Αλείμματα/ Γλυκά/ Μερέντα/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

πραλίνα-φουντουκιού

Πραλίνα φουντουκιού σπιτική και αυθεντική, από φρέσκα, Ελληνικά φουντούκια. Η μερέντα είναι παρεξηγημένη, ή μάλλον όχι παρεξηγημένη, απλά συνηθίσαμε να την καταναλώνουμε στη χειρότερη μορφή της, αφού η έτοιμη δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μείγμα από φοινικέλαιο, ζάχαρη, υδρογονωμένα λιπαρά, ένα κάρο συντηρητικά, βελτιωτικά κ μπλα, μπλα, μπλα. Η γεύση της βέβαια είναι ασύγκριτη. Μην απορείς, δεν είμαι απά άλλο πλανήτη κ εγώ την τσακίζω αν την βρώ (φυσικά φροντίζω να μην υπάρχει ποτέ στο σπίτι). Το ζητούμενο για  μένα όμως είναι, όχι μόνο να μην στερώ από την οικογένεια μου τις ωραίες γεύσεις, αλλά να φροντίζω να τους προσφέρω εξίσου γευστικές προτάσεις που όμως δεν βλάπτουν την υγεία τους.  

Σου έχω δείξει και άλλες μερέντες. Χαρουπομερέντα, με ταχίνι και με κάστανα. Όλες τις φτιάχνω, όλες μας αρέσουν, άλλωστε είναι διαφορετικές μεταξύ τους και καλύπτουν κάθε γούστο και διατροφικές συνήθειες. Αν με ρωτάς γιατί να προτιμήσεις τη σημερινή, θα σου πω πως είναι πολύ εύκολη, δε χρειάζεται να έχεις δυνατό μπλέντερ και δε χρειάζεται να ψάξεις να βρεις χουρμάδες και  γάλα καρύδας. Στους χουρμάδες θα σταθώ λίγο παραπάνω, γιατί ουσιαστικά, επειδή ήθελα να τους αποφύγω δημιούργησα τη σημερινή συνταγή. Οι χουρμάδες λοιπόν είναι αναμφισβήτητα ένα καταπληκτικό φρούτο με αμέτρητα οφέλη, όμως είναι αρκετά ακριβοί και το χειρότερο, είναι δύσκολο να τους βρεις χωρις να έχουν κολυμπήσει σε σιρόπι γλυκόζης και συντηρητικά. Σε λίγο που θα σταματήσω να φλυαρώ και θα δεις επιτέλους τη συνταγή, θα δεις ότι θα χρειαστείς φουντούκια, κακάο, μέλι, βανίλια και νερό. Ναι νερό! Καλά, εσύ αν θες βάλε γάλα, έτσι όμως μειώνεις το χρόνο διατήρησης της. Αν δε χτυπήσεις τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη, γίνεται και ένα ωραιότατο άλειμμα που θυμίζει λιωμένο ferrero roche

σπιτική-πραλίνα-φουντουκιού-χωρίς-ζάχαρη
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 15
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 1 λεπτό

Πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη από φρέσκα Ελληνικά φουντούκια!

Ingredients

  • 250 γρ φουντούκια
  • 180 γρ μέλι ή σιρόπι αγάυης
  • 40 γρ κακάο
  • 80-100 γρ νερό ή γάλα (φυτικό ή ζωϊκό)
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

Instructions

1

Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη ή αφήνεις κάποια πιο χονδροσπαμένα εάν το προτιμάς

2

Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν

3

Δοκιμάζεις και προσθέτεις όποιο υλικό θέλεις σύμφωνα με το γούστο σου

4

Αποθηκεύεις σε γυάλινο βάζο και διατηρείς στο ψυγείο

Η διατροφική ανάλυση για την πραλίνα φουντουκιού
πραλίνα-φουντουκιού-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις την πραλίνα φουντουκιού, βήμα- βήμα
Αυτή την πραλίνα φουντουκιού την έχουμε λατρέψει, δείτε λοιπόν πως την φτιάχνουμε με τα κορίτσια μου

σπιτική-πραλίνα-φουντουκιού-χωρίς-ζάχαρη
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με σπιτική μερέντα, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με φουντούκια, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Πέννυ έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε «Λοιπόν, εάν και έχω φτιάξει πολλές συνταγές για υγιεινή πραλίνα, αυτή είναι η καλύτερη και με διαφορα!! Τρελάθηκαν τα κορίτσια μου!!»

πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

  • Η Βάσω έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε «Η πιο τέλεια πραλίνα φουντουκιού…ευχαριστούμε πολυυυυυυ. Απλά έβαλα σιρόπι σφενδάμου«

πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

  • Η Αργυρούλα έφτιαξε έφτιαξε την πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη και είπε «Τέλεια, τέλεια, τέλεια. Εδώ και καιρό την έφτιαχνα βάζοντας μόνο λάδι καρύδας κι όταν έμπαινε το μέλι και το κακάο στο πολτοποιημένο και ζεσταμένο από το μούλτι φουντούκι, γινόταν ένα μείγμα όχι τόσο καλό και λείο. Τώρα με το νεράκι έγινε σούπερ» 

πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

  • Η Θωμαίς έφτιαξε έφτιαξε την μερέντα και είπε ¨Έφτιαξα πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη! Απίστευτη!!! Τα θερμά μου συγχαρητήρια!! ¨ 

σπιτική μερέντα χωρίς ζάχαρη

  • Η Ελένη έφτιαξε την μερέντα και είπε «Άρεσε στα παιδιά μου!!!» 

πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

  • Η Κατερίνα έφτιαξε την μερέντα και είπε «Είναι καταπληκτική! Το καλύτερο είναι πως άρεσε και στον μικρό-μαζΊ την φτιάξαμε- που έχει δοκιμάσει και την κανονική και έλεγα πως θα είναι δύσκολος κριτής!!😉🙂 Το πρωί που ξύπνησε μου λέει μαμά να πάμε να φάμε μπισκοτάκια με την μερέντα που έκανες; » 

πραλίνα φουντουκιού

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου