BBQ/ Κουνουπίδι/ Μαρούλι/ Νηστίσιμα/ Ρόκα/ Σαλάτες/ Σπανάκι/ Χριστούγεννα

Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

ψητό κουνουπίδι σαλάτα

Γιατί η λέξη Κουνουπίδι  μας κάνει να αντιδράμε έτσι? Πως έτσι? Καταρχάς οι περισσότεροι δε θα μπήκαν καν να διαβάσουν τη σημερινή μου πρόταση. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στις μαμάδες μας, που το έβραζαν και μύριζε άσχημα όλο το σπίτι. Οι περισσότεροι έχουμε μνήμες τύπου, να γυρίζουμε από το σχολείο και με το που μπαίναμε στην πολυκατοικία, από κάποιο σπίτι ερχόταν αυτή η βρωμερή μυρωδιά. Όταν ήμουν μικρή, ναι μεν με ενοχλούσε η μυρωδιά αλλά το έτρωγα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μην είχε παραβράσει. Το ήθελα τραγανό, 15-20 λεπτά βράσιμο το πολύ. 

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 5 min Cooking Time: 45

Πράσινη σαλάτα με ψητό κουνουπίδι

Ingredients

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ελαιόλαδο (να πάει παντού)
  • αλάτι, πιπέρι
  • αποξηραμένο κρεμμύδι (3-4 τσιμπιές)
  • αποξηραμένο σκόρδο (2-3 τσιμπιές)
  • μείγμα μπαχαρικών για κρέας (3-4 τσιμπιές)
  • κάρυ (3-4 τσιμπιές)
  • πάπρικα γλυκιά (3-4 τσιμπιές)
  • κύμινο (2-3 τσιμπιές)

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα

2

Πλένουμε το κουνουπίδι και το στεγνώνουμε πολύ καλά

3

Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανάποδα. Το χοντρό μέρος με τα φύλλα δηλαδή θα είναι προς τα πάνω. Αφαιρούμε τα φύλλα και ξεκινάμε να το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο το καλύτερο.

4

Τα απλώνουμε στη λαμαρίνα και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε την υγρασία και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

5

Δε σας δίνω ακριβώς τις ποσότητες, θα βάλετε όσο θέλετε. Από τη φωτογραφία πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε. Το καλό είναι ότι στο τέλος, μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό θεωρείτε ότι χρειάζεται

6

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170. ΠΡΟΣΟΧΗ στο ψήσιμο. Θέλουμε χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή ώρα ώστε να είναι τραγανό και ξεροψημένο το κουνουπίδι.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

ψητο κουνουπίδι σαλάτα 5

Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες συνταγές με κουνουπίδι, πατήστε εδώ

Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

12 + fifteen =