Πραλίνα φουντουκιού σπιτική και αυθεντική, από φρέσκα, Ελληνικά φουντούκια. Η μερέντα είναι παρεξηγημένη, ή μάλλον όχι παρεξηγημένη, απλά συνηθίσαμε να την καταναλώνουμε στη χειρότερη μορφή της, αφού η έτοιμη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μείγμα από φοινικέλαιο, ζάχαρη, υδρογονωμένα λιπαρά, ένα κάρο συντηρητικά, βελτιωτικά κ μπλα, μπλα, μπλα. Η γεύση της βέβαια είναι ασύγκριτη. Μην απορείς, δεν είμαι από άλλο πλανήτη κ εγώ την τσακίζω αν την βρώ (φυσικά φροντίζω να μην υπάρχει στο σπίτι). Το ζητούμενο για μένα όμως είναι, όχι μόνο να μην στερώ από την οικογένεια μου τις ωραίες γεύσεις, αλλά να φροντίζω να τους προσφέρω εξίσου γευστικές προτάσεις που όμως δεν βλάπτουν την υγεία τους.
Σου έχω δείξει και άλλες μερέντες. Χαρουπομερέντα, με ταχίνι και με κάστανα. Όλες τις φτιάχνω, όλες μας αρέσουν, άλλωστε είναι διαφορετικές μεταξύ τους και καλύπτουν κάθε γούστο και διατροφικές συνήθειες. Αν με ρωτάς γιατί να προτιμήσεις τη σημερινή, θα σου πω πως είναι πολύ εύκολη, δε χρειάζεται να έχεις δυνατό μπλέντερ και δε χρειάζεται να ψάξεις να βρεις χουρμάδες και γάλα καρύδας. Στους χουρμάδες θα σταθώ λίγο παραπάνω, γιατί ουσιαστικά, επειδή ήθελα να τους αποφύγω δημιούργησα τη σημερινή συνταγή. Οι χουρμάδες λοιπόν είναι αναμφισβήτητα ένα καταπληκτικό φρούτο με αμέτρητα οφέλη, όμως είναι αρκετά ακριβοί και το χειρότερο, είναι δύσκολο να τους βρεις χωρίς να έχουν κολυμπήσει σε σιρόπι γλυκόζης και συντηρητικά. Σε λίγο που θα σταματήσω να φλυαρώ και θα δεις επιτέλους τη συνταγή, θα δεις ότι θα χρειαστείς φουντούκια, κακάο, μέλι, βανίλια και νερό. Ναι νερό! Καλά, εσύ αν θες βάλε γάλα, έτσι όμως μειώνεις το χρόνο διατήρησής της. Αν δεν χτυπήσεις τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη, γίνεται και ένα ωραιότατο άλειμμα που θυμίζει λιωμένο ferrero roche!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη από φρέσκα Ελληνικά φουντούκια! Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη ή αφήνεις κάποια πιο χονδροσπαμένα εάν το προτιμάς Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν Δοκιμάζεις και προσθέτεις όποιο υλικό θέλεις σύμφωνα με το γούστο σου Αποθηκεύεις σε γυάλινο βάζο και διατηρείς στο ψυγείο Αν βάλεις 240-250 γρ μέλι και 140 γρ νερό, θα έχεις την πιο κολασμένη και γευστική μερέντα που υπάρχει. Trust me!!!!Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για την πραλίνα φουντουκιού
Η διαδικασία για να φτιάξεις την πραλίνα φουντουκιού, βήμα- βήμα
Αυτή την πραλίνα φουντουκιού την έχουμε λατρέψει, δείτε λοιπόν πως την φτιάχνουμε με τα κορίτσια μου
Για να αγοράσεις και εσύ αυτό το πολύ δυνατό μπλέντερ, ώστε να έχεις τέλεια υφή, πάτα πάνω στη φωτογραφία
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με σπιτική μερέντα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με φουντούκια, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Σοφία είπε “Η πραλίνα φουντουκιού είναι κόλαση!!! (Την έκανα με έτοιμο φουντουκοβούτυρο αντί να αλεσω φουντούκια) ! Σε ευχαριστώ! ”
- Η Πέννυ έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε “Λοιπόν, εάν και έχω φτιάξει πολλές συνταγές για υγιεινή πραλίνα, αυτή είναι η καλύτερη και με διαφορα!! Τρελάθηκαν τα κορίτσια μου!!”
- Η Βάσω έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε “Η πιο τέλεια πραλίνα φουντουκιού…ευχαριστούμε πολυυυυυυ. Απλά έβαλα σιρόπι σφενδάμου“
- Η Αργυρούλα έφτιαξε έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε “Τέλεια, τέλεια, τέλεια. Εδώ και καιρό την έφτιαχνα βάζοντας μόνο λάδι καρύδας κι όταν έμπαινε το μέλι και το κακάο στο πολτοποιημένο και ζεσταμένο από το μούλτι φουντούκι, γινόταν ένα μείγμα όχι τόσο καλό και λείο. Τώρα με το νεράκι έγινε σούπερ”
- Η Θωμαίς έφτιαξε έφτιαξε την μερέντα και είπε ¨Έφτιαξα πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη! Απίστευτη!!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!! ¨
- Η Ελένη έφτιαξε την μερέντα και είπε “Άρεσε στα παιδιά μου!!!”
- Η Κατερίνα έφτιαξε την μερέντα και είπε “Είναι καταπληκτική! Το καλύτερο είναι πως άρεσε και στον μικρό-μαζΊ την φτιάξαμε- που έχει δοκιμάσει και την κανονική και έλεγα πως θα είναι δύσκολος κριτής!!
Το πρωί που ξύπνησε μου λέει μαμά να πάμε να φάμε μπισκοτάκια με την μερέντα που έκανες; ”
- Η Ελένη έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού και είπε “Αρωματική και σοκολατένια! Υπέροχη και με το ψωμί και με το κουτάλι!
“
- Η Τζένη έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού και είπε ” Απλά τέλεια. Άρεσε και στους μεγαλύτερους κριτές…. 😉😍”
- Η priceless είπε “μιαμ μιαμ…φανταστική….Δεν το πιστεύω ότι δεν έχει καθόλου ζαχαρη….προσέθεσα λίγο παραπάνω νεράκι και λίγο λάδι καρύδας.”
- Η Marm.e. είπε “Φτιάξαμε χθες βράδυ την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη… Βάλαμε από ένα μικρό κουταλάκι στο ζεστό μας γάλα, για να έχουμε όνειρα γλυκά και το πρωί δώσαμε και στον παππού πάνω σε ψωμάκι. Μας ζήτησε να του φτιάξουμε ένα βάζο!!
Σ ευχαριστούμε για τη συνταγή!”
- Η Εύα είπε “Είναι η 2η φορά που την κάνω. Την είχαμε κάνει και με τα παιδάκια μου στον παιδικό που δουλεύω!!”
- H Χριστίνα είπε “Την αγαπάμε ”
- Η Μαίρη είπε “Τρώγεται και με το κουτάλι απο το μπουκάλι
. Ό,τι πρέπει για τον εγκλεισμό
”
- Η Ντανιέλα είπε “Τέλεια“
- Η Αλεξάνδρα είπε “Υπέροχη γεύση!!”
- Η Δέσποινα είπε “Τέλεια η συνταγή για την πραλίνα φουντουκιού!!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
”
- Η Χαρά είπε “Ήθελε ο μπέμπης κάτι γλυκό, σοκολατένιο και υγιεινό. Και φτιάξαμε την πραλίνα σου!!! Αν κρίνω απ τις κλωτσιές που ακολούθησαν, του άρεσε ιδιαίτερα! Σε ευχαριστούμε!!”
- Ο Σωτήρης είπε “Η κόλαση στη γη. Ακολούθησα και το tip. Δεν τα έχω ψιλοκοψει τα φουντούκια και είναι κόλαση. Φερέρο πάνω σε ψωμί!!!”
- Η Ρέα είπε “Έφτιαξα την σπιτική μερέντα. Όλα τα λεφτά.”
- Το Foniko Tsoureki είπε “Έτοιμη η πραλίνα φουντουκιού. Ευχαριστούμε
”
- Η Βερόνικα είπε “Έχω πάθει σοκ!!!!Είναι τέλεια!!!”
- Η Τζένη είπε “Είναι υπέροχη, τρώμε χωρίς τύψεις❤”
- H Άντζελα είπε “Χωρίς λόγια!”
- Η Πηνελόπη είπε “Φτιάχνω κ το παγωτό σήμερα… !!!“
- Η Ζωή είπε “Φουλ υγιεινή και πεντανόστιμη σπιτική μερέντα!!!”
- Η Σμαράγδα είπε “Σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές που μας δίνεις“
- Η Έλκη είπε “Υπέροχη. Τόσο ελαφριά και τόσο γεμάτη σε γεύση. .χίλια μπράβο“
- H Μαρία είπε “Κάποτε τα σαββατόβραδα βγαίναμε και ξενυχτούσαμε…τώρα πια φτιάχνουμε τις συνταγές σου για τα παιδάκια μας!!😂😂”
- Η Δέσποινα είπε “Εννοείται πως δε λείπει ποτέ από το ψυγείο μας η πραλίνα φουντουκιού“
8 Σχόλια
Σοφία
19/05/2020 at 18:46Αυτά που αναφέρεις κάτω από τη συνταγή τα βάζεις επιπλέον;
Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
19/05/2020 at 21:28Στο σύνολο!
Θεανώ
27/05/2020 at 19:53Καλησπέρα, θα δοκιμάσω την συνταγή της πραλίνας σου και θα σου πω τις εντυπώσεις του μωρού μου 18 μηνών…απλά ήθελα να προσθέσω, αν μου επιτρέπεις 1 μυστικό που άκουσα από τον σεφ Πέτρο Συρίγο: πριν καλέσεις τα φουντούκια, να τα ψήσεις λίγο στον φούρνο για 5-10′ ώστε να μαλακώσουν καλύτερα . Ευχαριστώ για τις ιδέες σου για υγιεινή ζωή. Είναι υπέροχες! Καλή συνέχεια
Miss Healthy Living
28/05/2020 at 08:21Είμαι σίγουρη πως θα ξετρελαθεί!!! Όσο για το καβούρντισμα φυσικά και μπορείς να το κάνεις. Δε θα γίνουν όμως πιο μαλακά, ίσα -ίσα που σκληραίνουν. Ο λόγος που το προτείνουν αυτό (τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον γνωρίζω), είναι για να βγάλουν τα φουντούκια πιο εύκολα τα έλαιά τους και να χτυπηθούν πιο εύκολα. Χάνει όμως σε θρεπτικά συστατικά αφού παύει να είναι ωμό! Η τελική επιλογή είναι δική σου!
Ελένη
02/09/2020 at 10:42Καλά δεν υπάρχει!!!Δεν το πιστεύω ότι είναι νηστίσιμη και τόσο τέλεια και φουλ υγιεινή!!Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!
Miss Healthy Living
11/09/2020 at 08:03Χαχα, ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε τόσο!
ΝΑΝΣΥ
01/12/2020 at 19:14Καλησπέρα, ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή! Ήθελα να ρωτήσω περίπου πόσο χρόνο διατηρείται κι αν θέλει ψυγείο (έφτιαξα την εκδοχή με το νεράκι-όχι με γάλα). Γιατί δεν μπορώ να φάω ποσότητα λόγω δίαιτας… μην πάει χαμένη! Ευχαριστώ πολύ!
Miss Healthy Living
06/12/2020 at 22:28Ψυγείο. 2-3 εβδομάδες θα είαν ιμια χαρά !