύω όμως πως θα είναι πολύ καλό.